Kisalföld logö

2019. 04. 19. péntek - Emma Még több cikk.

NBIII: Csornán siklott ki az eddig száguldó Soproni vasút

A 23. fordulóban az éllovas SVSE a Csornától kapott ki.
Lipót-Pékség–Haladás B 0–3 (0–1)
Lipót, 200 néző. V.: Erdős.

Lipót: Rom – Ásványi, Lakatos, Litresits, Török, Magyar (Járfás), Dombi, Fajkusz, Lappints, Sütöri (Póczik), Csordás.
Edző: Gunyhó Ferenc.

Haladás B: Dombó – Tar (Németh E.), Nagy B., Lengyel, Devecseri, Rajos, Radó, Iszlai, Horváth D. (Hanzl), Czafit (László), Skriba.
Edző: Simon Attila.

Gsz.: Iszlai (3).

Mindkét csapat nagy lendülettel kezdett, a helyzetek azonban mindkét oldalon kimaradtak, míg a 31. percben Lakatos fellökte a lipóti tizenhatoson belül Radót. A játékvezető azonnal tizenegyest ítélt: Iszlai állt a labda mögé és higgadtan a hálóba lőtte a labdát. 0–1. A 65. percben a bal oldalon támadott a Szombathely, Radó a lipóti kapu elé ívelte a labdát, s az érkező Iszlai közelről a hálóba lőtt. 0–2. A 71. percben egy Haladás-szabadrúgás után Iszlai elé került a labda, ő egy igazítás után a hálóba bombázott. 0–3. Mesterhármas.

Fél csapatra való sérült játékost nem tudott megfelelően pótolni a lipóti együttes, így csak ilyen eredményt tudott elérni.

Jók: Lakatos, Fajkusz, Ásványi, ill. Iszlai, Radó, Lengyel.

Gunyhó Ferenc: – Többnyire védekezésre kényszerültünk a labdabiztos és gyors ellenféllel szemben.

Simon Attila: – Több helyzetet is kihagytunk, de magabiztosan győztünk.


Csorna–SVSE 1–0 (0–0)
Csorna, 300 néző. V.: Tóth R.

Csorna: Lőre – Dorogi, Nagy Sz., Jakab, Csonka, Szigeti, Véghelyi (Murányi), Horváth A., Németh D. (Menyhárt), Varga Z., Molnár G.
Edző: Varga Péter.

SVSE: Kiss Sz. – Bozsoki, Szmiljanic, Tóth D., Ramos (Horváth T.), Polareczki, Planéta, Lazic, Török I. (Leonardo), Bognár Gy., Bausz.
Edző: Végh Tibor.

Gsz.: Horváth A.

Kiállítva: Tóth D. (50.), Szmiljanic (93.).

Csornán kisiklott a soproni Vasút. Az első félidőben meddő mezőnyfölényben játszott a soproni csapat, de komoly lehetőséget nem tudott a vendégcsapat kialakítani. A hazaiak kontrái veszélyesebbek voltak. Az 50. percben Varga Z. szlalomozott a soproni védők között, akit hátulról Tóth D. durván felrúgott, ezért a játékvezető kiállította. A 86. percben Dorogi beívelése találta Szigetit az ötös sarkánál üresen, utóbbi lövését azonban a kapus hárította. A 93. percben Szmiljanic durván reklamált a játékvezetőnél, ezért őt is kiállították. Még ebben a percben szöglethez jutott a Csorna, a kipattanó labda Horváth A. elé került, aki 25 méterről mesterien csavart a hosszú felső sarokba. 1–0.
A csornai csapat fegyelmezetten és lelkesen futballozott, így megérdemelten szerezte meg a három pontot.

Jók: mindenki, ill. Bausz, Lazic, Planéta.

Varga Péter: – Kellemes ünnepeket kívánunk mindenkinek, akik hittek bennünk és azoknak is, akik nem. A mai mérkőzés eredményétől függetlenül remélem, a Sopron nyeri a bajnokságot.

Végh Tibor: – Ha elmondanám, amit szeretnék, száz évre tiltanának el.


Balatonfüred–MTE 1904 3–0 (1–0)
Balatonfüred, 100 néző. V.: Matyi.

Balatonfüred: Lantai – Krén, Szabó A., Banai, Nagygyőri, Boromissza, Molnár I P. (Lukács), Bognár (Klauz), Gábor G. (Nagy K.), Kovács G., Marosvölgyi.
Edző: Lantai Balázs.

MTE 1904: Antal – Horváth Á., Schmatovich, Ladiszlaidesz, Tóth N (Hajós), Kovács M. (Böcskör), Cseri, Mészáros P., Régi (Derdák), Németh B., Kovács Á.
Edző: Siska Attila.

Gsz.: Kovács G. (2), Marosvölgyi.
Kiállítva: Horváth Á. (58.).

Tíz perc után az MTE 1904 kijött a szorításból és bátrabb játékot játszva több látványos támadást vezetett. Így a 18. percben is, amikor egy szöglet után a beívelt labdára Horváth Á. érkezett jól, fejese a felső lécen csattant. A 23. percben egy kontratámadásnál Marosvölgyi fordult le a védőjéről, majd Antal mellett a labdát a hosszú sarokba lőtte. 1–0. A 47. percben a frissen beállt Hajós futott el a bal oldalon, belőtt labdájára Schmatovich érkezett jól, de a lövés pillanatában egy védő becsúszva mentett, így kimaradt a helyzet. Az 58. percben Kovács G. ugrott ki és a visszafutó Horváth Á.-val ütközött. A játékvezető Horváth Á.-t azonnal kiállította, így tíz emberre fogyatkozott az MTE 1904. A 70. percben Schmatovich lőtt 18 m-ről, lövése a bal kapufán csattant. Öt perc múlva Marosvölgyi passzolt a lesen álló Kovács G. elé, aki belőtte a labdát a kapuba, de a partjelző lest jelzett, a játékvezető sípolt, de nem kifelé ítélt szabadrúgást, hanem büntetőt adott. Úgy látta, a lesállás előtt Mészáros megrúgta Marosvölgyit. A tizenegyest Kovács G. értékesítette. 2–0. A 85. percben Kovácsot ugratták, aki egyméteres lesen volt, a partjelző azonban továbbengedte és Kovács a jutalomból kapott lehetőséget kihasználta: beállította a végeredményt. 3–0.

Hajtós, küzdelmes mérkőzésen, gyenge játékvezetés mellett az MTE 1904 mindent megtett a három pont megszerzése érdekében egy szervezett hazai csapattal szemben, de ezúttal a Balatonfüred örülhetett a megszerzett három pontnak. A játék képe alapján a pontosztozkodás igazságosabb lett volna.

Jók: Szabó A., Bognár P., Kovács G.

Lantai Balázs: – Fontos győzelmet arattunk egy jól szervezett csapat ellen.

Siska Attila: – Tíz perc után láttuk, hogy itt ma nem nyerhetünk. Így nem túl nehéz menetelni a bajnokságban.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hétfői tipp: Vitnyéd - Veszkény

Ősszel egyik csapatnak sem ment, tavasszal azonban sorra gyűjti a pontokat mindkét együttes. Tovább olvasom