Kisalföld logö

2018. 12. 12. szerda - Gabriella -4°C | 4°C Még több cikk.

NBIII: magabiztos SVSE

Az NBIII Bakony-csoportjában nyert az SVSE, a Lipót, és a Csorna, kikapott az MTE 1904.
SVSE–Bük 4–1 (3–1)
Sopron, 250 néző. V.: Varga P.

SVSE: Fentős – Legoza, Szmiljanic, Tóth D., Horváth T., Polareczki (Török I.), Lazic, Planéta (Horváth D.), Dallos, Bausz (Kun), Bognár Gy.
Edző: Végh Tibor.

Bük: Sásdi – Németh P., Nyírő, Pados, Vörös, Kovács Zs. (Földvárszki), Kocsis Cs., Szalai (Savanyó), Németh N., Molnár M. (Ivancsics), Szántó D.
Edző: Takács Gábor.

Gsz.: Polareczki, Bognár Gy., Planéta, Kun, ill. Szántó D.

Egy-egy szöglettel kezdődött a mérkőzés, de míg a soproni sarokrúgást követően Szmiljanic fejese a felső lécen csattant, addig a vendégegyüttes pontrúgása után, a 3. percben Szántó D. a kapuba bombázott. 0–1. A kapott gól kellően felpaprikázta hazaiakat. Lendületbe jött a Vasút-gépezet. A 19. percben Bognár pazar labdával indította Polareczkit, aki néhány lépés után higgadtan lőtt a kimozduló Sásdi mellett a kapu közepébe. 1–1. Tíz perccel később Bausz ugratta ki mesterien Bognárt, s ő is élt a lehetőséggel. Előbb átemelte a kapuson a labdát, majd 3 lépésről a jobb felső sarokba vágta azt. 2–1. A 44. percben az előző gólszerző forgatta meg a teljes büki védelmet az alapvonalnál, ezután középre emelt, s a jókor érkező Planéta könnyedén gurított a hálóba. 3–1. A második félidő első 25–30 percében teljesen „leült" a játék, nagyot esett az iram és a színvonal egyaránt. Végh Tibor ráérzett arra, hogy változtatásra van szükség. Cserejátékosai révén született meg a 87. percben a legszebb hazai találat is, amikor Török ügyes cselek után Kunhoz játszott, ő pedig 12 m-ről a sarokba lőtt. 4–1.

Jók: Planéta, Lazic, Bognár Gy., Legoza, ill. Németh P., Szántó D.

Végh Tibor: – A sok helyzetből ezúttal kevesebbet sikerült kihasználnunk, de a meccset így is magabiztosan nyertük.

Takács Gábor: – Jól kezdtük a mérkőzést, de utána érthetetlenül megzavarodtunk, melyet ellenfelünk ki is használt.

-Erdélyi Géza-

MTE 1904–Haladás B 1–5 (0–1)
Mosonmagyaróvár, 250 néző. V.: Keszthelyi.

MTE 1904: Szabados R. – Gardó, Dorogi, Schmatovich, Markó (Nagy R.), Böcskör, Kovács Á., Kovács M. (Szabados G.), Horváth Á., Régi (Tóth N.), Németh B.
Edző: Turány Imre.

Haladás B: Mursits – Tar, Szeles, Nagy Z., Csontos, Bezdi, Rácz, Hanzl (Bodó), Simon A., Horváth D. (Gugcsó) Lenkó (László).
Edző: Dobány Lajos.

Gsz.: Schmatovich, ill. Rácz (2), Bezdi, Nagy Z., Lenkó.


A 34. percben Kovács M. buktatta Simont a 16-oson belül. A megítélt büntetőt Rácz laposan lőtte a hálóba. 0–1. A 49. percben Schmatovich három védőt kicselezett, és a kilépő kapus mellett 6 méterről laposan a kapuba lőtt. 1–1. A 64. percben Bezdi 28 méteres lövése a jobb felső sarokban kötött ki. 1–2. A 67. percben egy szöglet után a hazai védelem tétovázott, és Nagy Z. ezt kihasználva 10 méterről, laposan lőtt a hálóba. 1–3. A 73. percben Rácz lehetetlen szögből kisodródva, 6 méterről félmagasan lőtt a kapuba. 1–4. A 87. percben Lenkó az elalvó védők mellett, 8 méterről talált a hálóba. 1–5.

