Kisalföld logö

2019. 03. 20. szerda - Klaudia -1°C | 10°C Még több cikk.

Neupor-Szijjártó vita a kosárklub körül

Az MSZP szerint a Szijjártó Péter társadalmi elnökletével működő győri kosárlabdaklubnak hárommillió forintos tartozása van, miközben 125 millió forint önkormányzati támogatást kapott.


A két politikus információi szerint a klub előző tulajdonosával szemben fennálló hárommillós tartozást mind a mai napig nem egyenlítették ki. Neupor Zsolt elmondta: a klub 2007 és 2009 között 125 millió forintos támogatásban részesült a város önkormányzatától úgy, hogy Szijjártó Péter is megszavazta ezt a döntést, miközben társadalmi elnökként tudnia kellett a klub tartozásáról.

A szocialista politikus a tartozással kapcsolatban felmutatott egy fénymásolt tértivevényes ügyvédi felszólítást 2006-ból. Hozzátette: úgy tudják, hogy a hárommillió forintot még nem egyenlítették ki. Török Zsolt elmondta, hogy a sportklub Szijjártó Péternek biztosít egy Audit is, amelynek a havi bérleti díja a 300 ezer forintot is elérheti. Utalt arra, hogy vasárnap a Fidesz közölte: a párt elnöki stábjának vezetője már egy ideje semmilyen tisztséget nem visel a győri kosárlabdaklubban. Hozzátette: a Fidelitas honlapján azonban az olvasható, hogy Szijjártó Péter 2005 nyara óta a győri első osztályú női kosárlabdaklub elnöke.

Úgy vélte, Szijjártó Péter hazudott, hiteltelen politikus, ha nincs semmilyen tisztsége a klubban, akkor a Fidelitas honlapján állít valótlanságot.

 A Fidesz sajtóosztálya ezzel kapcsolatban az alábbi helyreigazítási kérelem közlésére kérte szerkesztőségünket: "Tévesen  állítottuk,  hogy  hárommilliós  tartozása  van  Szijjártó  Péter kosárlabdacsapatának, mert Szijjártó Péternek nincsen kosárlabda csapata." 

Török Zsolt és Neupor Zsolt vasárnap ugyanebben a témában Győrben tartott sajtótájékoztatót. Havasi Bertalan, a Fidesz sajtófőnöke erre reagálva szintén vasárnap közölte: a Fidesz szerint az MSZP "sportnyelven szólva" nagy homályt dobott, hiszen Szijjártó Péter egy ideje már semmilyen tisztséget nem visel a győri kosárlabda klubban, és emiatt természetesen juttatásokat és Audit sem kap onnan.

Fidesz: Szijjártó jogi lépéseket tesz az MSZP állításai miatt

Szijjártó Péter a sorozatos valótlan állítások miatt jogi lépéseket tesz - közölte Havasi Bertalan, a Fidesz sajtófőnöke arra reagálva, hogy az MSZP szerint a Szijjártó Péter társadalmi elnökletével működő győri kosárlabdaklubnak hárommillió forintos tartozása van, miközben 125 millió forint önkormányzati támogatást kapott.

Török Zsolt szocialista országgyűlési képviselő Neupor Zsolttal, az MSZP győri elnökével tartott hétfői budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a sportklub Szijjártó Péternek biztosít egy Audit is, amelynek a havi bérleti díja a 300 ezer forintot is elérheti. Havasi Bertalan az MTI-hez eljuttatott közleményében utalt arra, már vasárnap is közölte: Szijjártó Péter nem kap juttatásokat és Audit a győri kosárlabdaklubtól. Hétfői kommünikéjében ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott: "az MSZP-nek nehezére esett megérteni" a Fidesz vasárnapi közleményét. Az ellenzéki párt sajtófőnöke azt írta: újra tudatják, hogy Szijjártó Péter egy ideje már semmilyen tisztséget nem visel a győri kosárlabdaklubban, így Audit sem kap onnan. Szijjártó Péter nem közlekedik Audival - jegyezte meg. Emellett hangsúlyozta, Szijjártó Péter a sorozatos valótlan állítások miatt megteszi a szükséges jogi lépéseket.

Török Zsolt hétfői sajtótájékoztatóján utalt a Fidesz vasárnapi közlésére, miszerint a párt elnöki stábjának vezetője már egy ideje semmilyen tisztséget nem visel a győri kosárlabdaklubban. Hozzátette: a Fidelitas honlapján azonban az olvasható, hogy Szijjártó Péter 2005 nyara óta a győri első osztályú női kosárlabdaklub elnöke. Török Zsolt és Neupor Zsolt vasárnap ugyanebben a témában Győrben tartott sajtótájékoztatót. Havasi Bertalan erre reagálva szintén vasárnap közölte: a Fidesz szerint az MSZP "sportnyelven szólva" nagy homályt dobott, hiszen Szijjártó Péter egy ideje már semmilyen tisztséget nem visel a győri kosárlabdaklubban, és emiatt természetesen juttatásokat és Audit sem kap onnan.

Olvasóink írták

21 hozzászólás
12
 • 21. kisem 2009. november 13. 08:47
  „A helyreigazítási kérelem a legárulkodóbb az egészben.
  Igen, úgy október eleje/közepe óta már nincs a mi kis Petinknek kosárlabdacsapata. Csakhogy a tartozás egy "kicsit" korábbra datálódik.
  Így van ez, amikor önmagában megálló részigazsággal próbálják elfedni a lényeget.”
 • 20. reális 2009. november 11. 21:45
  „19.Olvasd a történelem könyveket, ha nem tanultál a világháborúkról csak írjál ostobaságokat!”
 • 19. mauz 2009. november 11. 21:27
  „A Neupor inkább az ország szar állapotával foglalkozzon, meg a főnöke sportminiszter korabeli 75 milliós sikkasztásával (ami nyiván csak csepp a tengerben) meg elvtársainak egyéb lopásaival, hazugságaival...

  Ha nagyon felhúzzák a népet, meglesz a Jobbiknak a 20%, az MSZP-nek meg a 6%, hát, ha nekik ez kell, csak így tovább Zsolti, még egy kicsit húzzatok bele, aztán rendben is lesz minden, egyszer, s mindenkorra...”
 • 18. kikelet_ 2009. november 11. 15:56
  „hányinger mindkettő”
 • 17. kefefejű 2009. november 11. 14:46
  „Nem értem hol a hiba. Kaptak 125milliót. Ebből kifizetik a 3milliós tartozást, vesznek a szájjár(a)tó-nak egy új Audit (mert a régi már viseltes...), de még mindig marad kb. 100millió. Egy-két tanácsadó, szakértő, és hipp-hopp pénz.”
 • 16. Griffin 2009. november 11. 14:02
  „"az Oszit ismerem, ő nem mond ilyet, az Oszi nem olyan"
  ideje lesz megtanulni ezeket a tételmondatokat a 15.hozzászólásban idézett királyi bölcsességgel együtt, ha nem vigyázunk, jövőre szükségünk lehet rá”
 • 15. Jandex 2009. november 11. 13:44
  „"Majd jönnek az ügyvédek oszt jó napot" :)))))))))))))))))”
 • 14. Csetneky 2009. november 11. 10:52
  „Ha Szíjjártó bűncselekmlényt követett el, és Neupornak tudomása van erről, jelentse fel. Ha nem ez a helyzet, pofát súlyba!”
 • 13. poto 2009. november 10. 19:52
  „Kérdezzétek Viktor királyt.
  Ő tudja a tutit ebben az ügyben is.

