Kisalföld logö

2019. 04. 26. péntek - Ervin Még több cikk.

NBIII: Lipóton még bármi kisülhet

Labdarúgás - A 11. fordulóban is magabiztosan nyert a Lipót-Pékség. Gunyhó Ferenc csapata akár már a következő körben átveheti a vezetést az NBIII Bakony-csoportjában.

Vép - Lipót-Pékség 2-5 (0-4)

Vép, 200 néző. V.: Kocsis.

Gsz.: Balikó (2), ill. Fajkusz (2), Magyar, Török, Kertész.

Vép: Török Á. – Joó, Takács Cs., Takács M., Horváth Á., Illés (Kalmár), Mecsei (Németh), Balikó, Kövér, Török R., Kiricsi (Derdák M.).
Edző: Takács Csaba.

Lipót: Kiss Sz. – Jablonkai, Kun, Kertész, Kiss Á., Török, Ásványi, Gollovitzer (Böcskör), Visy (Hincsics), Fajkusz, Magyar.
Edző: Gunyhó Ferenc.

A 12. percben egy szép lipóti támadás után Gollovitzer Magyart indította, aki pár lépés után 15 méterről kilőtte a hosszú sarkot. 0–1.

A 15. percben Gollovitzert buktatták a 16-oson belül, a büntetőt Török a jobb alsó sarokba helyezte. 0–2.

A 43. percben Magyar szögletrúgásból ívelt a kapu elé, Fajkusz mindenki fölé emelkedve a hálóba fejelte a labdát. 0–3.

A 45. percben Kiss Ádám bal oldalról ívelt középre, ismét Fajkusz érkezett és a hálóba fejelte a labdát. 0–4.

A 61. percben Török R. szabadrúgásból kapu elé ívelt labdáját Kiss Sz. kiütötte, az érkező Balikó közelről a hálóba lőtt. 1–4.

A 80. percben Magyar szögletrúgását követően Fajkusz fejelt kapura, Török Á. Kertész elé ütötte a labdát, aki egy csel után a hálóba lőtt. 1–5.

A 88. percben Kövér indította Balikót, aki néhány métert vezette a labdát, majd 15 méterről a hálóba bombázott. 2–5.

Az első félidőben a lipóti csapat lendületes játékával komoly előnyt szerzett, míg a második játékrészben helyzetei nagy részét már nem tudta értékesíteni.

Jók: Kövér, Balikó, ill. Kertész, Fajkusz, Magyar.

Takács Csaba:Gratulálok a szervezetten játszó Lipótnak.

Gunyhó Ferenc: Kitűnő első félidőt produkáltunk.

SVSE-GYSEV - Sárvár 0-4 (0-1)

Sopron, 150 néző. V.: Wenczel.

Gsz.: Koronczai (3), Varga G.

SVSE: Németh G. – Szabó A., Geeb, Horváth T., Pinezits, Deák, Varga D. (Homor), Böcskör, Párkányi, Mozsolits Sz., Varga Z.
Edző: Mozsolits Jenő és Katona Sándor.

Sárvár: Tóth J. – Szabó I., Horváth L., Varga J., Tóth P., Németh G., Vadász (Keveházi), Németh Z., Varga G. (Gosztolya), Koronczai, Sinka (Velladics).
Edző: Haraszti Zsolt.

Az első negyedórában a sárváriak előtt adódtak helyzetek, az első hazai akció a 25. percben futott végig a pályán, amikor Böcskör mesteri labdával ugratta ki Mozsolitsot, aki néhány lépés után a jobb kapufára lőtte a labdát. Az első félidő lefújása előtt szabadrúgáshoz jutottak a vendégek. A jobb oldalvonal mellől Tóth P. csavarta a kapu elé a labdát, melyet Németh G. megcsúsztatott s a jó helyen álló Tóth G. a hálóba lőtt.

A második félidő jobbára hazai támadásokkal kezdődött, a 61. és a 78. perc között Párkányi, Deák és Varga Z. lábában benne volt az egyenlítés. Ezek a ziccerek viszont kimaradtak, s a fellazult védekezés újabb lehetőségeket teremtett a sárvári együttes számára. Koronczai a 81., a 83. és a 85. percben lőtt gólokat a kiszolgáltatott Németh G. mellett, így öt perc alatt klasszikus mesterhármast jegyzett a vendégcsatár.

A mérkőzés végeredménye nem tükrözi hűen a látottakat, a gólhelyzetek és a mezőnyjáték alapján a vendéggyőzelem kissé túlzottnak mondható.
Jók: Deák, Pinezits, ill. Koronczai, Horváth L., Németh Z., Németh G., Varga J.

