Kisalföld logö

2019. 04. 26. péntek - Ervin Még több cikk.

Nagypapájától is sokat tanul

Birkózás - A győri Lakatos József Dzsenáró diákolimpiát nyert birkózásban. A Győri Dózsa tehetséges versenyzője veterán bajnok nagyapjától is sokat tanul.
A Tatabányán rendezett diákolimpián szabadfogású birkózásban a Győri Dózsa versenyzője, a tulipános iskola tanulója, Lakatos József Dzsenáró első helyezést ért el. A nemsokára nyolcadik születésnapját ünneplő versenyző Danyi László edző mellett nagyapjától, Lakatos Józseftől tanul a legtöbbet.Lakatos József és nevelt unokája, Dzsenáró.
Lakatos József és nevelt unokája, Dzsenáró.Lakatos József fiatalabb korában maga is tehetséges birkózó volt, pályafutását Ikerváron kezdte, majd a Győri Dózsában folytatta a versenyzést. Sikeres pályafutását családja miatt lezárta, de nemrégiben ismét birkózószőnyegre lépett.

„Feleségemmel együtt mi neveljük az unokánkat, aki asztmás, ezért ajánlották neki a sportolást. Több sportágban is kiemelkedik, nemrég második lett a városi teniszversenyen, és ügyes atléta is. Mivel régebben birkóztam, levittem a Dózsa edzésére, és kiderült, hogy ebben is rendkívül tehetséges. Amellett, hogy tanítgatom az unokám, magam is kedvet kaptam a birkózáshoz, és újra elkezdtem versenyezni. Miskolcon szabad- és kötöttfogásban is első lettem a veterán magyar bajnokságon, csapattársaimmal pedig összetettben is a legjobbnak bizonyultunk" – mondta az 58 éves birkózó.

„Szabadidőmben is sokat sportolok, a birkózás mellett a focit szeretem a legjobban. Az ovifoci-bajnokságban érmet is nyertem. A nagypapámmal együtt szeretek galambászkodni is" – mondta Lakatos József Dzsenáró, akinek kedvenc csapata a Győri ETO. A nagyszülők büszkék rá, hogy unokájuk amellett, hogy ügyes sportoló, jó tanuló is.

Kiváló tanulmányi eredménnyel zárta az évet, arra mindig odafigyeltünk, hogy a sport ne menjen a tanulás rovására. Hogy melyik sportágat választja, majd később kiderül, mi nem akarjuk egyiket sem ráerőltetni, ez egyedül az ő döntése lesz. Jelenleg a birkózást veszi a legkomolyabban, és ebben vannak a legjobb eredményei is" – tették hozzá a nagyszülők.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hűséges Petőházához

Labdarúgás - Négyszázötvenedik mérkőzésén lépett pályára a közelmúltban a Petőháza csapatkapitánya,… Tovább olvasom