Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Nem épül tekepálya a stadionban?

Július 1-jétől 10 évre az FC Sopron Futball Kft. kezelésébe került a Városi Stadion.

Azok után, hogy július 1-jétől 10 évre az FC Sopron Futball Kft. kezelésébe került a Városi Stadion, a labdarúgócsapat korábbi technikai vezetője, Horváth Péter felel a stadion üzemeltetéséért.

– Lefelé vagy felfelé „bukott"? – kérdeztük  új beosztásával kapcsolatban a sportvezetőt.

– Én nem fogalmaznék így. A tulajdonos engem kért fel a feladat ellátására, amit én habozás nélkül elvállaltam. Szeretem a kihívásokat, az új feladatokat, és bevallom, egy kicsit elfáradtam a csapat melletti teendőkben. Technikai vezetőként nagyszerű kapcsolatokat alakítottam ki és remek embereket ismertem meg. Ezeket a kapcsolatokat létesítményvezetőként is szeretném hasznosítani.

– Mit jelent az a gyakorlatban, hogy a klubot üzemeltető gazdasági társaság kezelésébe került a stadion?

– A két dolgot külön kell választani egymástól. A stadion tulajdonosa továbbra is Sopron városa. Az üzemeltetési költségeket az önkormányzat biztosítja, de ezt az összeget most mi kapjuk meg egy alszámlán. Az oda érkező pénzt természetesen csak a stadionra lehet költeni, ezért felelek én. Továbbá azért, hogy minél okosabb gazdálkodással szépítsük, fejlesszük és gondozzuk a stadiont.

– Amióta elkészült a stadion, két állandó téma mindig felvetődik: a beázások, valamint a lelátók befedése. Ezek kapcsán nyilván önnek is megvannak az elképzelései. Melyek ezek?

– A beázások sajnos még mindig aktuálisak, ha olyan az időjárás. A kivitelezők, a szakemberek még mindig jönnek, nézegetik, vizsgálják, néha csinálnak is valamit, de a vége ugyanaz: továbbra is beázik az épület. Én úgy gondolom, minden ház beázik tető nélkül.

Ennek kapcsán szeretném megemlíteni, célegyenesbe fordultunk a keleti és nyugati tribün lefedésében. Megállapodásban rögzítettük, hogy saját erőből, önkormányzati támogatásból, valamint hitel felvételével még ez évben elindulhat a beruházás. Már tárgyaltam a lehetséges kivitelezőkkel, az engedélyeztetési terv elkészítését is hamarosan pályáztatjuk.

Korábban szó volt a lelátók, a lépcsősorok alatti rész hasznosításáról. Felvetődött tekepálya építése, sőt, állítólag a tekézők korábban erre ígéretet is kaptak a polgármestertől. Ezzel kapcsolatban vannak-e már elképzelései, vagy most inkább a sürgősebb teendők foglalkoztatják?

– E területnek a hasznosítása még a távolabbi jövő. Elképzelések vannak, a tekepályát szerintem nem ide kellene telepíteni. Minőségi sörözőt, éttermet, sportolói panziót tudnék elképzelni, ahol a klubéleten lehetne javítani. Egyelőre ezen a helyen egy ideiglenes parkolót fogunk kialakítani.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Helyet cserélt Henin-Hardenne és Clijsters

Továbbra is a francia Amelie Mauresmo vezeti a női teniszezők világranglistáját, mögötte viszont… Tovább olvasom