Kisalföld logö

2019. 05. 19. vasárnap - Ivó, Milán Még több cikk.

NB II foci - ETO FC Győr-Soroksár 2-0 - tudósítás + fotók, nyilatkozatok

Mervó egy kapusról kipattanó labdát passzolt a hálóba, ezzel juttatta vezetéshez a győrieket a második félidő elején. Koltai a hosszabbításban állította be a végeredményt.
Merkantil Bank Liga NB II., 16. forduló

WKW ETO FC Győr - Soroksár SC 2-0 (0-0)

Győr, ETO Park, 480 néző. V.: Solymosi.

ETO: Horváth T. – Kovács K., Tar (Bagi, 45.), Koszó, Vadász – Magasföldi (Koltai, 88.), Vukaszovics – Szimcsó, Jakab, Andrics – Mervó (Tajthy, 78.). Vezetőedző: Király József.

Soroksár: Kovács Dániel – Antoni, Dvorschak, Valencsik, Bor D. – Gyömbér, Derekas – Lőrincz (Kovács Dávid, 84.), Tamási (Gárdos, 61.), Kundrák (Pál A., 76.) – Lakatos I. Vezetőedző: Lipcsei Péter.

Gólszerző: Mervó (47'), Koltai (90+3')

Király József: – A korábbi eredményeink ismeretében kötelező volt a győzelem. Az első játékrész miatt hiányérzetem van, szünet után azonban sokat tettünk a sikerért, amit végül megérdemelten szereztünk meg.

Lipcsei Péter: – Az első játékrészben nekünk voltak helyzeteink, majd fordulás után rögtön egy kapitális hiba után gólt kaptunk. Kis túlzással helyzet nélkül vert meg minket a Győr.
NB II foci - ETO FC Győr-Soroksár 2-0. Fotók: H. Baranyai Edina
1. perc

A sárga-fehérben játszó soroksáriak kezdik a meccset. Az ETO fehér-zöld felszerelésben játszik.

5. perc

Vadász próbálkozik lövéssel 23 méterről, kapu fölé száll a labda.

11. perc

Beszorul a Soroksár, de az ETO csak kapu fölé szálló, vagy blokkon elhaló lövéssel tudja befejezni a támadásait. 

14. perc

Kundrákot kell ápolni, a félpályán maradt lenn egy ütközés után a gyepen.

16. perc

Jakab-Mervó összjáték végén előbbi veszi célba a kaput 19 méterről, a lapos próbálkozást magabiztosan fogja Kovács kapus.

18. perc

Horváth húzza le a magasból a soroksári felívelést, közben ráesik Kundrákra, majd mindketten ráesnek Tarra. Ápolni kell a győri védőt. 

22. perc

Szép győri akció végén Magasföldi teszi vissza lövésre a labdát Vukasovicnak, a 25-ről leadott lovés megpattan egy soroksári védőn, így veszélyesen pattan a kapu felé, ám Kovács le tudja húzni a levegőből.

23. perc

Bizonytalankodik a győri védelem: előbb Horváthnak kell kijönnie a tizenhatoson belülről, hogy lábbal mentsen, aztán a Vadászon megpattanó labdát csak az alapvonalon túl sikerül megfognia a győri kapusnak, így szöglettel jöhetnek a vendégek.

28. perc

Centiken múlt, hogy nem tizenegyest, hanem csak szabdrúgást végezhet el a Soroksár. A tizenhatos bal sarkáról laposan lő középre, a kapu előterébe Kundrák, a győri védők könnyedén tisztáznak.

30. perc

Derekas jobboldali beadásáról két soroksári marad le centikkel az ötösön belül. 

33. perc

Lakatos indul meg a jobb oldalon, jól is passzol, Lőrinczy pedig 27 méterről, jobbról egy nem túl erős, de kapura tartó lövéssel fejezi be az akciót. Horváth fogja a labdát.

36. perc

Lőrinczy indítását Lakatos lövi az oldalhálóba az ötös jobb sarkáról.

39. perc

Kovács K. beadását Jakab elől csúsztatják szögletre a soroksári védők. A szöglet szinte tisztán találja meg a hosszún Koszót, ám nem találja el jól a labdát, így Kovács D. veheti birtokba a játékszert.

41. perc

Jakabot rúgják meg jobb oldalon, az alapvonaltól 16 méterre. Ő végzi el a szabadrúgást, amit Magasföldi csúsztat centikkel a kapu mellé.

42. perc

Tar nem tudja folytatni, Bagi jön a helyére.

45+1. perc

Egy perc a ráadás. Egy győri kirúgással ér véget a félidő.

46. perc

Folytatódik a meccs, talán a második félidőben már gólt is láthat a közönség.

47. perc

Jakab kapja Mervótól a szöktetést a jobb szélen, a győri tízes középre passzol, ahol Andric érkezik, és lő egyből kapura. A lövést Kovács még kiüti, de épp Mervó elé, aki nem hibázza el a lehetőséget, és az üresen tátongó bal sarokba lő. 1-0

51. perc

A tizenhatos előteréből érkezik majdnem a válasz, Hováth védi a soroksári próbálkozást.

54. perc

Andric életerős lövése száll el a jobb kapufa mellett. 

60. perc

Tamási helyére Gajdos érkezik a vendégeknél.

72. perc

Derekas lő, jócskán fölé, de legalább történik valami...

75. perc

Jakab tűzik kapura a labdát 14 méterről, Kovács bravúrral véd. Másodpercekkel később Andric is próbálkozik, ez is a kapusé.

76. perc

Kundrákot kell ismét ápolni a partvonal mellett. Pál András érkezik a helyére.

79. perc

Mervó hagyja el a pályát, Tajthy jön.

81. perc

Dvorschák fejeli kapu fölé a balról érkező szögletet.

83. perc

Jakab kap sárgát. A vendégek cserélnek, Lőrinczy helyére Kovács Dávid Szilveszter érkezik.

86. perc

Andric lökete száll kapu fölé, 13 méterről lőhetett szorongatott helyzetből.

88. perc

Magasföldit Koltai váltja: ez az utolsó csere a meccsen.

89. perc

Kovács K. ér bele a labdába a tizenhatoson belül, ezzel okoz veszélyt, mert egy soroksári támadóhoz kerül a labda. A beadást végül Vadász rúgja ki, őt meg megrúgják, szabadrúgás jár kifelé.

90+1. perc

A ráadás három perc lesz.

90+3. perc

Koltai 17-ről rúg hatalmas bal kapufát, de nagy szerencséje van, mert a labda épp elé pattan vissza, az ismétlés a kapu jobb oldalában landol, Kovács kapus már nem érhetet vissza rá. 2-0. A középkezdés után nem sokkal lefújja a meccset Solymosi.

ETO FC Győr-Soroksár
ETO Park, 19 ó. V.: Solymosi.

A legutóbbi lehetséges tizenöt pontból mindössze hatot gyűjtöttek a zöld-fehérek, akik a Dorogon elszenvedett 4-3-as vereség után hazai pályán javíthatnak a Soroksár ellen. A győri csapat sikerének kulcsa a védelmi hibák kiküszöbölése lehet, hiszen az utolsó öt fordulóban kilenc góllal terhelték meg az ellenfelek az ETO hálóját.

Egy hét leforgása alatt három mérkőzést játszunk, ami igazi erőpróba elé állítja a csapatot. Ebből az elsőn botlottunk, de nincs időnk arra, hogy a sebeinket nyalogassuk, mert nyakunkon a következő meccs, amelyen a lehető legtöbbet kell kihoznunk magunkból, hogy eredményesek lehessünk"

- mondta Király József vezetőedző.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái