Kisalföld logö

2019. 05. 22. szerda - Júlia, Rita Még több cikk.

Női kézilabda NB I - Kikapott a Mosonmagyaróvár a Váctól hazai pályán

Ismét az utolsó öt perc döntött el egy találkozót az UFM Arénában.
Eu-Fire Mosonmagyaróvár - GVM Europe-Vác 21-24 (13-13)
NB I. női felnőtt 23. forduló

GVM Europe-Vác: ARENHART – Radosavljevic 1, Kácsor 3, HÁMORI 5, LAKATOS R. 6 (3), Helembai 4, Jovetic 2
csere: Bukovszky, Suba (kapus), Szondi, De Souza, Diószegi 3, Szabó K., Pappné Szamoránsky P., Káldy L., Paróczy. Vezetőedző: Szilágyi Zoltán
 
Eu-Fire Mosonmagyaróvár: Herczeg L. – Kovacsicz 1, Kopecz 2, Tilinger 2 (1), Horváth B., Szarková 4, Hajtai
csere: DÁNYI B. 1 (kapus), Bízik R. 3, Vukcevic, Farkas V., KATONA F. 6 (4), Bardi 1, Hudák E.1, Bízik B., Domokos D. Vezetőedző: Bognár Róbert
 
tméteres: MKC 6/5, Vác 4/3
Kiállítás:  MKC 8 perc,  Vác  8 perc
 
Nem kezdte jól a szerdai mérkőzést az MKC és ezt a fiatal és lendületes váci csapat meg is érezte. Elsősorban a középen kiválóan védekező Helembai Fanni – Lakatos Rita páros volt elemében, akik támadásban is összehoztak öt gólt, negyed óra alatt. A brazil világbajnok kapus, Barbara Arenhart is bemutatott néhány bravúrt, és így a vendégek 3 – 4 gólos előnyre tettek szert.

Bognár Róbert időt kért és cserékkel is próbálkozott, de sajnos alapvetően nem változott a helyzet a folytatásban sem. Koncentráltabb és így gólerősebb volt a váci gárda, a játékritmusát inkább csak kereső mosonmagyaróvári csapattal szemben. Nagyon kellett a szurkolók „harcoljatok" buzdítása tehát, amit meg is fogadott a csapat, mert óriási hajrát bemutatva, az első félidő utolsó perceiben ki tudott egyenlíteni. Sokat segített ebben, hogy a kapus Dányi Bernadett egy remek helyzetfelismerés után az ellenfél kapujába talált, és Katona Flóra pedig biztos kézzel dobta a büntetőket.     

Az első játékrész utolsó szakaszában egyértelműen kiderült tehát, hogy megzavarható a váci csapat és akkor lehet keresnivalója az MKC-nek. Ennek megfelelő feszültséggel kezdődött a második félidő, amelyben nyolc perc alatt mindössze egy – egy gólt szereztek a felek. Annak ellenére, hogy a gólok a következő időszakban sem potyogtak, élvezetes és színvonalas mérkőzést láttunk.

két kapus parádézott és ennél a kijelentésnél azért ne felejtsük le, hogy a mosonmagyaróvári kapuban a 21 esztendős Dányi Bernadett állt. Bízik Réka és Simona Szarková villanási után, egy gólos előnybe került az MKC az 50. percben. A Vác azonban ismét egalizálta az eredményt és a vezetést is átvette, tehát ismét az utolsó öt perc döntött el egy találkozót az UFM Arénában. Ezt azonban most a vendégek jobban bírták és Hámori Konszuéla vezérletével győzni tudtak, a nagyot küzdő, de legvégére elfáradó MKC ellen.           
 
Szilágyi Zoltán a GVM Europe-Vác vezetőedzőjének értékelése: - Először is gratulálni szeretnék a mosonmagyaróvári csapatnak és nem csak azért, mert ma remekül küzdöttek. Hanem az egész éves teljesítményükért és újoncként a magabiztos bent maradásukért. Fordulatos, izgalmas volt a mai mérkőzés, aminek a hajráját bírtuk jobban és ezért tudtunk nyerni. Ezzel egy kicsit választ is adtunk az elmúlt heti kisiklásunkra és önmagunknak is bizonyítottunk.
 
Bognár Róbert az Eu-Fire Mosonmagyaróvár vezetőedzőjének értékelése: - Kicsit csalódott vagyok, mert a mérkőzés közben már bíztam abban, hogy elcsíphetünk egy döntetlent a Vác ellen. Sajnos az utolsó öt perc azonban egyértelműen a vendégeké volt és így a győzelmük megérdemelt. Akkor sokat hibáztunk, mert talán már nem is ész, hanem a szív vitt előre minket, mai most nem vezetett eredményre. Dányi Bernadett remeklésének viszont nagyon örülök, mert ő mostanában kicsit háttérben volt, de én tudtam, hogy ő képes ilyen teljesítményre.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Családi nappal ünnepli jubileumát az ETO

Szerda délelőtt sajtótájékoztatón ismertette a WKW ETO FC Győr a 115 éves klub jubileumi… Tovább olvasom