Kisalföld logö

2019. 05. 27. hétfő - Hella Még több cikk.

Négyen a döntőben

Nyolc indulóból négy magyar jutott a szombati ötvenes döntőbe a férfiak selejtezőjéből. A triatlon EB első napja látványos megnyitóval zárult.
Veszélyes kanyarokból nem volt hiány
A triatlon EB csütörtöki napjának időrendben utolsó sporteseménye a férfiak elit felnőtt kvalifikációs versenye volt. Az indulók nagy létszáma miatt két részletben mérték össze erejüket a sportolók. A csoportokból az első húsz helyezett automatikusan továbbjutott, ezenfelül a tíz legjobb időt elérő versenyző is rajthoz állhat a szombati fináléban.
A versenyzők ezúttal fele távon mérték össze erejüket, hiszen a juniorversenyhez hasonlóan 750 méter úszásból, húsz kilométer kerékpározásból és öt kilométer futásból állt a táv.

Az első csoportban négy magyar indult: Szabolcs Ágoston, Kuttor Csaba, Hóbor Péter, valamint Szilágyi Egon. Az első húsz közé jutás Szabolcs Ágostonnak, aki 14., valamint Kuttor Csabának, aki 19. lett, sikerült, ők a helyezés alapján kvalifikálták magukat a legjobb ötven közé. Hóbor Péter ugyan mindössze 21. lett, de időeredménye alapján bekerült az elitbe.
A csoport nagy vesztese a cseh Martin Krnávek, aki kiesett. Mindez azért meglepetés, mert a világranglistán idén igen előkelő helyen áll.
A második csoportban szintén négy magyar indult: Varga Szabolcs, Kis Gyula, Bajai Péter, valamint Lipták Tamás. A kvartettből mindössze Varga Szabolcs lépett tovább. Kis a 26., Bajai a 28. míg Lipták a 37. helyen futott be, így mindhárman elbúcsúztak a kontinensbajnokság további küzdelmeitől.

A selejtezőben indult nyolc magyar közül tehát négyen jutottak be a szombati férfiverseny döntőjébe.

A délutáni és kora esti versenyeket este színpompás megnyitóünnepség követte. Az eseményen részt vett Les McDonalds, a Nemzetközi, Didier Lehenaff, az Európai és Bence Gábor, a Magyar Triatlon Szövetség elnöke, valamint Balogh József, Győr polgármestere.
Az Európa-bajnokság mai napján 17.45 órától a felnőtt nők versenyét rendezik. Ebben a számban öt magyar lesz érdekelt. A Győrött kétszer már Világkupa-pontszerző versenyen győztes Molnár Erika akár az első hat hely valamelyikére is beérhet, míg szintén jó eredményre lehet képes a két győri, Danka Olga és Hubai Tímea, valamint Szomjas Borbála és Walkó Andrea.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bíznak a hazai szurkolókban

Három győri versenyző is rajthoz áll a ma kezdődő triatlon Európa-bajnokságon. Elindul a Győrött… Tovább olvasom