Kisalföld logö

2019. 07. 23. kedd - Lenke 19°C | 31°C Még több cikk.

NBIII: könnyedén nyert az SVSE

a 21. fordulóban simán nyert az SVSE, és az MTE 1904, kikapott a Csorna, és a Lipót.
Balatonfüred–Lipót-Pékség 3–0 (2–0)
Balatonfüred, 100 néző. V.: Tóth R.

Balatonfüred: Lantai – Krén, Szabó A., Banai, Tóth B., Boromissza (Siliga), Babics, Bognár, Gábor (Molnár), Kovács G. (Nagy K.), Marosvölgyi.
Edző: Lantai Balázs.

Lipót: Rom – Gyárfás, Fajkusz, Ásványi, Töltősi, Török, Lappints, Katona, Sütöri, Magyar, Csordás (Póczik).

Edző: Gunyhó Ferenc.
Gsz.: Krén, Bognár, Marosvölgyi.

Nagy szélben kezdődött a mérkőzés, amelyen a tartalékos lipóti csapat jól tartotta magát egy ideig, azonban a 39. percben szabadrúgáshoz jutott a Balatonfüred. Ekkor Babics ívelt a kapu elé, a jókor érkező Krén közelről a lipóti kapuba fejelte a labdát. 1–0. A 43. percben egy füredi támadás után Töltősi röviden szabadított fel, az érkező Bognár pedig egyből a kapuba lőtt. 2–0. A 74. percben Boromissza jobb oldali beadását Marosvölgyi 5 méterről lőtte a lipóti kapuba. 3–0.

A sok hiányzóval kiálló lipóti csapat a veresége ellenére becsülettel helytállt a nagyon jól játszó Balatonfüreddel szemben.

Jók: Bognár, Babics, Szabó, ill. Fajkusz.

Lantai Balázs: – A fegyelmezett lipóti védelmet nehezen tudtuk feltörni.
Gunyhó Ferenc: – A tisztes vereségért is keményen meg kellett küzdenünk.

Kőszeg–MTE 1904 0–2 (0–0)
Kőszeg, 200 néző. V.: Keszthelyi.

Kőszeg: Nemesi – Keresztes, Fehér A., Gugcsó, Táncsics (Tompek), Földesi, Bozóki, Imre B. (Molnár Z.), Weltler, Korényi (Kovács A.), Szolyák T.
Edző: Neudl Gábor

MTE 1904: Antal – Horváth Á., Kovács M., Kovács Á., Schmatovich, Régi, Böcskör, Tóth N., Ladiszlaidesz, Németh B., Burkus.
Edző: Siska Attila.

Gsz.: Horváth Á., Németh B.
Kiállítva: Bozóki (88.).

Óriási szélben kezdődött el a mérkőzés egy nagyon rossz minőségű pályán. Az első öt percben csak ismerkedett egymással a két csapat. Ezt követően az MTE 1904 vette át az irányítást és szebbnél szebb helyzeteket dolgozott ki, de a hazai védőknek és a jó formában védő kapusnak köszönhetően sikerült a Kőszegnek gól nélkül lehoznia az első félidőt.

A második félidőben az MTE 1904 nagyobb sebességre kapcsolt és sok kimaradt helyzetet követően, a 75. percben már sikerült bevenni a Kőszeg kapuját: ekkor Böcskör végzett el szögletet, a beívelt labda Horváth Á. elé került, aki 7 méterről a bal alsó sarokba lőtt. 0–1. A 85. percben 10 főre fogyatkozott a Kőszeg, mert Keresztes rúgott össze Horváthtal, melynek következtében olyan sérülést szenvedett, hogy nem tudta folytatni a játékot, s mivel mind a három cserelehetőségét már kihasználta a Kőszeg, kevesebben maradtak. A 88. percben Schmatovich remek egyéni játék után lépett ki a védők közül, de Bozóki hátulról buktatta, a játékvezető ezért azonnal kiállította. A 90. percben tovább fogyatkoztak a hazaiak, mert Fehér rosszul lépett és ő is megsérült, nem tudta folytatni a játékot. A 92. percben adta meg a kegyelemdöfést az MTE 1904: egy szép Böcskör–Németh összjátékot követően utóbbi a kapust is kicselezve állította be a 0–2-es végeredményt.

Az MTE 1904 a mutatott játék alapján megérdemelten nyert az adott körülmények ellenére.

Jók: Nemesi G., Fehér A., Gugcsó Á., Imre B., ill., mindenki.

