Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Négy érem Moszkvából

Négy érmet - közte két aranyat - ˝lapátoltak össze˝ a győri Graboplast VSE versenyzői a moszkvai U23-as és ifjúsági Európa-bajnokságon. Farkasdi Ramóna, a klub ifi kajakosa ebből egymaga hármat szerzett.

Jól szerepeltek a győri kajakosok és kenusok Moszkvában, az U23-as és ifjúsági kontinensbajnokságon. A Graboplast színeit hét versenyző – U23-ban Nagy Péter, Németh Gergő, Lantos Ádám kenus (edzőjük Szabados Krisztián), ifiben Farkasdi Ramóna (edző: Fazekas Tibor), Szomolányi Máté (edző: Tokár Krisztián), Péter Kristóf és Németh Balázs (edző: Sztanity László) kajakos – képviselte, ez a szám önmagában rekord.

A legeredményesebb versenyző Farkasdi Ramóna volt, aki két aranyérmet szerzett. Hagymási Anitával előbb egy igazán jól felépített 500 méter végén közel fél hajó előnnyel szerezték meg a magyar csapat olimpiai számban első aranyérmét. „Őszintén szólva kicsit beparáztunk, amikor az olaszok elhúztak a rajt után, de fegyelmezetten csináltuk, amit begyakoroltunk és ez eredményre vezetett" – nyilatkozták a szövetség honlapján (www.mkksz.hu) a lányok. Az aranyéremből egy szelet kijár Fazekas Tibornak, Farkasdi edzőjének is, aki szokás szerint az első 100 méternél várta a versenyzőket, és ugyan az utat kerékpáron tette meg, de lélekben maga is végigevezte a lányokkal az 500 métert.

Farkasdi Ramóna volt a győriek legeredményesebb versenyzője.
Farkasdi Ramóna volt a győriek legeredményesebb versenyzője.

A Farkasdi–Hagymási páros ezren sem hagyott kétséget afelől, hogy most is a dobogó legfelső fokára vágynak. Ezúttal két hajót vertek a mezőnyre. Ramóna négyesben ötszázon Nagy Flórával, Georgopoulou Alexandrával és Fónagy Veronikával egy hajóban bronzérmes lett.

˝Sajnos az elején beragadtunk és a riválisok nagy előnyre tettek szert, utána jól jöttünk és úgy érzem, jó pályát mentünk˝ – mondta Farkasdi Ramóna.

Az U23-asoknál C II-ben Nagy Péter és Németh Gergő ötszáz méteren végig az élmezőnyben haladt, másodiknak jött át 250-nél és a végén nagy csatában csak centikkel szorult a harmadik helyre az ukrán és az orosz egység mögött. ˝Az eleje nem igazán sikerült, de aztán összekaptuk magunkat és pálya második fele már csaknem tökéletes volt˝ – elemezte a versenyt belülről az egység hátsó embere, Nagy Péter, aki Lantos Ádámmal 200 méteren második lett, ám mivel a verseny előtt elfelejtették leméretni a hajót, ami tíz dekával kevesebbet nyomott, ezért az egységet a versenybizottság kizárta.

A többi győri helyezés: Nagy P. (C I, 200 m) 4., Nagy P.–Németh G. (C II, 1000 m) 6., Szomolányi (K IV, 1000 m) 4., Péter–Németh B. (K II, 500 m) 4., Péter–Németh B. (K IV, 1000 m) 7., Péter–Németh B. (K II, 200 m) B döntő 2.

A magyar csapat összesen 7 arany-, 4 ezüst-, 7 bronzérmet szerzett az EB-n.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kink készen áll az angol rajtra

Az Angliába szerződött Tarmo Kink már a bajnoki rajton lehetőséget kaphat új csapatában, a… Tovább olvasom