Kisalföld logö

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -5°C | 0°C Még több cikk.

Nem a drága parketta volt a hibás

Két év alatt tönkrement a Magvassy Mihály Sportcsarnok játéktere. A parkettát ki kellett cserélni. A Graboplast gyors segítsége kellett, hogy napjainkban már mérkőzéseket játszhatnak a létesítményben.

A győri Magvassy Mihály Sportcsarnokban nyáron jelentős költséggel újították fel a parkettás játékteret. A dolog pikantériája, hogy a régi burkolat rekordidő alatt ment tönkre, mindössze két évet élt meg. Érdekesség, hogy annak idején és az idén is az ETO KC női kézilabdacsapatának főszponzora, a Graboplast rt. szállította a parkettát az építkezéshez.

– A most lecserélt borítás 2001 nyarára készült el és sajnos extragyorsasággal ment tönkre – kezdi Jancsó Péter, a Graboplast rt. elnök-vezérigazgatója. – A termékünket bevizsgáltattuk egy kutatóintézettel, e szerint a parketta a legmagasabb szintű követelményeknek is megfelelt. Ellenben a fenntartó orbitális hibákat követett el, az oldószerek használata tönkretette a parkettát és a padozata sem volt tökéletes.

Az idén tavasszal nehéz helyzet alakult ki, miszerint ha nem cserélik le a megrongálódott borítást, ősszel nem lehet majd nemzetközi mérkőzéseket rendezni a csarnokban.

– Amikor megkerestek bennünket az illetékesek, nem volt mérlegelési lehetőségünk. A Graboplast a teljes csarnokra való parkettát az építők rendelkezésére bocsátotta mintegy nyolc és fél millió forint értékben – folytatja Jancsó Péter.

– Közérdekű kötelezettségvállalásként az áfát is átvállaltuk azzal a feltétellel, hogy ősszel meccsek lesznek a Magvassyban. Örülök, hogy mindez valóra vált.

A cég első embere elmondta még, hogy a gazdasági érdeken túl érzelmileg is kötődnek a létesítményhez, hiszen itt játssza mérkőzéseit a Graboplast-ETO nemzetközi hírű női kézilabdacsapata, amelynek a gyár évek óta a főszponzora.

Hozzáfűzte: a soproni Krasznai-csarnokban is hasonló a játéktér borítása és ott nem volt panasz a parkettára. Vanyus Attila, a sportigazgató általános helyettese, az ETO KC elnöke szerint a csarnokban rendeltetésszerűen használták a játékteret. A gondot az okozhatta, hogy naponta reggeltől estig rendkívül zsúfolt a Magvassy programja és ezt a megterhelést nem bírta a parketta, illetve az aljzat.

A megengedettnél nagyobb rések keletkeztek a játéktéren és ez balesetveszélyessé tette a további használatát. A Graboplast rt. példás ajánlatot tett a parketta cseréjére, amit a város elfogadott. Az eddigi tapasztalatok szerint a csere jól sikerült, a korábbi gondok megszűntek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szlovákokkal erősítettek

Szlovák játékosokkal erősít a Győri ETO HC-Rudolph. A pálya helyzetében viszont nincs előrelépés.… Tovább olvasom