Neudl Gábor: – A rutinosabb csapat a második félidei, taktikusabb játékával nyerte meg a mérkőzést.
Siska Attila: – Helyenként sziporkázó játékunkat csupán csak a viharos szél nehezítette.

SVSE–Hévíz 2–0 (1–0)
Sopron, 500 néző. V.: Szepesi M.

SVSE: Kiss Sz. – Bozsoki, Szmiljanic, Tóth D., Ramos, Polareczki, Planéta, Lazic, Török (Horváth D.) Bausz, Bognár (Tamási, Horváth T.). Edző: Végh Tibor.

Hévíz: Szabó A. – Herbály (Babati), Fisli, Kovács Zs., Pandúr (Takács M.), Horváth E., Búza, Tóth G. (Vida), Horváth Gy., Kovács R., Horváth M. Edző: Damina László.
Gsz.: Bausz, Polareczki

Jó mérkőzésre volt kilátás, hiszen az NB II-be igyekvő és éllovas soproniak a forduló előtt harmadik helyen álló Hévízt fogadták a Nyugati-csoport rangadóján.

Soproni rohamokkal kezdődött a rangadó, Polareczki már a 2. percben megszerezhette volna a vezetést, de ezúttal még védte lövését a hévízi kapus. A sorozatos hazai támadások a 10. percben értek góllá, amikor Török szögletét az egyedül hagyott Bausz 6 m-ről fejelte a hálóba. 1–0. Ezt követően kissé „leült" a meccs, de továbbra is Végh Tibor legénysége irányított.

Térfélcserét követően sem kellett a körmüket rágniuk izgalmukban az SVSE szurkolóinak, békés mederben csordogált a találkozó az első negyedórában. A 60. percben aztán Polareczki nagyszerű érzékkel „szúrt bele" egy kapu felé tartó labdába, amely védhetetlenül vágódott a jobb felső sarokba. 2–0. A 78. és a 89. percben a csereként beállt Horváth D. tehette volna még meggyőzőbbé csapata sikerét, ám mindkét esetben kimaradt az adódó lehetőség.

Jók: Bausz, Szmiljanic, Polareczki, Planéta, ill. Szabó A., Búza, Horváth M.

Végh Tibor: – A vártnál jóval könnyebben nyertünk.
Damina László: – Gratulálok a hazai csapatnak, teljesen megérdemelten szerezte meg a három pontot.

Csorna–Pápa B 0–4 (0–1)
Csorna, 200 néző. V.: Papp Á.

Csorna: Lőre – Simita, Nagy Sz., Szigeti, Csonka, Dorogi, Véghelyi (Jakab), Horváth A. (Kiss A.), Molnár G., Németh D., Murányi (Kiss M.). Edző: Varga Péter.

Pápa B: Hajgató – Domján, Tóth G., Karácsony, Kaszás, Dóczi, Peric (Meggyesi), Somogyi, Füredi (Páli), Csepregi (Szabó M.), Venczel.
Edző: Nagy Mihály.

Gsz.: Csepregi (2), Venczel (2).

Az első félidőben csornai támadások mellett egy védelmi hibából szerzett vezetést a vendégcsapat: Csonka és Lőre hozták össze a pápai gólt a 19. percben, a lehetőséget Csepregi használta ki. 0–1. A második játékrészben fölénybe került a Pápa. Az 59. percben egy szögletrúgást követően a védők és a kapus asszisztálása közben Venczel két méterről fejelhetett a kapuba. 0–2. A 68. percben Csepregi került helyzetbe a csornai kapu előtt, lövése a hosszú sarokban landolt. 0–3. A 77. percben Venczel találta magát a kapussal szemben, és nem hibázott. 0–4.
A vendégcsapat megérdemelt győzelmet aratott. A csornai csapat bár tartalékosan játszott a második helyezett Pápával, a végeredmény elfogadhatatlan.

Jók: Szigeti, Dorogi, ill. Tóth G. Karácsony, Csepregi, Venczel.

Varga Péter: – Gyenge játék egy erős Pápa ellen, sajnos a gólszerzés örömét hetek óta nem tudjuk átélni.
Nagy Mihály: – Az első félidőben nagyon gyengén játszottunk, a második félidő játéka alapján azonban megérdemelt győzelmet arattunk.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Női kosárlabda NB I - Könnyed győri siker

A Győr hazai pályán nagyon könnyedén, 31 ponttal legyőzte az FTC-t a női kosárlabda NB I ötödik… Tovább olvasom