Kisalföld logö

2019. 06. 19. szerda - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

NB II foci - Gyirmóton egy érem még meglehet

Hannich Péter vezetőedző szerint néhány játékos teljesítménye a tét hatására esett vissza, többek között ezért nem tudta kiharcolni a szezont nagy előnnyel kezdő Gyirmót az élvonalba jutást.
Legutóbbi vereségét követően a múlt hétvégén vált biztossá, hogy a Gyirmót nem jut fel az élvonalba. A kék-sárgák hatalmas előnyt herdáltak el, hiszen még a téli szünet előtt őszi bajnokként, negyven megszerzett ponttal, két egységgel a ZTE, öt ponttal a Kaposvár előtt álltak a tabella élén.

A gyengébb tavaszi teljesítménnyel a márciusban ismét vezetőedzőnek kinevezett Hannich Péter sem elégedett.

„Tavaly, amikor Gyirmóton átvettük a munkát, célként tűztük ki, hogy amennyiben mód és lehetőség van rá, próbáljuk meg a feljutást az élvonalba. Ehhez kerestük meg azokat a típusú játékosokat, akikkel úgy gondoltuk, ezt meg tudjuk valósítani – fogalmazott az egykori remek labdarúgó. – Tizenhárom új játékos érkezett, s az őszi időszak szépen is alakult. Utólag úgy gondolom, lehet, kicsit gyors is volt a fejlődés, mert elhittük, hogy onnantól már simán megy minden. A tavasz nem sikerült jól, mert olyan mérkőzéseket veszítettünk el vagy nem nyertünk meg, melyek végig nekünk álltak."
Hannich Péter csalódott, mert a sikeres ősz után gyengén szerepelt a Gyirmót tavasszal.

 S hogy mindennek mi lehetett az oka, a szakvezető így válaszolt:

 „Vannak olyan játékosaink, akik mentálisan erősek, de akadnak olyanok is, akiknek a teljesítményük a tét hatására visszaesett, és ez meghatározónak bizonyult. A bizalom részünkről végig kitartott, s amit látni, egy év után azért kialakult egy gerinc, amivel tovább lehet dolgozni. Nem véletlen, hogy hetvenegy gólt lőttünk eddig, ami szerintem nem kevés, s ha az utolsó öt-hat mérkőzés helyzeteit kihasználjuk, közel lehetnénk a száz lőtt találathoz. Persze a keretet át kell alakítani, mert vannak olyan labdarúgók, akik már nem tudnak a klubnak segíteni, s vannak olyanok is, akiknek nem sikerült bizonyítaniuk. Persze mellettük akadnak fiatal tehetségek is."
 A zuhanyhíradó szerint két gyirmóti játékos, Marek Strestík és Szarka Ákos mostanában többször azért nem került be a csapatba, mert nézeteltérésük akadt a vezetőedzővel.

 „Ez nem igaz. Szarka Ákos mindvégig egyike volt a három csapatkapitánynak, élvezte a bizalmat. Marek Strestík ősszel folyamatosan, jól játszott, ám tavasszal nem tudta megismételni korábbi teljesítményét és emiatt szerepelt kevesebbet ebben a szezonban."

 A bajnokság befejezése előtt két fordulóval negyedik a Gyirmót a tabellán, s előfordulhat, hogy lemarad a dobogóról.

„Ahogy eddig is, ezután is minden mérkőzésünket meg akarjuk nyerni. Nem is tudok másban gondolkodni, s bízom benne, játékosaink sem, akik már csak önbecsülésük miatt is megtesznek mindent, hogy legalább bronzérmesek legyünk."
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Női kézilabda Bajnokok Ligája Final 4 - Audi ETO: bizakodó a tavalyi döntő hőse, Kiss Éva

Női kézilabda Bajnokok Ligája Final 4 - Audi ETO: bizakodó a tavalyi döntő hőse, Kiss Éva
Talán nem túlzás az állítás, hogy Kiss Éva egy éve, május 13-án este a Vardar Szkopje elleni döntő… Tovább olvasom