Az első játékrészben az MTE helyzetek sokaságát hagyta ki. A vendégek azonban egy adódó helyzetüket gólra váltották. Szünet után továbbra is az MTE játszott fölényben, de a helyzetek rendre kimaradtak.

Jók: Schmatovich, ill. Rácz, Csontos, Nagy Z., Szeles.

Turány Imre: – Futottunk az eredmény után, helyzetek sokaságát hagytuk ki, az ellenfél kontrákból helyzet nélkül is gólokat tudott lőni.

Dobány Lajos: – Szerencsés győzelem, de ennek érdekében sokat tettünk is.

-Sztranyovszky Attila-

Várpalota–Csorna 0–1 (0–0)
Várpalota, 50 néző. V.: Mitterstiller.

Várpalota: Radnai – Kovács G., Fülöp, Szabó P., Hardi, Wellesz, Bíró, Dunavölgyi, Pavelka, Bálint, Humli.
Edző: Pintér Csaba.

Csorna: Lőre – Simita, Fenyő, Buti (Stocker), Véghelyi, Szigeti, Horváth A., Molnár G., Nyerges, Tóth Z. (Gál A.), Kránitz (Baán).
Edző: Varga Péter.

Gsz.: Kránitz.
Kiállítva: Horváth A.

A 18. percben a Várpalota az első támadását vezette, Bálint került a 16-oson belülre, akit a játékvezető szerint Horváth A. buktatott, így őt kiállította és 11-est ítélt. A büntetőt Hardi mellélőtte. A 67. percben Nyerges remek cselekkel ment el a jobb oldalon, beadására Kránitz érkezett remekül, akinek lövése először a kapusról még kipattant, másodszor azonban nem hibázott. 0–1.

A Csorna a mérkőzés nagy részében emberhátrányban játszott, de ennek ellenére is irányítani tudta a játékot.

Jók: senki, ill. Lőre, Simita, Véghelyi, Nyerges.

Pintér Csaba: – Helyzetkihasználásunk miatt három pontot ajándékoztunk a vendégcsapatnak.

Varga Péter: – A mai napon csapatom bebizonyította, hogy a közös célért tud küzdeni.

-Családi János-

Badacsonytomaj–Lipót 0–2 (0–0)
Badacsonytomaj, 200 néző. V.: Gaál.

Badacsonytomaj: Osbáth – Baumann, Szalai (Tüske), Czafit, Bárány, Tóth T., Tóth Sz., Horváth J. (Kiss K.), Kóródi (Sontra), Kiss M., Kiss G.
Edző: Török Zoltán.

Lipót: Rom – Bella, Lakatos, Töltősi, Szénási, Dömötör, Dombi, Burkus, Lappints (Magyar), Gál (Práger), Burányi (Sütöri).
Edző: Gunyhó Ferenc.

Gsz.: Dömötör, Sütöri.

A 49. percben a gólhelyzetben lévő Burkust a tomaji védők hátulról fellökték a tizenhatoson belül, a játékvezető tizenegyest ítélt. Dömötör állt a labda mögé és élesen a jobb alsó sarokba lökte a labdát. 0–1. A 66. percben Gál parádés labdát adott Sütörinek, aki okosan a hosszú sarokba lőtt. 0–2.

Az első félidőt nagy lendülettel kezdte mindkét csapat, a lipótiak irányították a játékot, helyzeteik is voltak, de a gól elmaradt. Második félidei parázs játékával a lipóti csapat nagyobb különbséggel is nyerhetett volna az egyébként jól játszó Badacsonytomaj ellen.

Jók: Osbáth, Czafit, ill. Bella, Lappints, Burkus, Dombi.

Török Zoltán: – Több meghatározó játékosunk sérülése miatt nem tudtuk azt a játékot játszani, amit szerettünk volna.

Gunyhó Ferenc: – A második félidőben nagyobb nyomás alatt tartottuk a hazaiak kapuját, ezért születtek a helyzetek és a gólok.

-Kalmár László-

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kosárlabda: SKC-bravúr, győri kötelező

A férfi kosárlabda bajnokságban bravúros győzelmet aratott az SKC. A soproniak az Albacompot verték… Tovább olvasom