Kisalföld logö

2019. 07. 23. kedd - Lenke 19°C | 31°C Még több cikk.

Nem a pozíció befolyásolta

Az MLSZ elnökségi tagságáról lemondó Horváth Cs. Attila döntése okairól nyilatkozott.

Mint arról már beszámoltunk, a héten lemondott a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökségi tagságáról Horváth Cs. Attila, a megyei LSZ elnöke, valamint Fejér megyei kollégája, Nemes Ferenc, s ezzel működésképtelenné vált a hazai labdarúgást irányító első számú szervezet. Egyes hírek szerint egyébként Nemest és Horváth Cs.-t a liga elnöke, Kisteleki István azzal vette rá a visszalépésre, hogy a következő elnököt az amatőr küldöttek jelölhetik, sőt, maga Nemes Ferenc lenne az elnök, míg a két alelnöki pozíciót Horváth Cs. és Kisteleki töltené be.
– Erről szó sincs – mondta Horváth Cs. Attila. – Már csak azért sem, mert ha ilyen céljaim lennének, akkor most szépen elücsörögtem volna továbbra is az elnökségben, s asszisztálok az elnökség munkájához. Én azonban erre nem voltam képes azok után, hogy az érdemi döntésekről sok esetben magam is csak az újságból értesültem. Tisztában vagyok azzal, hogy a döntésünk megosztja az embereket, hiszen a sok pozitív hangvételű telefon és SMS mellett kaptam negatívakat is. Természetesen az sem teljesen egyértelmű, hogy ez most jó vagy rossz döntés volt-e, mert erre csak az idő ad választ. A véleményem az, hogy a jelenlegi rendszer már nem volt tovább fenntartható, s remélhetőleg ennél csak jobb jöhet.

– Miért utólag tiltakozik? Elnökségi tagként nem szólalhatott volna fel korábban?

– Dehogynem, s ezt meg is tettem. Tavaly márciusban hatvan kérdést tettem fel Bozóky Imre elnök úrnak, aki akkor azzal hárította el a válaszadást, hogy vessem papírra a kérdéseket, s majd írásban tájékoztat. Én a magam részét teljesítettem, de a várt válaszok a mai napig nem érkeztek el hozzám. Sem levélben, sem faxon, de még személyesen sem kaptam levelet...

– Nem fél attól, hogy lépésükkel veszélybe sodorták a 2012-es EB-pályázatot?

– Nem, mert a kettőnek egymáshoz semmi köze. Először is decemberben már lemondott öt elnökségi tag, úgyhogy nem csak a mi lemondásunk vezetett idáig. Másrészt pedig az EB-pályázatra megvan a bizottság, Gyárfás Tamás személyében pedig a legmegfelelőbb vezető, aki az üzleti életben és a sport terén is bizonyított már. Különben is a mostani állapot nem tart sokáig, legkésőbb február végén meglesz az elnök és az elnökség.

– Újra megkérdezem: Horváth Cs. Attilával a soraiban?

– Nem feltétlenül. Csak ismételni tudom magam, ha ilyen ambícióim lettek volna, akkor szépen hallgatok, s befogom a fülemet és a számat. Nem tettem meg, mert úgy vélem, végre rendet kell tenni a futballban, s ez a mostani vezetéssel nem ment volna.

– A rendcsinálást sokan beígérték már, mégsem történt évtizedek óta semmi. Miből gondolja, hogy mostantól majd minden más lesz?

– Azért, mert ha nem így történik, akkor az a magyar futball végét jelenti. Tény, hogy nagyon sok még mindig a negatívum, de talán éppen emiatt nem vesszük észre a pozitív folyamatokat. Sokan még mindig hajlamosak az idősebb edzői garnitúrára hivatkozni, közben azonban elfelejtjük, hogy az élvonalbeli csapatok kispadján egyre több az új generáció képviselője. Elég csak Csertőire, Pintérre vagy Urbánra gondolni. Kispesten külföldi edző dolgozik, nem is rosszul. A Magyar Kupa presztízsét is megpróbáljuk visszaállítani. Tény és való, nem vagyunk jó helyzetben, de apró lépésekkel igenis lehet előrehaladni, de ehhez az eddigi elnökség már nem tudott volna utat mutatni.

– Élesen bírálta Lothar Matthäust is. Kit látna szívesen a kapitányi poszton.

– Akár Lothar Matthäust is, ezt komolyan mondom. Nem feltétlenül a személyével van a baj, bár véleményem szerint edzőként még csak kezdőnek számít, hanem azzal, ami körülveszi. Úgy gondolom, semmivel sem lettünk vele eredményesebbek, ugyanakkor rengeteg pénzt emésztett fel az itt tartása. Amíg még működött az elnökség, mi felhatalmaztuk az elnököt, hogy tárgyaljon a német szakemberrel, de ő azt üzente: csak a dátum kijavításába megy bele, a pénzeivel ne foglalkozzunk. Úgy gondolom, ennyi pénzért lehetne idehozni olyan kapitányt is, aki már bizonyított a kispadon. Első lépésben azonban január 20-ig ki kell nevezni egy háromtagú ad hoc bizottságot, melybe várhatóan a sport területén járatos jogászok kerülnek, s ők egy hónapon belül összehívják a közgyűlést.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Varga ismét javítani tudott

Varga Ákos újra elkezdte a felzárkózást a Dakaron. A hatodik szakasz során ugyan közepes eredményt… Tovább olvasom