Mozsolits Jenő: – A balszerencsére is hivatkozhatnánk, de sajnos az utóbbi hetekben megszokott formát is hoztuk...

Haraszti Zsolt: – Az eredményből ugyan nem látszik, de aki látta, az elismeri, hogy egy nagyon jó Sopront győztünk le.

Csorna - Haladás B 4-1 (2-0)

Csorna, 200 néző. V.: Keszthelyi.

Gsz.: Nagy Sz., Jakab G., Nyerges, Horváth A., ill. Skriba.

Csorna: Lőre – Buti, Fenyő (Horváth G.), Jakab Á., Nagy Sz., Kiss M., Véghelyi (Baán), Horváth A., Jakab G., Fekete A. (Tóth Z.),
Nyerges. Edző: Varga Péter.

Haladás B: Szép – Tar, Bezdi, Nagy B., Farkas, Csutak (Szalai), Kovács I., Szakály, Skriba, Burkus (Kalász), Gyurján (Ugrai).
Edző: Simon Attila és Takács Gábor.

A 10. percben csornai szöglet után a védők kifejelt labdája Nagy Sz. elé került, aki kapásból félmagasan a kapu bal oldalába lőtt. 1–0.

A 22. percben ismét szögletet rúgott a Csorna, a Haladás védőjének felszabadítása a bal oldalon Jakab G.-t találta meg, aki 25 méterről kapásból óriási gólt rúgott a bal felső sarokba. 2–0.
Az 50. percben Horváth A. kényszerítőzött Feketével, a visszakapott labdát 15 méterről a bal sarokba lőtte. 3–0.

A 71. percben egy jobb oldali gyors hazai támadás végén Kiss M. adott középre, a megpattanó labdát Nyerges 5 méterről fejelte a hálóba. 4–0.

A 85. percben egy előrevágott labdával Skriba tört kapura, az elcsúszó hazai kapus mellett a jobb sarokba lőtt. 4–1.

A mérkőzésen a Csorna újoncot avatott a 17 éves Horváth Attila személyében.

Jók: Horváth A., Nagy Sz., Jakab G., Véghelyi, Nyerges, ill. Szakály, Skriba, Kovács I., Nagy B.

Varga Péter: – Két fiatal együttes találkozóján a mi csapatunk végig gólra törőbben és helyenként jól játszva hozta a mai sikert.

Takács Gábor: – Gratulálok az ellenfélnek, az eredmény kicsit túlzott, hiszen öt lövésből négy gól született.


MTE 1904 - Répcelak 1-0 (0-0)

Mosonmagyaróvár, 350 néző. V.: Balogh.

Gsz.: Schmatovich.

Kiállítva: Takács P. (81.).

MTE 1904: Antal – Winter, Gardó, Hannich, Tóth N. (Kormos Z.), Balás (Kovács E.), Schmatovich, Szabados, Makk (Kohajda), Szabó M., Tóth G.
Edző: Hannich Péter.

Répcelak: Heinrich – Németh Z., Joó, Varga G., Szandi, Takács P., Süle, Pezenhófer, Németh N. (Pokmecz), Németh G. (Szabó F.), Takács Sz. (Legáth).
Edző: Tóth Zsolt.

A 6. percben Makk 20 méteres lövése alig kerülte el a jobb felső sarkot. A 18. percben Hannich jobb oldali szögletét Tóth G. jó helyzetben a kapu fölé fejelte. A 34. percben Schmatovich 10 méteres lövését bravúrral védte a vendégek kapusa. A 38. percben Hannich bal oldali beadását követően Schmatovich a védőket megelőzve 5 méterről fejelt a hálóba. 1–0. A 82. percben Kohajda lépett ki a védők közül és 10 méterről a kifutó kapusba lőtt. A 90. percben Joó 20 méteres szabadrúgását védte Antal.

Az első félidőben a hazaiak enyhe mezőnyfölényben játszottak és a szünetig egy szép fejes góllal vezetést szereztek. Fordulás után eseménytelen mezőnyjátékkal folytatódott a mérkőzés. Mindkét csapat rengeteg hibával játszott. Alacsony színvonalú mérkőzésen a durván játszó Répcelak ellen megérdemelt egygólos hazai győzelem született.

Jók: Winter, Hannich, Schmatovich, Szabó M., ill. Németh Z., Joó.

Hannich Péter: – Rossz játékkal győztünk, megyünk tovább.

Tóth Zsolt: Régen láttam csapatomat ilyen jól és szervezetten játszani, sajnálom, hogy ez nem járt eredménnyel.


Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Női kosárlabda: biztos győri és soproni siker

Kosárlabda - Száz pont fölé került a SEAT Foton a Cegléd ellen. A Győr egy "edzőmeccsen" hozta a… Tovább olvasom