Kisalföld logö

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -5°C | 1°C Még több cikk.

Ökölvívás helyett fuvarozik a bokszvilágbajnok

Ökölvívás - Ökölvívás helyett fuvarozik az egykori győri bokszvilágbajnok, Kovács „Vipera" Attila. A sportoló kénytelen volt munkát vállalni, mert nem tudott miből megélni.
Kovács „Vipera" Attila nemrég még egy-egy jobbcsapott vagy balhorog tökéletes kidolgozásán fáradozott, manapság már csak a kilométerekkel küzd, ellenfelek helyett. Bunyó helyett fuvarosként éli mindennapjait a nemrég még rivaldafényben szereplő győri sportoló, aki meccs és pénz híján kénytelen volt munkát vállalni.

Ahogy arról többször is beszámoltunk, Rácz Félix promóter távozásával valami véget ért a magyar profi ökölvívásban. A sok szurkolót vonzó hazai gálák, televíziós közvetítések elmaradtak, s hiába volt „Vipera" egy viszonylag nagyobb szervezet, az IBO nagyváltósúlyú világbajnoka, nem akadt lehetősége, hogy komolyabb meccsen is a szorítóba lépjen.
Pedig mindent megtett: edzett, gyakorolt, ugyanolyan hévvel, lelkesedéssel készült egy esetleges összecsapásra, mint korábban, s amikor már-már úgy tűnt, végre eljön a várva várt tizenkét menet, valami mindig közbejött, s elmaradt a meccs.

Aztán egy német klubhoz, a Fight Productionhöz igazolt, s úgy tűnt, Olaf Schroeder menedzser segítségével felállhat a képletesen padlóra került világbajnok.

Kovács „Vipera
Kovács „Vipera" Attila ellenfelei helyett manapság csak a kormánykereket szorongatja. Fotó: Krizsán Csaba


Nem így történt, meccsek helyett továbbra is csak ígéretek akadtak, s néhány kisebb találkozótól eltekintve Kovács nem is lépett a szorítóba.
Nem csoda, hogy az IBO-nál azt rebesgették, visszaveszik a világbajnoki övét. Erre azonban nem volt szükség, mert menedzsere önszántából – Kováccsal történt egyeztetés nélkül(!) – mondott le a címről. Indoklásul azt mondta, egy másik, komolyabb szervezetnél száll majd harcba sportolója.

Kovács azóta is várja ezt a lehetőséget, s hogy hogyan, miért kerülhetett ilyen helyzetbe egy nemrég még világbajnok profi öklöző, azt ő maga sem érti...

„Sajnos ez van, el kellett mennem dolgozni, mert elfogytak a tartalékaim. Jó ideje nem bokszoltam komolyabb meccsen, nem volt szponzorom, bevételem. Egy ismerősömnek köszönhetően most épp fuvarozom – mondta el érdeklődésünkre „Vipera". – No nem szekrényeket cipelek, egyéb kisebb dolgokat kell szállítanom egy dobozos kisteherautóval. Általában Budapest, Zsámbék és Vecsés a célállomás. Kényszerpálya ez, tudom, de nem volt más lehetőségem, s örülök, hogy egyáltalán dolgozhatom. Csalódott vagyok és becsapottnak érzem magam, mert úgy hiszem, önhibámon kívül kerültem ilyen helyzetbe. Mindenestre nagyon furcsa, hogy világbajnokként ebben az országban nem kellettem senkinek."

Sportpályafutásáról azonban még nem mondott le az öklöző:
„Ha folytatom is a sportot, mindent szinte elölről kell kezdenem. De nem adom fel, s igaz, így sokkal nehezebb, de a munka mellett továbbra is edzek, gyakorolok. Ha már egyre kevésbé is, de még mindig bízom benne, hogy lesz még alkalmam ringbe lépni."

Olvasóink írták

 • 14. Korrekt 2008. július 20. 21:35
  „....elképesztö :(

  ...ha valaki élspotoló volt miért kellene eltartani?
  Nem volt elég, hogy sok évig pazarúl élt?

