Kisalföld logö

2019. 07. 21. vasárnap - Dániel, Daniella 21°C | 33°C Még több cikk.

NB II foci - Győzelemmel ünnepelt az ETO Győrben - fotók, nyilatkozatok

Szimcso és Tar góljaival nyert az ETO, így a nyolcadik helyen végzett. A mosonmagyaróváriak sorsa már korábban eldőlt: kiestek az NB II-ből.
Merkantil Bank Liga NB II., 38. forduló

WKW ETO FC Győr - Credobus Mosonmagyaróvár 2-0 (0-0)

Fotók: H. Baranyai Edina
Győr, ETO Park
Vez.: Szilasi (Kóbor, Huszár)

WKW ETO FC Győr: Gyurákovics (Keserű 90+2. perc) - Kalmár, Vashkeba, Bagi, Múcska (Szánthó 69'), Szimcso, Tar, Vukasovic, Kovács K., Lovrencsics, Madarász (Vitális 83').

Credobus Mosonmagyaróvár: Somogyi - Forgács, Zsirai, Eszlátyi, Kovács Á., Vágó (Darázs 56'), Bakos (Kovalovszki 73'), Szabó V., Szalka (Winkler 56'), Czár, Sziklási.

Sárga lap: Szimcso (48'), ill. Vágó (24'), Szalka (54'), Czár (61').
Gólszerző: Szimcso (63'), Tar (75')

Herczeg Miklós: – Hatalmas gratuláció a csapatnak, hiszen a mi stábunk ideje alatt a kilenc mérkőzésen olyan statisztikát ért el, ami egy bajnoki cím megszerzéséhez is elegendő lenne, miközben több fiatal játékost beépítettünk a csapatba. Erre büszke lehet a klub. Köszönöm a munkát segítőmnek, Tuifel Péternek,  a két hónapos sikeres időszak nagyrészt az ő szakmai munkájának köszönhető.

Király József: – Örülök, hogy az ETO edzője lehettem korábban. Köszönöm mindenkinek, aki segítette a munkámat, és kívánom, hogy a következő szezontól mindkét csapat egy osztállyal feljebb szerepeljen.

Sikeres volt a családi nap

Nagyszabású családi nappal ünnepelte hétvégén fennállásának 115. évfordulóját a WKW ETO FC Győr. A szervezők rengeteg programmal várták a szurkolókat, míg az ünnepet a felnőttcsapat bajnoki sikere tette teljessé.

Színes programokkal készültek a patinás győri klub szervezői a csapat szurkolóinak a családi napon. Az ETO 115. születésnapja alkalmából szervezett ünnepen már kora délelőtt kinyitották az ETO Park kapuit és egész nap várták a csapat szimpatizánsait. A „vidámparkban" trambulin, kisvasút, ugrálóvár és az ország legnagyobb footdartstáblája várta a résztvevőket, de számos sportos programon is kipróbálhatták magukat a szurkolók. Az esemény sztárvendége a győri születésű énekes, Freddie volt, aki büszkén vállalta a gyerekek védnöke szerepét.

„Hiába élek már hat éve Budapesten, amíg élek, győri leszek. Mindig nagyon fontosnak tartom, mikor hazahívnak. Mindegy, milyen oknál fogva, de még semmi ehhez hasonlót nem utasítottam vissza. Fontos nekem a város, hiszen itt nőttem fel és rengeteget kaptam tőle, amit nem szeretnék elfelejteni. Emiatt óriási örömmel mondtam igent – fogalmazott Fehérvári Gábor Alfréd. – Amit nem gondoltam át előtte, milyen kötelezettségeim vannak, így másfél órát sikerült aludnom, mert hajnalban értünk haza Izraelből az Eurovíziós Dalfesztiválról, amelyen kommentátorként vettem részt. A meccsből így sajnos sokat nem láttam, de a legfontosabb az atmoszféra volt és a miliő, ami ezt a napot körülvette. Megvolt a pontos menetrend, de semmi nem úgy alakult. Az emberek csak jöttek, mi pedig sodródtunk az árral, ahogy azt kell. Együtt énekeltünk a szurkolókkal, felköszöntöttük az ETO-t, és szerintem nagyszerű dolog, hogy nagyjából olyan idős klubunk van, mint a nagy angol egyesületek. Bízom benne, néhány éven belül ismét régi fényében tündököl majd az ETO és visszakerül méltó helyére. Örülök, hogy itt lehetek" – mondta a népszerű győri előadó.

Pozitív érzései voltak a nap kapcsán és optimistán értékelt Soós Imre, az ETO FC ügyvezetője is, aki hálás volt munkatársainak a szervezésért.

„Nagyon jó munkát végeztek a kollégák. Örülök, hogy szép számban látogattak ki a családok a rendezvényre. Nyilván ennek a hozadéka, hogy sok néző jött el a mérkőzésre is. Nagyon örültünk Mányi József tulajdonossal, hogy ilyen létszámú szurkolótábor volt a találkozón, és dicséretes, ahogy a csapathoz álltak. Remélem, a következő szezonra sikerül olyan gárdát összerakni, amely komolyabb célokért is küzdhet" – fogalmazott.
1. perc

A zöld-fehérben játszó ETO kezdi a meccset. Kékben az óváriak.

