Kisalföld logö

2019. 05. 23. csütörtök - Dezső Még több cikk.

NBIII: tetszetős játékkal nyert a Lipót

A Bakony-csoport 21. fordulójában nyert a Lipót és az SVSE, kikapott az MTE 1904 és a Csorna.
Bük–Csorna 1–2 (1–1)
Bük, 150 néző. V.: Vizi.

Bük: Sásdi – Horváth Á., Nyírő, Pados, Vörös A., Jagodics (Szalai), Németh G., Németh N., Szabó P., Varga A., Balikó.
Edző: Takács Gábor.

Csorna: Lőre – Csonka, Simita, Fenyő, Nagy Sz., Nyerges, Véghelyi, Horváth A. (Régi), Molnár G. (Baán), Tóth Z. (Fekete A.), Kránitz.
Edző: Varga Péter.

Gsz.: Jagodics, ill. Vörös (öngól), Régi.

A mérkőzést veszélyesen kezdte a Bük, Lőrének két ízben is bravúrral kellett hárítani, azonban a 9. percben mégis a Csorna került előnybe. Csonka veszélytelennek tűnő beadásából a labdát a hazaiak védője, Vörös mindenkit meglepve a saját kapujába fejelte. Öngól. 0–1. A 35. percben egyenlített a Bük: Balikó szögletrúgását követően Jagodics fejelt a védők között a hálóba. 1–1. A második félidőben mezőnyfölénybe került a Csorna, azonban a kapura a Bük még ekkor is veszélyes volt. Kránitz révén veszélyeztetett a vendégcsapat a 75. percben, kapáslövését azonban Sásdi a kapu fölé tolta. A 90. percben végül siker koronázta a Csorna erőfeszítéseit, Baán felívelt labdáját a védők kifejelték, ami Régi elé került, ő egy ritkán látható remek kapáslövéssel 20 méterről kilőtte a bal felső sarkot. 1–2.

Két remekül felkészített és kulturált futballt bemutató csapat mérkőzésén egy remek egyéni teljesítmény döntött a Csorna javára.

Jók: Sásdi, Nyírő, Jagodics, Németh N., Németh G., Balikó, ill. Lőre, Csonka B., Nagy Sz., Fenyő, Véghelyi.

Takács Gábor: – Döntetlenszagú meccsen egy jól eltalált lövéssel a Csorna elvitte a három pontot.

Varga Péter: – Nagyon jó iramú mérkőzésen értékes győzelmet arattunk, a Bük mai játékához csak gratulálni tudok, és nem értem a tabellán elfoglalt helyezésüket.


Celldömölk–MTE 1904 4–0 (2–0)
Celldömölk, 150 néző. V.: Keszthelyi.

Celldömölk: Tóth J. – Borsos, Győrvári, Szilágyi, Sebestyén (Velencei), Csákvári., Babics, Süle, Györkös, Kocsis T., Németh J. (Kazári).
Edző: Csákvári Zsolt.

MTE 1904: Antal – Németh B., Tóth N. (Tóth G.), Török, Lakatos, Kertész, Kovács Á., Csányi. (Schmatovich), Leskó (Kovács M.), Horváth Á., László B.
Edző: Turány Imre.

Gsz.: Németh J. (3), Sebestyén.

A 6. percben 30 méterről végzett el szabadrúgást Németh, a beívelt labda az ötösön megpattant, majd Antal mellett a kapuban kötött ki. 1–0. A 16. percben egy jobb oldalról érkező labdát Sebestyén 5 méterről lőtt a kimozduló Antal mellett a kapuba. 2–0. A 31. percben beívelt szöglet után Horváth Á. fejelt kapura, de Tóth bravúrral védte a léc alá tartó labdát. A 66. percben László B. ugrott ki a védők közül, majd átemelte a kilépő kapus felett a labdát, de Szilágyi a gólvonalról mentett. A 71. percben kiugró Kocsis lövését a kifutó Antal védte bravúrral a tizenhatos vonalánál. A 75. percben Németh kapott jó labdát, majd Antal mellett 16 méterről a kapu oldalába lőtt. 3–0. Két perc múlva Kovács Á. lába alatt elgurult a labda, a jó helyen tartózkodó Németh megszerezte azt, majd egyedül törve a kapura, mesterhármast elérve a kimozduló Antal mellett állította be a 4–0-ás végeredményt.

