Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

NBIII: az első siker Csornán

Labdarúgás - A Csorna nyert, az MTE 1904 döntetlent játszott, a Lipót pedig kikapott az NBIII Bakony-csoportjának 4. fordulójában.
Csorna–Lombard Pápa B 2–0 (1–0)
Csorna, 200 néző. V.: Tóth N.

Csorna: Lőre – Nagy Sz., Fenyő (Buti), Jakab Á., Tóth D., Baán (Bóna), Jakab G., Horváth A., Molnár G., Vastag, Tujner (Fekete A.).
Edző: Varga Péter.
Pápa B: Botlik – Sipos (Füredi), Kocsis P., Dlusztus, Kaszás, Császár, Meggyes (Magyar), Kiss R. (Fazekas), Nyári, Czinger, Németh M.
Edző: Nagy Mihály.

Gsz.: Molnár G. (2).

A 25. percben egy bal oldali szabadrúgás után Dlusztus fejelt kapura, fejesét Lőre azonban bravúrral védte. A 36. percben a jobb oldalon vezetett támadást a Csorna, Vastag beadását Horváth A. Molnár G. elé csúsztatta, aki a védők és a kapus mellett higgadtan gurított a jobb alsó sarokba. 1–0. A 71. percben Tujner agresszivitásának köszönhetően megtartotta az előrevágott labdát, majd nagyszerűen ugratta ki a védők között kilépő Molnár G.-t, aki a kapus mellett kilőtte a hosszú sarkot. 2–0. A 74. percben Császár megkapta a mérkőzésen második sárga lapját – mindkettőt reklamálásért osztotta ki a játékvezető – így Tóth N. kiállította. Két perc múlva egy kapu előtti kavarodásból Vastag elé került a labda, aki nagy helyzetből mellélőtt. A 85. percben Molnár G. 20 méterről emelt a kapura, labdája csak centikkel kerülte el a felső lécet. A 92. percben Molnár G. ugratta ki Vastagot, aki a kapussal szemben állva mellélőtt.
Az első félidőben a Pápa volt a kezdeményezőbb, azonban egy kontrából vezetést tudott szerezni a hazai csapat. Ezután már a Csorna irányította a mérkőzést és néha tetszetősen is játszott.

Jók: Molnár G., Nagy Sz., Baán, Jakab Á., Fenyő, ill. Dlusztus, Czinger.

Varga Péter: – Úgy érzem, végig magabiztosan futballoztunk és a mérkőzést megérdemelten nyertük meg.

Nagy Mihály: – Fölényben játszottunk, amíg egy védelmi hiba miatt a hazai csapat vezetést nem szerzett. Utána érthetetlenül gyenge teljesítményt nyújtottunk és megérdemelten nyert a Csorna.


Körmend–Lipót-Pékség 2–1 (2–0)
Körmend, 200 néző. V.: Erdős.

Körmend: Marton – Nagy I K., Csenterics, Németh Z., Niksz, Varga G., Nagy II K. (Hercegh), Németh B. (Cser), Sárközi, Szolyák (Seres), Bozóki.
Edző: Molnár Károly.

Lipót: Deli – Török, Fajkusz, Töltősi, Magyar, Dömötör, Dombi (Burkus), Gollovitzer, Lappints, Krén (Mikli), Gál B. (Visy).
Edző: Gunyhó Ferenc.

Gsz.: Németh B., Varga, ill. Burkus.

A 15. percben megszerezte a vezetést a Körmend: Niksz vezette fel a labdát, majd átlépve a felezővonalat, Németh B.-t indította, aki rávezette azt Delire, s a hálóba gurított. 1–0. A 44. percben egy formás támadás végén Varga elé került a labda, ő pedig egy igazítás után 18 méterről a lipóti kapu bal sarkába lőtt. 2–0. A 76. percben a szinte egy kapura játszó lipóti csapat gólt szerzett: Burkus Gollovitzer középre adását 15 méterről bombázta a hálóba. 2–1.

A második félidőben az egy kapura játszó lipóti vendégcsapat már nem tudta ledolgozni az első félidei kétgólos hátrányát.

Jók: Marton, Németh Z., Niksz, ill. Dombi, Burkus.

Molnár Károly: – Óriási lelkesedéssel és fegyelemmel, egy kis szerencsével totógyilkos eredményt értünk el.

Gunyhó Ferenc:
Nyomasztó fölényünkkel nem tudtunk mit kezdeni.


MTE 1904–Veszprém 0–0
Mosonmagyaróvár, 500 néző. V.: Kovács G.

MTE 1904: Antal – Horváth Á., Gardó, Tóth N. (Horváth N.), Schmatovich (Németh B.), Török, Lakatos, Kertész, Tóth Z. (Hannich), Kovács M., Tóth G.
Edző: Hannich Péter.

Veszprém: Varga T. – Szöllőskei, Fehér, Pálfi, Leitold, Garai, Soós, Kalcsó, Tatai, Babos, Finta (Novothny).
Edző: Orbán Tamás.

A 30. percben Tatai került helyzetbe, de közeli lövését Antal hárította. Az 52. percben Kalcsó 18 méteres szabadrúgását a hazai kapus bravúrral védte. Egy perc múlva Tóth Z. egy szöglet után nagy helyzetben 3 méterről a kapusba fejelt.

Az első félidőben a vendégek enyhe mezőnyfölényben játszottak. Szünet után feljöttek a hazaiak, de csak egy érvénytelen gólt tudtak szerezni.
Jók: Tóth G., Tóth Z., Kertész, Antal, ill. Tatai, Kalcsó.

Hannich Péter: – Egygólos mérkőzés volt, amelyen mi rúgtunk egyet, de sajnos nem adták meg. Nem tudni, miért.

Orbán Tamás: – Jó iramú mérkőzésen igazságos eredmény született. Sok sikert kívánok a kulturáltan futballozó hazaiaknak.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kammerer is futott

Szabadidősport - Vasárnap rendezték a 24.
Nike Budapest Nemzetközi Félmaratont. Tovább olvasom