Kisalföld logö

2019. 03. 23. szombat - Emőke 2°C | 17°C Még több cikk.

Ökölvívás - Visszavonult Pete László soproni bíró

Elbúcsúzott a ringtől és visszavonult Sopron nemzetközi ökölvívóbírója, Pete László.
Az egykori kiváló ökölvívóból lett bokszbíró egykori mestere, Gyevát Gyula invitálására 1987-ben kezdte pályafutását. Mint minden sportágban, az ökölvívásban is végig kellett járni a szamárlétrát, öt év után 1992-ben másodosztályú minősítést szerzett.

Pályafutásában a nagy előrelépést a hazai rendezésű világbajnokság hozta meg 1997-ben. A vb-n a szervezőbizottság számítógépes csapatában végzett kiváló munkájáért elismerésként első
osztályú bíróvá minősítették.
Pete László rengeteg mérkőzésen működött közre vezetőbíróként.
Sok hazai és nemzetközi mérkőzésen jó teljesítményt nyújtott és ennek köszönhetően 1998-ban EABA, majd 2000-ben AIBA minősítést szerzett. Előrelépéseinek köszönhetően több nagy nemzetközi tornán működött (női és kadett EB, junior-vb).

A profik táborába a két kiváló nemzetközi bíró, Nagy Imre és Dőry Miklós támogatásával került. A nemzetközi licenc birtokában több Félix Promotion-gálán bíráskodott, míg 2012-ben címmérkőzéseken működött közre vezető- és pontozóbíróként.

Bíráskodott többek között Miló Viktória, Nagy „Csonttörő" János, Kovács „Vipera" Attila, Popovics Tamás, Szellő Imre és két soproni kiválóság, Faragó Beatrix és Némedi Csilla címmérkőzésein. Bírói pályafutása befejezése után a Gyevát Ökölvívó SE szakosztályvezetőjeként végzi tovább munkáját és segíti a tehetségek felkutatását.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Női kézilabda EB - Nycke Groot és a leggyönyörűbb két pont

Nycke Groot, a Győri Audi ETO KC irányítója szerint a holland női kézilabda-válogatott a leggyönyörűbb két pontját szerezte. Tovább olvasom