  Sehol egy normális nyugati országban, nem létezik ez a nevetséges állapot.”
 • 13. dancer 2008. július 20. 14:42
  „Gyerekek, aki bajnok az a lelkében és a szívében örökké az is marad.
  Az erőnlét és a küzdősport szeretete él tovább az amatőrökben is...
  A hátköznapokhoz, és a zsákoláshoz
  soha ki nem fogyó erőtartalékot kívánok Viperának!”
 • 12. mtt 2008. július 18. 21:57
  „Én imádom a pasit, kár hogy nem gondolt a jövőre, kicsit lazára vette a figurát, mikor jobban ment neki. Én ezek után is csak drukkolni tudok neki, szerintem ő nem az a fajta, aki feladja. Hajrá Vipera! A rosszmájúakkal meg nem kell foglalkozni, olyanok mindig akadnak. Én is naponta sz.rt mosok havi 90ezerért, mégsem sírok...Elvégre ezt is meg kell valakinek csinálnia. Igaz van 5 OKJ-s szakmám, most tanulom a következőt, - mindezt a túlélésért- mégsem sírok. Hajrá, Te is talpra fogsz állni, én bízom benned. Üdv.”
 • 11. demde 2008. július 18. 21:15
  „Viperának egy baja volt!Sajnos azok a az emberek vették körül egész karrierje alatt akik egy mérkőzést sem tudtak normális viselkedéssel végigszurkolni!A roma barátok és akikbe bízott most hol vannak?Ezek az emberek sose dolgoztak és míg Attilának ment a box addig körülötte voltak mert Vipera csepegtetett nekik is!És Vipera is a fellegekbe érezte magát ezek mellett.Mondhatnám kicsit elszaladt alatta a ló!!És azt hitte mindent megtehet, gálák meghívások stb..Látni kellett volna őt ahogy végigvonult és hogy milyen magabiztos volt.A siker pillanatok alatt szertefoszlott.Ezután jött az alkohol és a drog amivel végkép tönkretette magát!És most senki sincs mellette se szurkoló se edző senki! Maradt a munka mint mindenki másnak!Előbb kellett volna lépnie és ezektől az emberektől minél előbb el kellett volna szakadni!!Sok sikert a továbbiakhoz Viperának mert szép volt amit mutatott a ringbe!”
 • 10. Putyilov 2008. július 18. 20:52
  „Magyarországon munkából él még pármillió ember,mégsem ír róluk az újság.”
 • 9. anonim 2008. július 18. 17:25
  „szakértő! te pancser!

  Nem hiába ez a neved!Pancser vagy nagyon!Először érdeklődd meg hogyan lehet kikerülni egy jó csapathoz utána nyilatkozz!Vagy kérdezd meg Erdei Zsoltot hogy milyen rangúnak tartja Attilát!Hiszen eggyütt voltak válogatottak!Te igen pancser!”
 • 8. kocka 2008. július 18. 16:16
  „Dobókanalas kotrón is lenne hely!”
 • 7. szakértő! te pancser! 2008. július 18. 15:35
  „Hogyan említhetd egy napon a negyedrangú "Viperát" a világklasszis Erdeivel?
  Ha olyan jó bunyós lenne, nem a Rácz Félix féle klubban öklözött volna, régen felfigyelt volna rá valamelyik nagy szervezet.
  A két magyar ökölvívót Erdei Zsoltnak és Balzsay Károlynak hívják.”
 • 6. ortográfus 2008. július 18. 15:34
  „Fuvarozni mióta ik-es ige?”
 • 5. szakértő 2008. július 18. 11:52
  „Erdei Zs.-t és a többi B kategóriás magyar ökölvívót is csak ZS kategóriás bunyóssal engedik össze... azért, mert a magyar média "sztár-t" csinál belőlük, még nem jelenti azt hogy azok is... Kokó sem volt az csak jó volt a marketingje... Attila is ennek az áldozata...sajnos...”
 • 4. vvvv 2008. július 18. 11:02
  „Jó,hogy megírták ezt a cikket ennek kellene menni a nagy magyar médiában...nem a műciciknek meg a műszájnak.....szerintem nem ő az egyedüli világbajnokunk aki erre kényszerül! Ez nem szomorú hanem szégyen.

  Kitartást kívánok neki!
  Ausztriában is próbálkozz....hátha....

  (magyarország..már csak a nyugat rabszolgája)

  Sajnállak....,de ne add fel..."a nap mindíg akkor süt fel amikor nem számtunk rá".”
 • 3. aerodragon 2008. július 18. 09:06
  „Ez van emberek... Nem tudom ki, mit érez, de nem véletlen, hogy Magyarországon mindig is voltak kivándorlási hullámok. Ez nem az a hely, ahol az ember biztonságban és relatív jólétben élhet! Tanulhatsz, dolgozhatsz bármit, soha nem vagy biztonságban. Lassan eladunk mindent, ami mozdítható, egyesek még a lelküket is, és itt marad nekünk egy lerabolt, semmitérő terület, munkanélküliséggel, no és nem utolsó sorban egy Roma kisebbséggel, ami lassan többség lesz. Hajrá Magyarország! Hazugság mindenütt.”
 • 2. Fjó 2008. július 18. 09:03
  „Nincs ebben semmi meglepő. Vipera sikeres bunyós volt és megállja a helyét az életben is. Valamiből csak meg kell élnie? Sok sikert Attila!”
 • 1. RoadRunner 2008. július 18. 07:23
  „Nem semmi! Tanulság: senkiben nem lehet megbízni, pláne ha üzletről van szó! Ismeritek a viccet: 2 rendőr bemegy a boltba, mire az egyik képenvágja a másikat és azt mondja: -Üzletben nincs barátság!
  Azért becsülöm hogy le tudott szállni a magaslóról, most legalább társadalmilag hasznos munkát végez, nekem meg személy szerint semmi gondom a fuvarozással, jó meló az, ha nem veszted el a nyugalmadat hajtás közben.
  Gyere Vipera csatlakozz te is a 40T-ás nemzetközisek közé, ez az élet!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Belső vizsgálat a mentőknél Kolonics György halála ügyében

Belső vizsgálat lesz Országos Mentőszolgálatnál Kolonics György halálának ügyében - erősítette meg… Tovább olvasom