Kisalföld logö

2019. 06. 18. kedd - Arnold, Levente 18°C | 27°C Még több cikk.

Női kosárlabda - Gáspár Dávid a Sopron Basket új edzője - Mutatjuk a szezon csapatát

A bajnok és kupagyőztes Sopron Basket női kosárlabdacsapatának új vezetőedzője Gáspár Dávid.
Gáspár Dávid lett a bajnok és kupagyőztes Sopron Basket női kosárlabdacsapatának az új vezetőedzője. A négyes döntő házigazdájaként az Euroligában negyedik klub hagyományos idényzáró szurkolói ankétján Török Zoltán ügyvezető igazgató kiemelte:

"Sopron egy olyan rendezvényhelyszín, mely méltán lehet nemcsak a magyar, hanem az európai kosárlabdázás egyik fellegvára is, bizonyos alkalmakkor a fővárosa. Olyan varázst tudunk nyújtani és szervezést mögé tenni, ami egyedi" - mondta, majd köszönetet mondott a kormánynak és a város vezetésének is a támogatásért.

A szakmai stábról szólva Török Zoltán közölte, Roberto Iniguez vezetőedző nem kívánta meghosszabbítani kétéves szerződését, ezzel együtt azt kívánja a spanyol szakembernek, hogy új helyén szeressék legalább annyira, mint Sopronban, és legyen még sikeresebb, mint Sopronban.

A posztot a jövőben "egy fiatal, nagy reménységű" szakember, Gáspár Dávid fogja betölteni, akivel - mint az ügyvezető elárulta - több mint két éve folyik a párbeszéd, és az elmúlt két szezonban meglepetésre bajnoki bronzéremig és negyedik helyig vezette a ZTE gárdáját.

"Rendkívül jó kommunikációs képessége van, kiválóan beszél angolul, mindenáron tanulni akar, és az elmúlt két évben nekem bizonyította azt, hogy minden feladat elvégzésére készen áll" - fejtette ki Török Zoltán, hozzátéve, Gáspár Dávid tanácsadója a szurkolók korábbi kedvence, a szerb Stevan Karadzic azaz "Pista", lesz.

Ami a keretet illeti: a spanyol Queralt Casas, az amerikai Candice Dupree és a svéd Amanda Zahui távozik, míg a honosított Turner Yvonne megtartása érdekében - mint Török Zoltán elmondta - mindent megtett a klub, de ő az elmúlt három évben olyan magasságokba jutott Sopronban, hogy a számukra már megfizethetetlenné vált.

Marad ugyanakkor a csapatkapitány Fegyverneky Zsófia mellett Határ Bernadett, Dubei Debóra, Weninger Virág, Czukor Dalma és Varga Kamilla. Szerződést hosszabbított a szerb Aleksandra Crvendakic és Tina Jovanovic, továbbá visszatér szülési szabadságáról Jelena Milovanovic (férjezett nevén immár Jelena Brooks). Sopronban folytatja pályafutását a WNBA-s Phoenix Mercury első számú irányítója, az amerikai Briann January is. Szó esett arról is, hogy a Sopron Basket 2018-as mérlege rekorddöntést jelent, ugyanis a klub mérlegfőösszege átlépte az egymilliárd forintot.

"Végezetül a célokról. Hogy mit lehet kitűzni egy 13-szoros magyar bajnok és nyolcszoros Magyar Kupa-győztes csapat elé a soron következő idényre? Nyerjük meg a soron következő mérkőzést" - zárta gondolatait Török Zoltán, majd az ankét a szurkolói kérdések megválaszolásával zárult.
SOPRON BASKET 2019/2020

Fegyverneky Zsófia 1-2 178 cm HUN 1984
Briann January 1-2 173 cm USA 1987
Varga Kamilla 1-2 182 cm HUN 1999
Weninger Virág 2 178 cm HUN 1997
Dubei Debóra 3-2 183 cm HUN 1997
Czukor Dalma 3 183 cm HUN 1999
Aleksandra Crvendakic 3-4 186 cm SRB 1996
Jelena Brooks 4 189 cm SRB 1989
Varga Alíz 4 186 cm HUN 2001
Tina Jovanovic 5-4 192 cm SRB 1991
Határ Bernadett 5 208 cm HUN 1994

Vezetőedző: Gáspár Dávid
Szakmai tanácsadó: Stevan Karadzic
Erőnléti-rehabilitációs edző: Szegedi Róbert

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

NB II foci - Boér Gábor az ETO új vezetőedzője

NB II foci - Boér Gábor az ETO új vezetőedzője
A 36 éves szakemberrel a zöld-fehér klub hároméves szerződést kötött, ami július 1-jétől érvényes. Tovább olvasom