A látottak alapján az MTE 1904 alulmúlta önmagát, így a Celldömölk megérdemelten nyert.

Jók: mindenki, ill. senki.

Csákvári Zsolt: – Egy nagyon jól szervezett MTE ellen sikerült nyernünk.

Turány Imre: – Gratulálok az ellenfélnek, ami múlt héten erősségünk volt, azt sajnos hamar elfelejtettük, így kellemes ellenfelei voltunk a hazai csapatnak.


SVSE-GYSEV–Csesztreg 1–0 (1–0)
Sopron, 150 néző. V.: Tuczai.

SVSE: Kiss Sz. – Jablonkai, Wéninger, Dallos, Lazic, Legoza, Németh D., Böcskör Zs. (Horváth T.), Török R. (Böcskör Gy.), Hujber, Varga Z.
Edző: Végh Tibor.

Csesztreg: Osbáth – Pászti, Fentős T., Szabó T., Pintér, Simon P. (Nemcsics), Németh I., Nagy N., Palkó (Nagó), Pethő, Szabó P., (Aliouane).
Edző: Fentős Pál.

Gsz.: Varga Z.
Kiállítva: Fentős T. (27.).

A 27. percben a kiugró Varga Z.-t Fentős T. szabálytalanul szerelte, ez a bírónál piros lapot ért. Ezt követően is szinte felbillent a pálya, s Varga Z. végül a 44. percben megszerezte a győztes gólt, amikor Lazic remek kiugratásával a kapu közepébe lőtt. 1–0. Fordulás után ott folytatódott minden, ahol az első félidőben befejeződött, rengeteg ziccer, kihasználatlan lehetőség, könnyelműsködés és a lelátóról időnként füttyszó kísérte a játékot.

Jók: Varga Z., ill. Osbáth, Németh I., Szabó T., Nagy N.

Végh Tibor: – Csak a három pontnak örülhetünk.

Fentős Pál: – Ha a játékvezető nem nyúl bele a meccsbe, ponttal vagy pontokkal távozhattunk volna Sopronból.


Pápa B–Lipót-Pékség 0–2 (0–0)
Pápa, 200 néző. V.: ifj. Pados.

Pápa B: Hajgató – Domján, Megyesi, Németh M., Kaszás (Fazekas), Szabó M., Kiss R. (Horváth T.), Füredi, Nyári (Magyar B.), Bali, Palkó. Edző: Nagy Mihály.

Lipót: Deli – Ásványi, Dombi, Planéta, Tóth D., Dömötör, Burkus, Visy, Lappints, Gál B. (Fajkusz), Magyar P. (Krén).
Edző: Gunyhó Ferenc.
Gsz.: Burkus, Dömötör.

Az 50. percben Gál B. szerzett labdát a középpályán, Lappintshoz játszott, ő Dömötörhöz, aki a gólhelyzetben lévő Burkus elé passzolt, a középpályás pedig a kapuba lőtt. 0–1. A 88. percben látványos lipóti támadás után Burkus Dömötör elé tálalt, aki laposan a kapu közepébe lőtt. 0–2.

Orkánszerű szélben lejátszott mérkőzésen a végig nagy lendülettel játszó lipótiak szemre tetszetős játékkal, megérdemelten nyerték meg a találkozót. A mérkőzésre jellemző, hogy a pápaiak öt sárga lapot kaptak.

Jók: Hajgató, Domján, Németh M., ill. Deli, Burkus, Dömötör, Planéta.

Nagy Mihály: – Bosszantó, hogy felkészültünk az ellenfél erős játékelemeiből, ezeket sikerült is semlegesíteni, ugyanakkor két kidolgozott helyzetét ellenfelünk belőtte, mi pedig kihagytuk. Megérdemelten nyert a Lipót.

Gunyhó Ferenc: – A jól szereplő vendéglátók ellen jó döntéseket hoztak és kitűnő megoldásokat alkalmaztak a kapu előtt vállalkozó kedvű játékosaink.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tizenhárommillióra perli Bognárt az ETO

A Győri ETO FC mintegy 13 millió forintos kártérítésre perli volt játékosát, Bognár Zsoltot. Az… Tovább olvasom