Kisalföld logö

2019. 06. 18. kedd - Arnold, Levente 18°C | 27°C Még több cikk.

NB II foci - Gyirmóti győzelem, soproni vereség

SVSE-Kisvárda 1-5 (0-2)
22. p:  Bagi jobbról kitűnő labdát tálalt Erős elé, aki 8 méterről a jobb felső sarokba fejelt. 0–1.
39. p: Koszta–Erős–Rajczi összjáték után Rajczi betört a tizenhatoson belülre, ahol Szabó L. buktatta. Tizenegyes és piros lap. A büntetőt Erős értékesítette. 0–2.
55. p: Halasi nagy hibájából Rajczi csípte el a labdát, oldalra gurított Kosztának, aki 15 méterről az üres kapuba lőtt. 0–3.
67. p:  Koszta szögletét Erős fejjel csúsztatta Rajczi elé, aki 3 méterről a kapuba pöckölte a labdát. 0–4.
71. p: Sifter–Maráczi összjáték után a soproni védő betört a tizenhatosra, ahol buktatták. A tizenegyest Deme a kapu közepébe lőtte. 1–4.
91. p:  Bagi 25 méterről középre adott, a jókor érkező Minczér elé, aki 15 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot. 1–5.

A mérkőzés előtt dr. Simon István alpolgármester és Csiszár Szabolcs városi sportfel-
ügyelő köszöntötték az NB II-s női labdarúgócsapatot abból az alkalomból, hogy nagy küzdelem után a bajnokságban megszerezték a bronzérmet.

Az utolsó hazai mérkőzés a vártnál is kevesebb nézőt csalogatott ki a Káposztás utcai stadionba, kis túlzással majdnem több kisvárdai szurkoló volt, mint hazai.

 A soproniak sok hibával kezdtek és a vendégek fokozatosan átvették a játék irányítását, amit aztán a mérkőzés végéig meg is tartottak.

A kiállítást követően a Sopron játéka teljes mértékben szétesett, küzdelemben és akaratban egymást múlták alul a játékosok, a Kisvárda azt csinálta a pályán, amit akart. A szezon legszégyenteljesebb játékával búcsúzott a hazai csapat a még meglévő közönségétől.

Jók: senki, ill. Erős, Rajczi, Cseri, Bagi.

Supka Attila: – Játékunk nem volt értékelhető. A második félidőre teljesen szétestünk, mentalitásbeli gondok vannak, nem küzdöttünk, nem játszottunk jól.

Soós Imre: –  Masszív, nyílt játékot játszó Sopron ellen futballoztunk. A kiállítás után átvettük a játék irányítását, amit mindvégig tartani tudtunk. Megérdemelten győztünk.
Páder Vilmos

Csákvár-Gyirmót FC Győr 1-4 (0-2)

42. p:  Bori adott remek labdát a jobbösszekötő helyétől a bal oldalon érkező Simon Attila elé, aki kapásból, ballal 8 méterről a bal alsó sarokba lőtt. 0–1.
45. p: A bal oldalon felfutó Simon Attila remekül ívelt a jobb oldalon lendületből érkező Simon András felé, aki 4 méterről a kapu bal oldalába fejelt. 0–2.
63. p: Horváth A. tört előre középen, majd mintaszerű labdát tálalt a jobbösszekötő helyén kilépő Vass P. elé, aki 12 méterről jobbal a kivetődő Grósz mellett a kapu bal oldalába lőtt. 0–3.
68. p: Makrai szép csellel játszotta tisztára magát a jobb oldalon, majd jobbal 10 méterről a jobb alsó sarokba lőtt. 1–3.
76. p: Kiss M. bal oldali szöglete után Simon András 10 méterről a kapu jobb oldalába fejelt. 1–4.
Már az első percekben nagy lehetőség adódott a kék-sárgák előtt, amikor Kiss M. remek indítása után Simon András került helyzetbe, de Grósz nagy bravúrral védett. Félórai játék elteltével aztán betalált a vendéggárda, de Völgyi szöglete után Simon András találatát kezezés miatt érvénytelenítette a játékvezető. A játékrész utolsó perceiben felpörgött a Gyirmót, előbb Bori remek labdája után Simon Attila szerzett vezetést, majd ugyanő adott gólpasszt névrokonának, Andrásnak.
Egyórai játék elteltével az agilis Horváth Adrián remek átadása után Vass Patrik, majd a középkezdés után a másik kapunál Makrai volt eredményes. Az utolsó negyedóra ismét vendéggóllal indult, amikor az NB II legjobb játékosának választott Simon András egy szép fejessel növelte csapata előnyét.
A mindvégig taktikusabban, szervezettebben, ötletesebben játszó vendégek megérdemelten vitték el a bajnoki pontokat a csak felvillanásokra képes Csákvár otthonából.
Jók: Molnár T., Makrai, ill. Kiss M., Horváth A., Vass P., Simon Attila, Simon András, Völgyi.
Toldi Gábor: – Gratulálok a Gyirmótnak a mai és egész éves teljesítményéhez, azonban kíváncsi lennék, hogy ha egyenlő létszámban fejezzük be a találkozót, milyen eredmény születik.
Bene Ferenc: – Játékban és eredményességben is bajnokcsapathoz méltóan futballozott együttesünk. Játékosaink ma láthatóan élvezték a futballt, megérdemlik az elismerést. Jövő heti utolsó mérkőzésünkre minél több szimpatizánst várunk, hogy együtt ünnepelhessünk.
Lapincs Attila

 
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hosszú Katinka vasárnap négy számban nyert Bergenben

A világ- és Európa-bajnok versenyző három nap alatt 37-szer állt rajtkőre az előfutamokkal és… Tovább olvasom