Kisalföld logö

2019. 05. 25. szombat - Orbán Még több cikk.

NBIII: a lipót hibátlanul kezdte a szezont

Labdarúgás - Győzelemmel kezdte az NBIII-as bajnokságot a Lipót csapata.
MTE 1904–Csorna 0–0
Mosonmagyaróvár, 300 néző. V.: ifj. Pados.

MTE 1904: Antal – Horváth Á., Németh B. (Horváth M.), Gardó, Schmatovich, Lakatos, Török, Kertész, Frick, Tóth Z. (Tóth N.), Tóth G. (Szabados).
Edző: Hannich Péter.

Csorna: Lőre – Jakab G., Jakab Á., Tóth M., Tóth D., Fekete (Bóna), Horváth A. (Nyerges, Czirák), Véghelyi, Baán, Vastag, Tujner.
Edző: Varga Péter.

A 13. percben Schmatovich 5 méteres lövését védte Lőre. A 26. percben ismét Schmatovich került helyzetbe, a hazaiak játékosa 5 méterre a kaputól üresen vette át a labdát, de kivárt és Lőre hárított. A 37. percben Kertész egy szép csel után játszotta tisztára magát, majd 10 méterről a kapufát találta el.

Az első 45 percben nagy fölényben játszott az MTE 1904, rengeteg gólhelyzetet dolgozott ki, de ezek rendre kimaradtak, illetve a jól védő Lőre hárítani tudott. Szünet után kiegyenlítettebb lett a mérkőzés, a csornaiak kijöttek a szorításból és még helyzetekig is eljutottak. A mérkőzés összképe alapján azonban az első félidei sok kialakított helyzete miatt az MTE 1904 közelebb állt a győzelemhez.

Jók: Horváth Á., Török, ill. Lőre, Jakab A. Tóth D., Tujner.

Hannich Péter: – A játék ilyen csúnya tud lenni, mivel szünetig hat góllal kellett volna vezetnünk.

Varga Péter: Jelenlegi helyzetünkben értékes pontot szereztünk, bár a második játékrészben közelebb álltunk a győzelemhez.

Celldömölk–Lipót-Pékség 0–1 (0–1)
Celldömölk, 300 néző. V.: Keszthelyi

Gsz.: Fajkusz.

Celldömölk: Tóth J.– Kazári B., Borsos, Szilágyi, Sebestyén (Győrvári), Csákvári (Baranyai), Babics, Süle (Gaál), Györkös, Kocsis T., Németh J.
Edző: Csákvári Zsolt.

Lipót: Deli – Ásványi, Fajkusz, Töltősi, Geri, Dombi, Dömötör (Visy), Gollovitzer (Burkus), Lappints, Gál B., Krén (Wágenhoffer).
Edző: Gunyhó Ferenc.

A 30. percben egy szép lipóti támadás végén Gál B. 16 méteres lövését Tóth kapus nagy bravúrral hárította. Négy perc múlva szögletrúgáshoz jutott a Lipót, Geri beadását Fajkusz 5 méterről fejelte a hálóba. 0–1. Az 51. percben Gollovitzer cselezte be magát a celldömölki kapu előterébe, lövése a kapufán csattant.

Óriási küzdelemben a lipóti csapat bátor játékkal vitte el a három pontot a kitűnő erőkből álló Celldömölktől.

Jók: Tóth, Szilágyi, Babics, ill. Deli, Fajkusz, Töltősi, Gál B.

Csákvári Zsolt: – Gratulálok a csapatnak, a hozzáállás kitűnő volt, még játékban kell fejlődni.

Gunyhó Ferenc: – Az álmoskönyv szerint jó ómen idegenben győzelemmel kezdeni a szezont.

Badacsonytomaj–SVSE-GYSEV 2–2 (1–1)
Badacsonytomaj, 400 néző. V.: Szurda.

Gsz.: Molnár Zs., Hujber G., ill. Böcskör Zs. (2)

Badacsonytomaj: Simon – Bognár, Szabó A., Molnár Zs., Kiss G., Bódai (Kiss J.), Orovecz (Tóbiás), Fonnyadt, Kiss M. (Csala), Szőcze, Hujber.
Edző: Damina László.

SVSE-GYSEV: Kiss Sz. – Deák (Szabó A.), Szmiljanic, Bagó, Horváth T., Böcskör Gy. (Török), Lazic, Németh N., Böcskör Zs., Németh D., Varga Z. (Kovács M.).
Edző: Végh Tibor.

Óriási iramban kezdtek a csapatok és a hazaiak már az első percben vezethettek volna, de Kiss M. óriási helyzetből a kapu mellé lőtt. A 8. percben egy jobb oldali beadás után a vendégvédők megfeledkeztek Molnár Zs.-ről, aki 5 méterről higgadtan fejelt a jobb felső sarokba. 1–0. A gól felébresztette a vendégeket és a 10. percben egy mintaszerű bal oldali támadás után Németh D. beadását Böcskör Zs. a bal alsó sarokba lőtte úgy, hogy a labda a kapufáról pattant a hálóba. 1–1. A második félidő ugyanígy kezdődött, mint az első, a hazaiak akarata érvényesült, de a vendégvédelem rendre hárított. Aztán átvette az irányítást az SVSE. Ennek eredményeképp a 60. percben egy bal oldali támadás végén ismét Böcskör Zs. jeleskedett, aki két csel után 16 méterről mesterien csavart a kapu bal oldalába. 1–2. Ezután is a vendégek irányítottak és úgy nézett ki, hogy sikerül a győzelmet megszerezni, ám a 80. percben egy előreívelésre Kiss kapus feleslegesen jött ki, Hujber pedig szinte az alapvonalról lőtt az üresen maradt hosszú sarokba. 2–2.

A szezonnyitón nagyszerűen játszott mindkét csapat, s kitűnő játékvezetés mellett igazságos pontosztozkodás született.

Jók: Szabó A., Fonnyadt, Hujber, ill. Böcskör Zs., Lazic, Németh D.

Damina László: Az osztály színvonalát meghaladó mérkőzésen igazságos döntetlen született.

Végh Tibor: – Egy nagyszerű mérkőzésen közel álltunk a győzelemhez, azonban egy figyelmetlenség miatt ez nem sikerült, de végeredményben a döntetlen igazságos.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

NBII: elmaradt az ETO FC B és a Gyirmót sikere is

Labdarúgás - Az NBII Nyugati csportjának 2. fordulójában a Gyirmót idegenben, az ETO B hazai pályán… Tovább olvasom