Kisalföld logö

2019. 05. 20. hétfő - Bernát, Felícia Még több cikk.

NB III foci - Rossz kezdés: kikapott az ETO Kaposváron, és a Gyirmót II is, győzött a Csorna

Kaposvár-ETO FC Győr 1-0 (1-0)
Kaposvár, 2500 néző. V.:  Szommer .

Kaposvár: Somodi – Vadas, Lakatos G., Havas, Hadaró, Nagy K., Pintér A., Kozics, Jovánczai (Márton, 81.), Házi B. (Hampuk, 14.), Hujber (Herzsenyák, 91.). Edző: Házi László.

ETO: Kunsági – Simonfalvi, Vadász, Gyagya, Nagy J., Nagy Á. (Pongrácz, 73.), Lázár (Bata, a szünetben), Illés D. (Kabát, 60.), Kulcsár K., Szabó L., Balajti.  Edző: Bekő Balázs.

Gsz.:  Lakatos G. (35.).

35. p: A szöglet után a visszafejelt labdát Lakatos G. félfordulatból vágta a léc alá. 1–0.
A Nyugati csoport favoritjának tartott ETO kaposvári vendégjátéka sok nézőt vonzott.
Veszélyesebben futballozott a Rákóczi, amelynek fölénye a 35. percben érett góllá.

A második félidőt támadóbb felfogásban kezdte az ETO, azonban a hazaiak jól védekeztek, sőt, veszélyes kontráik sokszor gondot okoztak a győri védelemnek. A túloldalon Szabó L. fejes gólját les miatt érvénytelenítette a bíró.

Egygólos vereséggel kezdte az ETO FC Győr a bajnokságot, azonban a döntetlen közelebb állt volna a játék képéhez.

A mérkőzésen agyrázkódást szenvedett Nagy Ádám, akit mentő vitt el a találkozó helyszínéről.

Házi László: – Győzni akarás, agresszivitás jellemezte a játékunkat, és nagy öröm, hogy ezen a fontos mérkőzésen végül megszereztük a három bajnoki pontot.

Bekő Balázs: – Nem erre készültünk. Olyan teljesítményt nyújtottunk, ami egy picit számomra is meglepő és érthetetlen is volt egyben. Egy dolgot, amit előzetesen megbeszéltünk, hogy veszélyes lehet ránk nézve, azt rontottuk el. Olyan hőfokon, agresszivitással, intenzitással futballoztunk, ami nem tudás kérdése. A Kaposvár ezekkel a tulajdonságokkal tudta ellensúlyozni a tudásbeli különbséget. Ez nem szakmai kérdés, s ezen javítanunk kell. Nem történt tragédia, elveszítettünk egy rangadót, de ez sok tanulsággal szolgált   számunkra. Innen kell folytatnunk. Egy biztos, ezt az arcát a csapat többet nem fogja mutatni ebben a bajnokságban.


III. Ker. TVE-Csornai SE     1-2  (0-2)
Budapest, 300 néző. V.: Sipos.

III. Ker. TVE: Czirjék – Kiss D., Gál, Kis B. (Madarász, 58.), Gálfi, Szilágyi, Kenesei, Gögitz (Horváth L., 74.) , Szűcs L., Kaszai (Forgács, 46.). Szakmai igazgató: Tóth András.

Csorna: Sánta – Bognár, Litresics, Császár, Kelemen, Serfőző (Babics, 75.), Dávid, Csikós, Czanik, Weitner (Nagy Sz., 86.), Folmer (Kerékgyártó, 62.). Edző: Hannich Péter.

Gsz.:  Kiss D. (60.), ill. Császár (25.), Weitner (34.).

25. p: Bognár révén a Csorna végezhetett el szögletet, Weitner csúsztatott tovább, majd Császár fejjel továbbított a kapuba. 0–1.
34. p: Bognár bal oldali szabadrúgása után Weitner bólintott a hálóba. 0–2.
60. p: Egy bal oldali beadást követően Kiss D. lőtte ki a kapu bal alsó sarkát. 1–2.

A csornaiak szereztek vezetést és lendületük a gól után sem csökkent, több kreatív, veszélyes támadást is vezettek. A második félidő III. Kerület-helyzettel indult, de Sánta a helyén volt. A 60. percben viszont már ő is tehetetlennek bizonyult. Nem sokkal később a Csorna 11-eshez jutott Forgács kezezése után. A büntetőt Weitner végezte el, de Czirjék hárított. Izgalmasra sikeredtek az utolsó percek, de a vendégek magabiztosan állták a III. Kerület rohamait.

A Csorna egy jó iramú mérkőzésen helyzetek sokaságát kihagyva is győzelmet aratott a III. Kerület otthonában.

Tóth András: – Felemás érzéseim vannak a mérkőzés után. Úgy gondolom, jól kezdtük a találkozót, a vezetést mégis a Csorna szerezte meg egy pontrúgást követően. Ez nagyon meghatározta a mérkőzést. A második félidőben uraltuk a játékot, legrosszabb esetben egy döntetlent megérdemeltünk volna.

Hannich Péter: – Kicsit idegesen kezdtük a mérkőzést, aztán szép lassan sikerült mezőnyfölényt kialakítani. Már az első félidőben több gólt kellett volna szereznünk. A szünet után találtak egy gólt a hazaiak és a kihagyott büntetőnk után nagy nyomást helyeztek ránk az utolsó percekben, de úgy gondolom, így is többgólos győzelmet is arathattunk volna.

Andráshida-Gyirmót II 3-1 (1-0)
Zalaegerszeg, 250 néző. V.: Derdák.

Andráshida: Horváth M. – Horváth T., Tóth L. (Varga M., 64.), Szegleti, Balla (Takács S., 86.), Kalamár, Bíró, Baráth (Pesti, 64.), Vittman, Marsai, Horváth D. Edző: Dobos Sándor.

Gyirmót II: Hrabina – Nagy B., Molnár M., Szigeti, Szücs G. (Horváth D., 84.), Dávid L., Szabó T., Kovács Zs., Farkas Z., Irmes (Tar, 46.), Füleki (Gál I., 65.). Edző: Nagy László.

Gsz.: Bíró (17.), Vittman (50., 87.), ill. Dávid L. (57.).

17. p: Egy andráshidai bedobást követően, két gyirmóti védőn is átpattant a labda és a berobbanó Bíró közelről a hálóba lőtt. 1–0.
50. p: Szabadrúgást végezhetett el a hazai csapat és a hosszú oldalról visszaemelt labdát Vittman közelről a hálóba lőtte. 2–0.
57. p: Dávid L. tört előre és 25 méterről ballal nagy gólt lőtt a bal alsó sarokba. 2–1.
87. p: Egy felperdülő labdát Vittman látványos ollózással továbbított a gyirmóti kapuba. 3–1.
A mezőnyben egyenrangú ellenfél volt a harmadosztályba nyáron feljutott Gyirmót II, de a nagyobb tapasztalat az Andráshida javára döntötte el a mérkőzést.
Nagy László: – Úgy gondolom, kicsit nagyobb rutinnal pontot szerezhettünk volna.
K. I.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sportközpontot és emléktáblát avattak Gönyűn - fotók

Sportközpontot és emléktáblát avattak Gönyűn - fotók
Tovább olvasom