Kisalföld logö

2019. 07. 23. kedd - Lenke 19°C | 31°C Még több cikk.

Öltözőgondok Sopronhorpácson

A Sopronhorpács–Osli mérkőzés előtt és után tapasztalt öltözési és tisztálkodási körülményeket többen is kifogásolták.

A hazai egyesület elnöke szerint a vendégjátékosok meleg vízzel zuhanyozhattak volna.

A megyei harmadosztályú bajnokság Kapuvári csoportjában szereplő Sopronhorpács elnöke, Bujdosó János a Kisalföld érdeklődésére elmondta: van öltözőjük, csak nem a pálya mellett, ezért valóban gyalogolniuk kell a játékosoknak és hiányzik a fűtés is.
„ A vendégjátékosok meleg vízzel zuhanyozhattak volna, ha akarnak. Egyébként nagyon sportszerűtlennek tartom a megnyilvánulásokat, nem kellett volna azonnal a nyilvánossághoz fordulniuk. Rajtuk kívül eddig még egyetlen csapat sem jelezte, hogy elégedetlen lenne a körülményekkel."

A sportvezető hozzátette: a gondjukkal nincsenek egyedül, más egyesületek is küzdenek hasonlóval. Az új sopronhorpácsi öltöző tervezése egyébként folyamatban van.

„ Pályázni még nem tudtunk, hiszen ehhez egyéb iratokra, például építési engedélyre lenne szükség, az pedig egyelőre nem áll rendelkezésünkre. Az együttesünk mindössze két éve alakult. Természetesen arra törekszünk, hogy a hozzánk érkező csapatokat mindig a lehető legjobb feltételekkel fogadjuk. Egy öltöző építéséhez sok pénzre van szükség, ez pedig nem megy egyik napról a másikra. Ráadásul csupán utófinanszírozásról lehet szó. A község polgármestere, Talabér Jenő teljes mértékben támogatja az elképzeléseinket."

Tamási Gábortól, a megyei labdarúgó-szövetség főtitkárától megtudtuk: valóban vannak olyan pályák, ahol az öltöző nem közvetlenül a játéktér mellett helyezkedik el.

„ Ennek két oka van. Vagy még nem készült el az új épület, vagy egész egyszerűen nincs rá pénz. Kötelezni nem tudjuk az egyesületeket arra, hogy több millió forintért új öltözőt építsenek. Nyomatékosan kérjük azonban, hogy a játékosok, edzők és játékvezetők ki- és bevonulását megfelelő módon biztosítsák. A megyei létesítményhelyzet egyébként országos szinten a legjobbak között van."

Olvasói sms-ek

Öltözési és fürdési lehetőség sincs a sopronhorpácsi futballpálya mellett – írták a Kisalföld olvasói lapunk SMS-rovatában. Kifogásolták továbbá, hogy az öltöző helyén csupán egy rakás téglatörmeléket találtak. Nem értik, hogy a megyei labdarúgó-szövetség ilyen körülmények között miért fogadta el az együttes nevezését a bajnokságra.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Élről fordulhat a bajnok

Több szempontból is értékes győzelmet aratott a Graboplast-
ETO szerdán Debrecenben. Tovább olvasom