24. perc

Vágó rúgja fel a kezdőkörben Múcskát, az óvári játékos sárgát kap tettéért.

25. perc

Szimcso passzát Lovrencsics centerezi be, az ötösön két győri is érkezik, Vashkeba és Madarász, előbbi lövi fölé a labdát. Teszi mindezt lesről, úgyhogy kifelé szabadrúgás jár a vendégeknek. 

29. perc

Eszlátyi szerez labdát, a saját térfeléről a győri tizenhatosig rohan a labdát vezetve, balról lő vagy bepaszolni próbál - Gyurákovics vetődik rá a labdára.

31. perc

Szép győri akció végén 17 méterről Vashkeba próbálkozik, a középre tartó lövést Somogyi kiöklözi, de csak a kaputól 10 méterre álló Madarászig, aki egyből újra tüzel, de a jobb felső sarok mellett elszáll a labda.

40. perc

Madarász kap labdát a tizenhatoson belül, a védője kézzel sodorja el a labdát, így Szilasi játékvezető büntetőt ítél.

41. perc

Vukasovic áll oda a tizenegyeshez, lassan fut neki, és arra vár, hogy Somogyi valamerre elvetődjön. A kapus nem vetődik, Vukasovic laposan, kissé jobbra helyezve lő, Somogyi pedig úgy fogja meg a labdát, hogy ki se jön róla.

45+1. perc

Vége az első félidőnek. Helyzetek mindkét oldalon adódtak, a győriek talán közelebb álltak a gólhoz, de az első félidőben nem esett gól.

46. perc

Folytatódik a mérkőzés, csere egyik oldalon sem volt a szünetben.

48. perc

Vashkeba passzol Lovrencsicshez, aki az ötösön belül, az alapvonal előtt visszapsszol középre, Somogyi rúgja ki a labdát. Fél perccel később Szimcso kap sárgát a félpályán történt szabálytalnasága után.

52. perc

Lovrencsics esik el Eszlátyi mellett a tizenhatoson belül. Nincs büntető.

54. perc

Szalka Dominik is sárga lapot kap.

56. perc

Kettőt cserél a Mosonmagyaróvár, Szalka helyett Winkler, Vágó helyett Darázs játszik a folytatásban.

58. perc

Forgács ment az ötösön belül Lovrencsics elől szögletre. 

60. perc

Szabó kap labdát a bal szélen, a középre passzolt labdájára két társ is érkezik védő nélkül, végül Eszlátyi lövi a labdát kapura nyolc méterről, Gyurákovics bravúrral szögletre tudja menteni a próbálkozást.

61. perc

Czár is csatlakozik a sárlaposok táborához egy, még a győri térfélen történt lerántás miatt.

62. perc

Eszlátyi beadását Vukasovic fejeli szögletre Szabó elől. Kovács szögletét magabiztosan húzza le a levegőből Gyurákovics.

63. perc

Szimcso kap labdát a jobb szélen, már a labdaátvétellel helyzetbe kerül, tol egyet a labdán, és négy méterről, éles szögből a hosszú alsóba lő. 1-0.

65. perc

Nem sok hiányzott az egyenlítéshez. Megint a baloldalon épült fel az óvári akció, a középre passzolt labdát végül a visszapassz után Forgács lőtte 10 méterről fölé.

69. perc

Az első győri csere: Múcskát váltja Szánthó. 

72. perc

Gyors győri kontra végén Madarász passza után Szánthó némi labdavezetés után 22 méterről, balról a rövid felsőt veszi célba, Somogyi vetődve üti a labdát szögletre.

73. perc

A harmadik vendégcsere: Bakos helyett Kovalovszki a pályán.

75. perc

Fejesgóllal növeli előnyét az ETO, Tar fejese a jobb kapufáról érkezik a gólvonal mögé. 2-0.

81. perc

Szánthó vezeti és cselezgeti magát szinte az alapvonalig, a visszagurított labdát a második vonalban érkező Vashkeba 12 méterről lövi mellé.

83. perc

Vitális Milán érkezik az ETO-ba, Madarász hagyja el a pályát.

90+1. perc

Eszlátyit kell ápolni. Két perc a ráadás. 

90+2. perc

Lovrencsics lő 17-ről, a lövése egy védőn is megpattan, így lesz veszélyes, de Somogyi eléri a jobb alsó sarok előtt. Kapust cserél, így Vitális után újabb újoncot avat az ETO: Keserű jön Gyurákovics helyére.

90+3. perc

Vége a mérkőzésnek.

21. perc

Eszlátyi indul meg a bal szélen, az alapvonalról középre passzol, Kovács 10 méterről, balról egy igazítás után az oldalhálót találja el. 

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái