Kisalföld logö

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -5°C | 2°C Még több cikk.

Nem fognak utasításra szavazni Matthäusról

Visszavonta a vitatott futball-ligahatározatot az MLL elnöke, vagyis nem kötelezik a tagokat, hogy utasítás szerint szavazzanak a labdarúgó-szövetség elnökségében, amikor a testület Lothar Matthäusról dönt. A szövetségi kapitány leülne beszélgetni az őt sokat támadó Kisteleki Istvánnal, aki várja a német hívását.
Mégis összehívható hamarosan a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnökségi ülése. Hétfőn úgy tűnt, sokat kell várni arra a következő tanácskozásra, amelyen eldőlhet Lothar Matthäus szövetségi kapitány jövője. Bozóky Imre MLSZ-elnök ugyanis levélben kért állásfoglalást a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnökétől amiatt, hogy az elnökségbe tagokat delegáló Magyar Labdarúgó Liga (MLL) kötelezte saját tagjait, úgy szavazzanak, ahogyan ezt számukra az MLL előírja. A Kisteleki István vezette testület - a ligaelnök közelmúltbeli nyilatkozatai alapján - valószínűleg így akarta megakadályozni, hogy szerződést hosszabbítsanak a német szakemberrel.

Blatter írt, Kisteleki felfüggesztett

Joseph Blatter FIFA-elnök még hétfőn válaszolt az MLSZ-nek, további iratokat kért be, de azt írta, a liga "ilyen irányú döntése sérti a FIFA Alapszabály 18.2 cikkelyében vázolt, a döntések függetlenségére vonatkozó alapelvét." A futballszövetségben a válasz után úgy nyilatkoztak, még a héten megküldik a kért dokumentumokat.

Délután Kisteleki ligaelnök úgy nyilatkozott, még a Blatter-levél előtt ő maga is írt Bozóky Imrének. "Délelőtt tájékoztattam Bozóky Imrét, hogy az általa kifogásolt taggyűlési határozatot felfüggesztettem" - mondta a ligaelnök az MTI-nek. Kisteleki a FIFA levelének örült, és maximálisan egyetértett az ott leírtakkal. "Joseph Blatter is azt szeretné, ha rend, fegyelem és törvényesség uralkodna a labdarúgásban. Egyébként szerencsésebbnek tartanám, ha magunk között, a FIFA nélkül sikerülne megoldani a problémákat."

Matthäus leülne Kistelekivel

Az ügy főszereplője, Lothar Matthäus az elmúlt hetekben nyilatkozatháborúba keveredett az MLL elnökével, miután Kisteleki István több helyen is kijelentette, a német kapitánynak változtatnia kell, mert "az nem megy, hogy egy eddig edzőként még nem bizonyított ember mindenkit hülyének nézzen." Erre a volt aranylabdás futballista azt mondta, hátba döfték, és ahányszor megszólalt, támadta Kistelekit.

Matthäus a keddi Nemzeti Sportban megjelenő rovatában leszögezte, le akar ülni az MLL első emberével, szemtől-szemben tisztázni a nézeteltérést, nem akar a sajtó keresztül üzengetni Kistelekinek. A hangzatos nyilatkozatokkal rendre a magyar futballvezetésnek is odaszóló Matthäus szerint ez az adok-kapok csak a szenzációhajhász sajtónak jó.

A ligaelnököt fel lehet hívni

A ligaelnök szintén a sportnapilapban üzent vissza: örül a felvetésnek, Matthäus tudja a számát, nyugodtan felemelheti a telefont.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Diósgyőr - Fc Sopron 1-1

Hajszálon múlt, hogy az Matáv Sopron megszerezze az idei bajnokságban második győzelmét. Tovább olvasom