Kisalföld logö

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv 1°C | 7°C Még több cikk.

Nyaraltak a mezőörsi játékosok, elmaradt a hétvégi mérkőzés

Valószínű, hogy a pannonhalmi búcsú is csorbát szenvedett azáltal, hogy a szombat délutánra kisorsolt Pannonhalma–Mezőörs megyei másodosztályú bajnoki mérkőzés elmaradt.
Szokatlan, hogy egy bajnokságnak már a második fordulójában ilyen eset fordul elő.

Szili Ferenc, a mezőörsi labdarúgó-szakosztály vezetője így látja az eseményeket: – Már két héttel korábban jeleztük a megyei labdarúgó-igazgatóság felé, hogy a nagyszámú szabadságolás és egy esküvői részvétel miatt a felnőttcsapat nem tud elutazni Pannonhalmára, és kértük a mérkőzés elhalasztását. Azt a választ kaptuk, ha az ellenfél ebbe beleegyezik, akkor nincs akadálya a halasztásnak. Sajnos a Pannonhalma vezetősége ragaszkodott az eredeti időponthoz, mondván, hogy búcsú van és kell a szórakoztatás. Összességében mintegy tizenöt, zömében ifjúsági játékos állt rendelkezésünkre szombaton délután, így az ifimérkőzésre elmentünk, de a felnőttcsapatot nem tudtuk kiállítani.

Mindezeket a hét második felében jeleztük is az igazgatóság felé, s ahogy láttam, a felnőttmérkőzésre már nem is küldtek játékvezetőt. A héten letelik a szabadságok zöme, s a jövő héten már négy játékos kivételével mindenki rendelkezésünkre áll, és a hétvégén el fogunk utazni a következő mérkőzésünkre Tápra.

– Mire számíthatnak ezek után Mezőörsön?
– Természetesen megnéztük a szabálykönyvet és a versenykiírást is, és várható, hogy a bajnoki mérkőzés három pontját a hazai csapatnak ítélik meg, s az is valószínű, hogy tavasszal ismét nekünk kell utazni Pannonhalmára – fogalmazott a mezőörsi sportvezető.

Pánczél Gábor, a Pannonhalma elnöke még hétfőn is bosszankodott, hiszen búcsúkor az átlagosnál is nagyobb közönségre lehet számítani, s a csapat most tudott volna bemutatkozni a hazai közönségnek.

– Egy kiscsapat életében mindig a búcsú idején rendezett mérkőzések szokták hozni az egyik legnagyobb bevételt – mondja az elnök. – Mi most elestünk legalább ötvenezer forintos bevételtől. Az előző héten a mi csapatunk is hiányos volt, de elutaztunk Kónyba, s ezen a hétvégén is hiányoztak játékosaink a nyaralásuk miatt. Én úgy vélem, hogy mindig az a csapat a legjobb, amelyik a mérkőzés napján rendelkezésre áll, ezért az utolsó pillanatig reménykedtünk, hogy megérkezik a mezőörsi csapat.
Mindezek után már a fegyelmi bizottságon a sor, hogy eldöntse a további lépéseket.

Olvasóink írták

  • 1. zizellina 2011. augusztus 26. 12:36
    „Annyira nincs képben a mezőörsi nyilatkozó úriember, hogy illene tudnia, - most a hétvégén a Táp utazik Mezőörsre, tehát a Mezőörs lesz a fogadó csapat! Kicsit tájékozódhatott volna arról, mit is nyilatkozik...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Olimpia 2020: Az Egyesült Államok nem pályázik

Az Egyesült Államok Olimpiai Bizottsága (USOC) hétfőn bejelentette, hogy nem pályázik a 2020-as… Tovább olvasom