Kisalföld logö

2019. 05. 25. szombat - Orbán Még több cikk.

No Motor Rally: biciklivel, gyalog, lóháton

Negyedik alkalommal rendezik meg Cseszneken a No Motor Rallyt. A különféle vigasságokkal egybekötött játékos, pecsétgyűjtős természetjárás 2010. május 8-tól 9-ig tart.
A rendezvény péntek délután egy kiállítás megnyitójával kezdődik, majd a falu főterén mulatsággal folytatódik.

 
Tervezett programok a túra mellé:

Május 7:
Kiállítás megnyitó a Faluházban
Szalonna sütés és képvetítés a tavalyi No Motorról a sátorban

Május 8:
Néptánc találkozó
Holdviola koncert
Este bál (Zenél: Jocó)

Május 9:
Disznóvágás
Eredményhirdetés
Disznótoros vacsora
Zenél: Nyári László
Sebestyén István pajzán meséi

Szombat reggeltől indul a pecsétgyűjtős, túrázós játék, tehát maga a No Motor Rally. Erre bárki nevezhet gyalog, kerékpárral, lóháton, akár lovas kocsival is, de tilos bármilyen motorizált eszköz használata.

A nevezők számos útvonal közül választhatnak az egészen rövid szakasztól a 70 kilométeres, kerékpáros távig. A lényeg, hogy a tetszőleges táv megtétele során begyűjtsék a szükséges számú pecsétet, hiszen a játék végén értékes ajándékokat sorsolnak ki azok között, akik a kört szabályosan teljesítették.

A túrázás mellett nem szabad megfeledkezni a faluban zajló programokról sem, amelyek központi helye ezúttal is a település főtere lesz. Itt lép fel többek között a Holdviola együttes szombaton, de a Főtér környéke ad helyet a különböző állandó programnak, és itt lesz lehetőség a házias ízek kóstolgatására is.
Az elmúlt évek pozitív visszajelzései alapján most is több száz érdeklődőt várnak tehát a Öreg-bakonyi településen, amely várával, rendezvényeivel, a környékbeli túraösvényekkel és hangulatos faluképével vált a környék egyik legnépszerűbb kirándulóhelyévé.

Néhány No Motor Rally-játékszabály

- A távot a megadott két nap során gyalogosan vagy bármilyen nem motorizált eszközzel, pl. kerékpárral, lóháton, kutyát sétáltatva, stb. kell megtenni, tetszőleges irányban, tetszőleges felosztásban. A játékba az útvonal kijelölt pecsételő helyein lehet benevezni.- Az indulók nevezéskor Nevezési Lapot kapnak, amely tartalmazza az eseményre vonatkozó összes szükséges információt (program, útvonal térkép a pecsételőhelyekkel, játékszabály, nevezési feltételek stb.).

- Az útvonalon meghatározott számú pecsétet kell megszerezni, és a nevezési lap - megfelelő számú pecsétet tartalmazó - ellenőrző szelvényét a játék végéig a sorsolási bizottságnál le kell adni.- A játékos erőpróbán bárki részt vehet, aki érvényes, azonosítható, kitöltött nevezési lappal rendelkezik, és betartja a játékszabályokat. A 14 év alattiak önállóan nem nevezhetnek, csak felnőtt kisérővel.
-A verseny turista jelzéssel ellátott útvonalakon zajlik, külön útvonal jelzés (szalagozás) nincs! A nevezési lapon szereplő térkép használható, a szükséges információkat tartalmazza, de a léptéke kicsi, ezért a kereskedelemben - vagy a nevezés helyszínén - kapható turistatérkép használata ajánlott!
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bajnokok Ligája: újra Robben volt a nyerőember

A Bayern München hazai pályán egygólos győzelmet aratott szerdán az Olympique Lyon felett a… Tovább olvasom