  Ettől függetlenül hajrá lányok.”
 • 12. Griffin 2009. november 10. 13:18
  „ez is ilyen fityiszes-tempó:megcsináljuk, letagadjuk, röhögünk, oszt jónapot”
 • 11. hidas 2009. november 10. 13:02
  „Amikor jogerős bírósági ítélet van arról, hogy Szijártó Péter gazdasági előnyben részesítette a hozzá közel állókat, akkor ezt miért nem vizsgálja senki, miért nincs feljelentés?”
 • 10. alkutya111 2009. november 10. 12:18
  „Szerintem itt és most a tényeket kellene ismertetni, minden csúsztatás nélkül.
  Ami tény, hogy Szijjártó Úr már nem tölt be tisztséget a kosárklubnál.
  És itt következik a PONT.
  Ami ezután történik már a szegfűsök alaptalan sárdobálása, pocskondiázása. Ők erre képesek.
  Erre voltak képesek hat évig.
  Csak meg kell nézni az ország állapotát, a közállapotot.
  Amit lehetett azt tönkre is tették.
  Neupor úr és Török úr is bölcsebb maradt volna, ha nem szólalt volna meg.
  De ezek után Ők is a szegfűs hiteltelenek sorát gyarapítják.
  És még valamit!
  A sport az sport. Ne akarják a politikáai csatákat a sporton keresztül megvívni. A sport az legyen tabu !”
 • 9. Borkai 2009. november 10. 10:28
  „http://mszp.hu/public/images/articles/2009/11/big/mszp_4af8292177a3f.jpg”
 • 8. mauz 2009. november 09. 21:33
  „Jéé, a Neupor Zsolt vádolja a Szijjártót...

  Hááát, szerintem meg bagoly mondja verébnek, te Zsolti, az MSZP háza táján egyébként minden OKÉ tartozásügyileg meg sikkasztásügyileg? Ejnye, ejnye...”
 • 7. Primax 2009. november 09. 21:11
  „Jandex #4 !
  " Ezért kell a hatalom,a pártjának közel négy milliárd az adóssága!" - írod.
  Nyugalom : ha jövőre nyernek, majd "eltűnik" az adósság...
  Nagyon éhes már ez a díszes FIDESZ-es társaság, közel 8 éve "nélkülöznek".”
 • 6. Igazamvan 2009. november 09. 20:42
  „moderálva durva
  SZEBB JÖVŐT....”
 • 5. Spitfire 2009. november 09. 18:59
  „maszop - fityesz : egyik kutya másik eb...”
 • 4. Jandex 2009. november 09. 16:55
  „Ezért kell a hatalom,a pártjának közel négy milliárd az adóssága!
  Ez jó:"Szijjártó Péter egy ideje már semmilyen tisztséget nem visel a győri kosárlabdaklubban, és emiatt természetesen juttatásokat és Audit sem kap onnan." sem kap onnan,helyesen:SEM ONNAN KAP! :))))))))”
 • 3. artie75 2009. november 09. 16:41
  „Nem baj, Petike, lesz még egy jogerős papírod arról, hogy lopsz, csalsz, hazudsz.

  Aztán persze nem történik semmi.

  Kérdezem én azért a kedves elvtársakat: ilyenkor feljelentést tenni nem kéne tán? Vagy örüljünk, hogy jogerősen tudjuk Petikéről, hogy "hazajátszik"? Vajon miért nem jelenti fel senki?

  Tippelek: mert akik feljelenthetnék, csak műbalhéznak, ugyanannyit lopnak, csalnak, hazudnak ők is abból a közösből.

  Hányadék.”
 • 2. GD 2009. november 09. 16:14
  „Hányinger kerülget amikor erről a fazonról olvasok. Pofázni tud,fröcsög a szájából a sz.r. Jó tanítómesteri voltak a narancsos őskövületek között.”
21 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Harmadszor utazik Brazíliába

Futsal - Dróth Zoltán egymaga négy gólt lőtt csapata, a 8–2-es diadalt arató Duna Takarék ETO… Tovább olvasom