Kisalföld logö

2019. 07. 16. kedd - Valter 14°C | 25°C Még több cikk.

Négy győri Mátéfi EB-keretében

Az Audi-ETO négy játékosa került be a szűkített Európa-bajnoki keretbe. Behívta ugyanakkor Mátéfi Eszter szövetségi kapitány az idén meccset még nem játszó Zácsik Szandrát.
Mátéfi Eszter szövetségi kapitány kijelölte a magyar női válogatott 18 tagú keretét, amellyel november 23-án a tatai edzőtáborban megkezdi a felkészülést a november 27-én kezdődő Telenor-kupára és a december 7-én rajtoló Európa-bajnokságra.

 
A magyar keret

Kapusok: Herr Orsolya (Vác), Pálinger Katalin (Audi-ETO), Triffa Ágnes (DVSC).

Jobbszélsők: Bódi Bernadett (Békéscsaba), Kovacsicz Mónika (FTC).
Jobbátlövők: Bulath Anita, Sopronyi Anett (mindkettő DVSC).
Irányítók: Görbicz Anita, Kovacsics Anikó (mindkettő Audi-ETO), Szucsánszki Zita (FTC), Temes Bernadett (Vác). Beállók: Ábrahám Szilvia (Veszprém), Szabó Valéria (DVSC), Szamoránsky Piroska (FTC).
Balátlövők: Tomori Zsuzsanna (FTC), Zácsik Szandra (Ljubljana).
Balszélsők: Vérten Orsolya (Audi-ETO), Vincze Melinda (Alcoa-FKC).
Tartalékok: Juhász Gabriella (DVSC), Szekeres Klára (Békéscsaba).
A keretben négy győri kapott helyet: Pálinger Katalin, Görbicz Anita, Kovacsics Anikó és Vérten Orsolya. Szerepel a listán Zácsik Szandra is, aki vállműtétje miatt a szezonban még nem játszott mérkőzést Ljubljanában, így ha mégsem szerepelhet az EB-n, úgy minden valószínűség szerint a pillanatnyilag a tartalékok közé sorolt Szekeres Klára utazik. Kimaradt viszont többek között a bő listán még számításba vett Mehlmann Ibolya, aki nem teljesen egészséges, valamint Szűcs Gabriella.

Biztosan kihagyja viszont a kontinenstornát Tóth Tímea is, mert a váci átlövő sérüléssel bajlódik és Mátéfival történt egyeztetése után pihen majd a torna alatt.

A most kijelölt 18 játékos jövő kedden kezdi meg a felkészülést Tatán. A csapat a Telenor-kupában november 27-én, Miskolcon Tunéziával, másnap pedig Tiszaújvárosban a szintén EB-résztvevő Ukrajnával találkozik.

A magyarok a dán–norvég közös rendezésű EB-n a lillehammeri csoportba kaptak besorolást, ahol december 7-én a szlovén, 8-án a francia, 10-én pedig a házigazda norvég együttes lesz az ellenfél. A kvartettből az első három jut a középdöntőbe.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Borkai Zsolt pályaképe: olimpiai aranytól Győr polgármesteri székéig

Összeállításunkban Borkai Zsolt sportolói, sportvezetői és közéleti pályafutásáról olvashatnak.… Tovább olvasom