Kisalföld logö

2019. 03. 23. szombat - Emőke 2°C | 17°C Még több cikk.

Nyakig a vízben az Audi-ETO bajnokai

Kézilabda - Az Audi-ETO női kézilabdacsapata Ausztriában vett részt raftingtúrán, melyre lapunk is elkísérhette a lányokat. Többen csak most eveztek először vadvízen, ennek ellenére kisebb- nagyobb borulásoktól eltekintve mindenki sikeresen teljesítette a szakaszt.

A szervezők két részre osztották a csapatot. Az első pályát végigjáróknak valamivel könnyebb dolguk volt, a második etap viszont igencsak próbára tette a vízen lévőket. Nem véletlen, hogy mindegyik borulás ezen a szakaszon történt.

Különös ˝edzésen˝ vett részt az Audi-ETO csapata. A felkészülés kellős közepén egy ausztriai raftingtúra törte meg az edzések egyhangúságát. A klubot az egykori győri futballkapus, Leskó László invitálta meg a vadvízi evezésre, aki több mint tíz éve szervez utakat: a rafting mellett többek között síelés és kerékpártúrák is szerepelnek a programban. A főszervező nem tudott jelen lenni, hiszen ezekben a napokban éppen Skóciát járja be egy kerékpáros társasággal, ám felesége, Leskóné Csonki Mária felügyelte a csapatot.

˝Gyakori, hogy olyan helyekről, ahol kötődésünk van, elhívunk egy-egy csapatot. Kézenfekvő volt, hogy Győrből az Audi-ETO-t válasszuk. A kézilabdások közül nem ismeretlen mindenki számára a rafting. Mocsai Lajos kapitánysága idején ugyanis a válogatott vett már részt egy ilyen túrán˝– mondta a túravezető.

Az akkori csapatban ott volt Pálinger Katalin és Görbicz Anita. Utóbbi játékos sérülése miatt – hasonlóan Katarina Mravikovához, Szölösi Patríciához és Mayer Szabinához – ezúttal nem ült hajóba.

Konkoly Csaba vezetőedző és Cseh Zsolt masszőr mindkét szakaszt teljesítette. A másodikban ők is borultak.

˝Pedig óriási élmény, főleg, ha sikerül végig bent maradni a hajóban. Mindenképpen érdemes kipróbálni˝ – mondta a játékos, aki ˝sorstársaival˝ a partról szorított a lányoknak.

Szintén nem számított kezdőnek Simona Spiridon. A beállós ugyanis korábbi klubjával, az osztrák Hypóval már járt a Salza folyón.

˝Akkoriban rendszeres volt, hogy extrém sportokat kipróbáltunk, ezzel segítve azt, hogy legyőzzük félelmeinket. A rafting sem maradt ki, de akkor nem kettes és hármas hajókban lapátoltunk, hanem – ha jól emlékszem – a kísérővel együtt öten ültünk a csónakban˝– mondta Spiridon, aki  az első szakaszon lapátolt Hornyák Ágnessel és Pálinger Katalinnal. Utólag elmondta: sajnálja, hogy nem volt egy kicsit türelmesebb. A csapatot ugyanis két részre osztották, az első szakasz a túravezetők elmondása szerint könnyebb volt, mint a második.

Hogy ez így van, azt az élet bebizonyította, mert míg az első etapon senki nem borult a vízbe, a másodikon több hajó is többször felborult.

˝A második pálya alighanem sokkal izgalmasabb lett volna. Ennek ellenére remekül éreztem magam˝– folytatta a játékos.

Tomori Zsuzsanna látszólag egy kicsit izgatottabbnak tűnt a hajóba szállás előtt, de mint mondta: egyáltalán nem ideges.

˝Bár még sohasem próbáltam ezt a sportot, nem félek. Ha bungee jumpingról lenne szó, akkor azt alighanem kihagynám, ezt viszont nem szeretném" – mondta az átlövő, aki a „második hullámban˝ Vérten Orsolyával térdelt egy hajóba. Annak rendje-módja szerint ők is vízbe estek, ráadásul nem egyszer, hanem kétszer.

˝Az első alkalommal nagyon megijedtem, a második esésnél viszont már tudtam, mi következik, akkor nyugodt voltam˝ – mondta már a parton a válogatott átlövő.

˝A foglalkozás elérte célját, hazafelé elég csendesek voltak a lányok. Alighanem rendesen elfáradtak˝ – foglalta össze a különleges napot Konkoly Csaba vezetőedző.

Mindenesetre a kalandok szerdán is folytatódtak, ugyanis akkor a csillebérci kalandparkba voltak hivatalosak a kézilabdások.

A hétvégétől azonban már rendes kerékvágásban készül a csapat az új idényre.

Olvasóink írták

  • 2. csakazETO 2009. augusztus 14. 17:40
    „Pihenjenek csak a lányok :) Készüljenek a mérkőzésekre:)

    Hajrá ETO!!!

    osztógép, megint mi nem tetszik?”
  • 1. osztógép 2009. augusztus 13. 21:38
    „moderálva”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyarország - Románia 0-1

Bár a magyar válogatott többet birtokolta a labdát és több helyzete is volt, mégis a románok nyertek: Ghionea egy védelmi hibát használt ki az első félidő végén. Tovább olvasom