Kisalföld logö

2019. 06. 20. csütörtök - Rafael 19°C | 26°C Még több cikk.

Nem csak a súlyokkal küzdenek

Nehéz helyzetben van a több mint harmincéves győri súlyemelősport. A közelmúltban két fiatal eligazolt a városból.

Nehéz helyzetben van a több mint harmincéves győri súlyemelősport. A közelmúltban két fiatal, tehetséges juniorválogatott versenyző is eligazolt a városból. Dani Gábor és Nagy Péter a sokkal jobb körülmények miatt döntött a váltás mellett.

Tavaly ünnepelte harmincadik „születésnapját" a győri súlyemelősport. Az alapítók egyike, Pirk János közel 37 esztendeje Ajkán kezdett el edzősködni, azóta szolgálja a sportágat. A győri Pálffy-
középiskola testnevelő tanára jövő nyáron nyugdíjba megy és nélküle a győri súlyemelés jövője is veszélybe kerülhet.

Pirk János: „Az iskolában Keri DSK néven 1990 óta foglalkozunk súlyemeléssel. Itt ismerkedett meg a súlyokkal például Darázs Ádám, aki legutóbb erőemelésben lett világbajnok, de az erős emberek versenyeiről is ismert, és a mai napig szívesen jár vissza hozzánk. Hat év után a Keri DSK beolvadt a város valaha szebb napokat látott sportegyesületébe, a Rekard SE-be, de az edzéseket továbbra is az iskolában tartottuk. Karácsony Ádám szakosztályvezetővel együtt társadalmi munkában dolgozunk, finoman fogalmazva nem éppen a legideálisabb körülmények között."

A nyolcvanas és kilencvenes években a Rekard SE kitűnő edzőkkel, országos bajnokokkal és válogatott sportolókkal büszkélkedett, akiket erkölcsileg és anyagilag is megbecsültek. A jelenlegi egyesület azonban már kevés pénzből, teljesen amatőrszinten működik.

„Mindezek ellenére versenyzőink évek óta émek sorát nyerik a diákolimpiákon és az országos bajnokságokon. Tavaly két sportolónkat is meghívták a juniorválogatott keretébe. Nagy Péter és Dani Gábor is az országos ranglista első helyén állt a saját súlycsoportjában. Ők ketten a néhány hete rendezett trencsényi junior Európa-bajnokságon is részt vehettek. Sajnos azonban már mindkettőjük más egyesületet képviselt a kontinensviadalon. Időközben ugyanis eligazoltak Győrből, Horváth Dóra diákolimpiai és főiskolai bajnokkal együtt. Sajnálom a távozásukat, ám megértem a döntésüket" – tette hozzá az edző.

Nagy Péter és Dani Gábor elmondta: szívesen maradtak volna Győrött, ám a jelenlegi egyesületük összehasonlíthatatlanul jobb feltételeket biztosít számukra, így további fejlődésük érdekében a váltás mellett döntöttek. Más kérdés, hogy Pirk János edzéseiről nem mondtak le, ma is visszajárnak a szakemberhez...

Nagy a Szegedi Lelkesedés SE, míg Dani – aki egyben a Széchenyi István Egyetem hallgatója is – Horváth Dórával együtt néhány hónapja már a Soroksári SE csapatát erősíti.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem fognak utasításra szavazni Matthäusról

Visszavonta a vitatott futball-ligahatározatot az MLL elnöke, vagyis nem kötelezik a tagokat, hogy… Tovább olvasom