Kisalföld logö

2018. 12. 10. hétfő - Judit 3°C | 7°C Még több cikk.

Olimpia: aggodalom a biztonsági rendszerek miatt

A biztonsági rendszerek előzetes tesztelésére és a kezelőszemélyzet megfelelő felkészítésére már nem lesz lehetőség az új olimpiai létesítményekben. A 16 napon át több mint száz helyszínen zajló olimpiai játékokat így sokan aggodalommal várják.
Hetekkel az athéni olimpiai játékok megnyitója előtt a legfontosabb új létesítmények - köztük az olimpiai park és a futballstadion - területén továbbra is erőltetett ütemben folynak az építési munkálatok, így a csúcstechnológiájú biztonsági rendszerek telepítése még sok helyen el sem kezdődhetett.

Mivel az olimpia előtt az új épületekben már nem is lesznek nagyobb szabású rendezvények, így a - szintén rohammunkában telepített - biztonsági rendszerek előzetes tesztelésére és a kezelőszemélyzet megfelelő felkészítésére már nem lesz lehetőség. A nemzetközi együttműködésben megtervezett és felépített biztonsági központ, amelyben többek között a több ezer megfigyelő kamerából, a kikötőkben elhelyezett berendezésekből és a járőröző helikopterekről származó információkat elemzik majd, július közepéig nem készül el teljesen.

A 16 napon át több mint száz helyszínen zajló olimpiai játékokat így sokan aggodalommal várják, esetleges terrortámadásoktól tartva. George Voulgarkis, a közrendért felelős görög miniszter azonban nyugalomra intette az érintetteket, mondván, hogy munkatársai mindent megtesznek, ami emberileg lehetséges, az olimpia résztvevőinek és nézőinek biztonságáért.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Matáv FC Sopron: Megkezdődött a felkészülés

Megkezdte a közvetlen felkészülést a következő bajnoki évadra, ma pedig már felkészülési mérkőzést… Tovább olvasom