Kisalföld logö

2019. 05. 25. szombat - Orbán Még több cikk.

Nehéz ellenfél a nyolc között

A bajnok Dunaferr lesz a Graboplast-ETO ellenfele a Magyar Kupa negyeddöntőjében. A klubvezetés megállapodott a Tento-ETO beállósával, Kányai Róberttel.

Kányai Róbert (4) védőmunkájára jövőre is számíthat Tóth László vezetőedző.
Kézilabda

A lényegi kérdések már eldőltek a női kézilabda-bajnokságban, a Magyar Kupa azonban még hátra van. Az idei esztendőben változott a menetrend, hiszen a korábbi négyes döntő helyett most nyolcas finálét rendeznek.

MK: a Dunaferr ellen

A Graboplast-ETO számára nem a legjobban alakult a sorsolás, mert már a nyolc között megkapta a bajnok Dunaferr gárdáját, így igazi bravúrra van szükség a továbbjutáshoz. A június 9-én, pünkösdhétfőn sorra kerülő negyeddöntőkben Vác–Cornexi-Alcoa, Esztergom–Herz-FTC és Kőbánya-Spartacus–Pécs mérkőzésekre kerül még sor. Egy nappal később az elődöntőben a Vác–Cornexi meccs győztese az Esztergom–FTC meccs győztesével, a Dunaferr–Graboplast-ETO találkozó győztese pedig a Spartacus–Pécs találkozó győztesével mérkőzik. A döntőt a két győztes játssza június 11-én.
A fiúknál maradt a régi lebonyolítás, itt a Tento-ETO nem érdekelt már, miután a negyeddöntőben kikapott a Fotextől. A férfi MK-ra május 24-én és 25-én kerül sor. Az elődöntő párosítása: Fotex KCV–Csömör, Pick-Szeged–Orosháza. Másnap a két vesztes a harmadik, a két győztes az első helyért mérkőzik.
Mindkét torna megrendezésére május 13-ig lehet jelentkezni. A licitálásra a magyar szövetségben kerül sor két nappal később.
A még zajló sorozatok mellett a szurkolókat egyre inkább a csapatok jövő évi tervei foglalkoztatják. A hírek szerint igencsak mozgalmas lesz a nyári holtszezon.

Kányai is marad

A férficsapatnál a legizgalmasabb kérdés, hogy kik maradnak a lejáró szerződésű játékosok közül. Az mindenesetre jó hír, hogy Tatai, Gerháth és Szabó után a klub vezetése újabb egy évre megállapodott Kányai Róberttel.
A nőknél is zajlik az élet, hiszen Vanyus Attila elnök két játékossal már aláírta a szerződést, nevüket azonban a szezon végéig nem kívánja nyilvánosságra hozni. A klub első embere elmondta, hogy további játékosokkal vannak tárgyalásban, ezek azonban még nem zárultak le. A tervek között egyébként két vagy három magyar, valamint egy külföldi kézilabdázó szerepel.
A lejáró szerződésűekkel kapcsolatban még nincs eredmény, napok kérdése, hogy eldőljön Lovász, Köbli és Horváth sorsa.
A Dunaferr elleni találkozón bokasérülést szenvedett Vérten Orsolya játéka az utolsó fordulóban, Esztergomban bizonytalan. A Magyar Kupában azonban talán már pályára léphet.

átigazolási hírek

A többi csapatnál, ami biztosra vehető, a bajnok Dunaferrnél Kiss Szilárd vezető- és Mátéfi Eszter pályaedző szerződését 2006-ig meghosszabbították, míg a keretből Szrnka Németországba szerződik, Borók és Sávolt pedig visszavonul. A Herz-FTC-nél várhatóan a hódmezővásárhelyi Kocsik helyettesíti a Dániába távozó Sitit. A Cornexinál Kulcsár marad, Németh viszont vagy Dániába vagy Vácra szerződik. Székesfehérváron az új edző személyét illetően korábban Kovács Pétert lehetett hallani, legújabban viszont Farkas József és egy francia tréner neve merült fel. A DVSC-Valdor lehetséges mestereként Zsiga Gyulát emlegetik.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szabicsot elküldte a Sturm Graz

A Sturm Graz osztrák labdarúgó klub vezetői közölték Szabics Imrével, hogy keddtől nem tartanak… Tovább olvasom