Kisalföld logö

2019. 07. 20. szombat - Illés 18°C | 31°C Még több cikk.

NB II foci - Csertői Aurél: Reális cél az élvonal Gyirmóton

Nemrég Csertői Aurélt nevezték ki az NB II-ben szereplő Gyirmót vezetőedzőjének. A győri származású szakvezető szerint ha sikerül jól erősíteni, újra élvonalbeli lehet az együttes.
– Vezetőedzőként is rendkívül sikeres, korábban a Fehérvárral és a Haladással is bronzérmet szerzett az első osztályban, a paksi együttest stabil középcsapattá formálta, így sokan furcsállták a szakítást.

– Nincs ezen mit túlmagyarázni, ilyen az edzői szakma. Én is úgy érzem, hogy a lehetőségekhez és a körülményekhez képest sikeres éveket tölthettem Pakson, de a vezetőség ennyi idő után mással képzeli el a jövőt és ezt egy vezetőedző kénytelen elfogadni. Felesleges a múlt további elemzése, tekintsünk előre.

– Egyszer már szóba került a neve az elmúlt években a gyirmóti kispad várományosaként, akkor meghiúsult az egyezség.

– Ez már elég régen történt, de valóban nem sikerült megállapodni. Maradjunk annyiban, akkor nem volt aktuális a kérdés. Örülök azonban, hogy ismét megkerestek és mostantól a gyirmóti célok eléréséért dolgozhatok. Annál is inkább, hiszen így a családomhoz is közelebb kerültem. Körülbelül két héttel ezelőtt hívott fel Tamási Zsolt, az akkor már kinevezett szakmai igazgató, a vele történt egyeztetés után pedig természetesen beszéltem Horváth Ernő tulajdonossal is, így végül egymásra találtak az elképzelések és a célok.
A győri származású szakember az élvonalban több csapatnál bizonyított, s Pakson is eredményes vezetőedző volt. Fotó: MTI
– Volt-e már edzői pályafutásában olyan helyzet, amikor szakmai igazgatóval kellett együtt dolgoznia?

– Még nem, de a korábban megismert futballfilozófiánk és a mostani egyeztetések alapján bátran kijelenthetem, nem lesz ez probléma feladatok tekintetében sem. Több pozitívumot érzek a közös munkában, mint nehézséget. Annyiban könnyebb lesz az én munkám is, hogy több segítséget kapok a szakmai igazgatótól, az igazolásokkal, a keret kialakításával és a későbbi, hétköznapi munkával kapcsolatban egyaránt. Az első csapattal kapcsolatos felelősség azonban kizárólag az enyém. Úgy gondolom, csak előnyünkre válhat ez a felállás.

– Nyilván követte a másodosztály eseményeit is.

– Természetes, hogy élvonalbeli edzőként az NB II küzdelmeit, mérkőzéseit, játékosait is folyamatosan szemmel tartottam, így azt mondhatom, hogy végig képben voltam. Sajnálom, hogy egy remek ősz után a tavaszi idény végén jött egy rosszabb időszak a gyirmóti csapat életében, így nem sikerült a feljutás.

– A klubvezetés törekvéseit és a szakmai kvalitását ismerve nem lehet kérdés, hogy a következő évben ismét a feljutás a cél a Gyirmót számára.

– Az elmúlt évek eredményei ismeretében sem lehet más célokat megfogalmazni Gyirmóton, mint hogy ismét az első osztályba jusson a csapat. Annál is inkább, mivel mind az infrastrukturális, mind a vezetők által biztosított egyéb feltételek adottak arra, hogy a legjobbak között szerepelhessen a gárda.

– Sokat erősödik a mezőny, így nehezebbnek tűnhet a feljutás kiharcolása.

– Az biztos, hogy az MTK, a Haladás visszaesésével öt-hat csapatra nőtt a feljutásra esélyes gárdák száma, de mi magunkra szeretnénk elsősorban figyelni, és ha az erősítéseink is a tervek szerint alakulnak, alkalmasnak érzem a csapatot a feljutásra. Egyébként én is ezért szerződtem a csapathoz. A noteszunkban szerepelnek kiszemelt nevek, de még nem tudok róluk bővebbet mondani, ám biztos, egyre nehezebb minőségi játékost, sőt, minőségi fiatal játékost igazolni. Minden csapatnál változnak az erőviszonyok, nekünk is erősödnünk kell.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

NB II foci - Három újabb ETO-igazolás

NB II foci - Három újabb ETO-igazolás
Az NB II-es WKW ETO FC Győr eddig öt új játékost szerződtetett a nyári átigazolási időszakban. Tovább olvasom