Kisalföld logö

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -3°C | 4°C Még több cikk.

Női kézilabda: lemondott Imre Vilmos szövetségi kapitány

Lemondott a női kézilabda-válogatott szövetségi kapitányi posztjáról csütörtökön Imre Vilmos, mert összeegyeztethetetlennek tartja feladatkörét a Dunaferr férfi csapatának vezetőedzői tisztével.

A szakember egyben jelezte, hogy visszautasíthatatlan szerződéshosszabbítási ajánlatot kapott dunaújvárosi klubjától.

A magyar szövetség (MKSZ) az MTI-vel tudatta, hogy szeretné még júliusban kinevezni az új kapitányt, mivel a decemberi kínai világbajnokságra készülő válogatott már szeptemberben, a dániai Világkupán pályára lép.

Imre Vilmost a tavalyi pekingi olimpia után nevezték ki, majd a decemberi macedóniai Európa-bajnokságon nyolcadik lett megfiatalított együttesével. Év elején viszont a nehéz anyagi helyzetbe került Dunaferr női csapatától távoznia kellett, mivel lehetetlenné vált ott az érdemi munka, és ideiglenesen elvállalta Dunaferr férfi együttesének vezetőedzői posztját. Ugyanakkor jelezte, hosszú távon nem tudja összeegyeztetni a női kapitányi és a férfi vezetőedzői munkát a versenynaptári átfedések miatt.

A tréner csütörtökön Sinka László MKSZ-elnökkel Százhalombattán találkozott, ahol abban állapodtak meg, hogy Imre nem folytatja tovább a kapitányi munkát, és marad a Dunaferr férfi csapatánál.

"A döntéskényszert az élet hozta, pontosabban az, hogy a Dunaferr női együttesénél lehetetlenné vált az érdemi munka, pedig az eredeti elképzelés szerint e pozíció jól megfért volna a női kapitányi poszttal - mondta Imre. - A jelenlegi kettősséget, a női válogatott mellett a Dunaferr férfi együttesének irányítását azonban nem vállalhattam, a szakmai felelősségem és a lelkiismeretem miatt sem. A Dunaferrhez ezért csak 2009. június 30-ig köteleztem el magam, de olyan szerződéshosszabbítási ajánlatot kaptam, amelyet mindenképpen mérlegelnem kellett, és végül emellett döntöttem. Hangsúlyozom, nem kizárólag anyagi megfontolásból, mert ha csak ez számítana, éppen akkor vinném párhuzamosan a két feladatot, hogy két helyről kapjam a pénzt. Erre azonban képtelen lennék."

"Számunkra ezzel új helyzet állt elő, amelyről a szövetség alelnökeivel már konzultáltam, az elnökség pedig legközelebbi, július 22-i ülésén foglalkozik a témával - nyilatkozott Sinka. - Még a nyár folyamán szeretnénk megtalálni az új szövetségi kapitányt, mert a válogatott augusztusban egyhetes összetartáson vesz részt, ősszel pedig Világkupára utazik, másrészt viszont kapkodni nem fogunk, megfontolt döntést kell hoznunk."

Imrének a győri Konkoly Csaba és a békéscsabai Mátéfi Eszter voltak a segítői. A Győr jelezte: Konkoly nem lesz kapitány. A volt válogatott Mátéfi az MTI érdeklődésére elmondta: megtiszteltető lenne, ha őt kérnék fel, de most nem tud többet mondani:

"Békéscsabán komoly terveink és munkánk van, indulunk a nemzetközi kupában és a bajnokságban is szeretnék szép eredményt elérni" - mondta Mátéfi.

Olvasóink írták

 • 5. 07743 2009. július 06. 16:42
  „A népligetiek említése,más kézifórumon olvasható,Görbiczéket sportszerütlenül bántó Peti mester,benoke,Montenotte,King#68 azonos témában irt mocskolódása okozta,és nem feszültség keltés szándéka.Sorry”
 • 4. siva 2009. július 06. 09:53
  „07743!
  Felesleges itt feszültséget kelteni. Nem igaz, hogy a népligetiek támadták Görbe miatt.”
 • 3. pmfc 2009. július 03. 12:54
  „Amikor a hírt meghallottam, lehidaltam. Nem azért mert érdekelne Imre Vilmos, mert én nem tartom igazán jó edzőnek. Szóval inkább azért hidaltam le, ami a lemondás hátterében volt. Ő inkább a Dunaferr férfi csapatát akarja dirigálni.
  Kérem szépen. Egy ország válogatottjának volt az edzője. Ezt a munkát ne lehessen csak úgy felcserélni.
  És itt felvetődik a szövetség felelőssége. Milyen szinten lehet megfizetve a válogatott edzője, ha helyette inkább a Dunaferrt választja. VALÓSZÍNŰ SEMENNYIRE SEM!!!

  Ha pedig már a válogatottnak ennyire nincs rangja, akkor szép lassan az egész kézilabda rangja is csökken.

  SZÓVAL SZÉGYEN AZ EGÉSZ!!!”
 • 2. 07743 2009. július 03. 11:58
  „Imre Vilmos a legkisebb problémánál elhagyte a ferres lányokat.A rajzolgatós stílusa izlés kérdése.A szöv kapitányi munkáját Mátéfi,Konkoly kettős eredményesen segítette.Időkéréseknél többet szerepelt a kamerának mint a csapatnak.Minden válogatottat adó csapatnak kimonta a nevét az ETO-t következetesen legyőrőzte.Mocsai óta nem volt jó kapitánya a női kézi válogatottnak.Imrét a népligetiek sorizatosan támadták,azért,hogy mit keres Görbe és társai a válogatottban.A különböző egyéniségek összefésülése szép pedagógiai feladat egy jó kapitánynak. N.A. ZS.GY I.Vnak ez nem sikerült.Nem irigyelhető az MKSZ feladata.mivel az eredmény is felmutni képes edzők foglaltak.A team mukát tartom elfogathatónak.”
 • 1. rita0904 2009. július 02. 20:32
  „Sajnálom hogy lemondott Imre Vilmos :( Jó edző volt és sikeresek voltak a Magyar lányok.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sopronból a ciprusi élvonalba

Labdarúgás - Ágoston Sándor a ciprusi élvonalba feljutott Nea Salamina Famagusta FC erőnléti edzője… Tovább olvasom