Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Olimpiai bajnok a lelátón

Győri származású, Olaszországban élő olvasónk a napokban megnézte Torinóban az egyik női jégkorongmérkőzést.

A meccsről, amelyen a kanadaiak fölényesen nyertek, és a téli olimpiát rendező város hangulatáról Sánta Anikó küldött tudósítást a Kisalföldnek.
„A vonat az olimpiai falu színes házai mellett haladt, a híd alatt, amely a sportolók szállását a gyorskorcsolyaversenyeknek otthont adó Oval Lingotto csarnokkal köti össze. Így már a megérkezés előtt az olimpián éreztük magunkat" – kezdte beszámolóját Sánta Anikó.

Torinóban az épületeket mindenütt olimpiai zászlók, feliratok díszítik, az üzletek szebbnél szebb kirakatokkal köszöntik a világra szóló eseményt. A Sponsor Village, a szponzorok rengeteg látványosságot kínáló kiállítóhelye körül és máshol is feltűnően sok a rendőrautó, a bejáratoknál fémdetektorokon kell áthaladni, s a kézitáskát, hátizsákot ki kell nyitni. De Anikó szerint a biztonsági intézkedéseket mindenki megértően tűrte, tudva azt, hogy a 15 ezer rendőr jelenléte indokolt. Az 5800 nézőt befogadó Torino Esposizioni jégstadionba, amelyben a női jégkorongmérkőzést tartották, olvasónk még üresen sem vihette be az olimpiára készült üdítősdobozát, pedig el akarta tenni emlékbe.
A kanadai és az orosz szurkolók már a kezdés előtt remek hangulatot teremtettek. Óriási ovációval fogadták a bemelegítő korongos lányokat. Sok család, kisebb-nagyobb gyermekekkel drukkolta végig a csaknem két és fél órás küzdelmet.

„Ez egy csoportmérkőzés volt, de mégis elmondhatom, hogy láttam az olimpiai bajnokokat. Kanada egészen biztosan megvédi bajnoki címét, mert 12–0-ra legyőzte a harmadik helyet megcélzó oroszokat. Látványos volt még így is, hogy szinte csak egy csapat játszott a pályán. Kanada erőssége vélhetően annak köszönhető, hogy az országban több mint 200 ezer igazolt női jégkorongozó van" – írta Anikó.

Tapasztalata szerint a tömegközlekedés tökéletes és gyors volt, pedig több ezer ember egyszerre hagyta el a stadiont. Torino ezt kiválóan megoldotta. A Medal Plazában zajló eseményeket, ahol átadták az érmeket, olvasónk óriáskivetítőn követhette végig az este szépen kivilágított városban. A sok látnivaló miatt nem jutott már ideje a pár nappal ezelőtt felavatott új torinói metróra, amely egy vezető nélküli, teljesen automatizált szerelvény. A vonaton hazafelé sok fáradt, de elégedett emberrel utazott, a hegyekből, a havas versenyekről érkezőket arról lehetett felismerni, hogy az arcuk pirosra sült.

„Itthon, a meccs alatt készült képeket nézegetve jöttem csak rá, hogy a mögöttem lévő sorban, az orosz sportolók között ülő hölgy, akitől sokan autogramot kértek, Irina Rodnyina, a többszörös olimpiai és világbajnok korcsolyázónő. De így is életre szóló élményt szereztem" – zárta sorait Anikó.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két futballpályát építenek

Három település – Sarród, Nyárliget, Fertőújlak – közigazgatásilag egyet alkot, ami a… Tovább olvasom