Kisalföld logö

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -2°C | 10°C Még több cikk.

Nagykorú lett a Lions-mozgalom

Sopron - Több mint egymillió forint gyűlt össze a Lions Club Sopron hétvégi jótékonysági bálján. A bevételből a helyben élő rászorultak mellett a gyimesi csángó-magyar iskola fejlesztését is támogatja a klub.

Két év kihagyás után ismét a Hotel Sopronban rendezték meg a Lions klub jótékonysági bálját. A rendezvény a siketek és nagyothallók iskolája tánckarának műsorával kezdődött. Az összejövetel a szórakozás mellett jó apropó volt arra is, hogy a szervezet tagjai beszámoljanak a mögöttünk hagyott év eredményeiről és vázolják az előttük álló feladatokat.

– A mai, folyamatosan romló gazdasági körülmények között még inkább szükség van a hátrányos helyzetbe kerülő, önmagukat megvédeni nem tudó társadalmi csoportok támogatására, segítésére – mondta bevezetőjében dr. Grubits János, a klub leköszönő elnöke. A nemzetközi Lions klubok alapításuktól fogva világszerte elsődleges céljuknak tekintik a vakok és gyengénlátók megsegítését. A soproni klub is erre fordította az elmúlt évben a legnagyobb összeget. 670 ezer forinttal segítették a Soproni Vakok és Gyengénlátók Szövetségét, sportegyesületük működéséhez pedig további százezer forinttal járultak hozzá. A siketek és nagyothallók Tóth Antal-iskoláját háromszázezer forinttal, az iskola legjobban tanuló diákját ötvenezer forinttal támogatta a klub. Emellett más célokat is felkaroltak, összesen 1,6 millió forint értékben jótékonykodtak az elmúlt évben.

Lions Club Sopron jótékonysági bálja

A bálon kapta meg odaadó munkájáért dr. Czike Albert kincstárnok az Év oroszlánja elismerő címet. Védnöki táblát kaptak a fő támogatók, bemutatták a klub új tagját, Vörös Ákos nyelvtanárt és beiktatták a következő időszak soros elnökét, dr. Ocsák Józsefet. Rá vár a 20. jubileumi év eseményeinek megszervezése. Az új elnök a tennivalók között a helyben élő rászorultak megsegítése mellett fontos helyre sorolja a gyimesi csángó-magyar iskola további fejlesztését. Mint mondta, a szegedi Rotary klubbal és az 1978-ban végzett szegedi jogász évfolyammal közösen idén márciusban sikerült megvásárolniuk Kósteleken azt az iskolát, ahol mintegy nyolcvan gyermeket tanítanak magyarul írni és olvasni. Idén az épület felújítását szeretnék elkezdeni.
Képalá: A bál a siketek és nagyothallók iskolája tánckarának műsorával kezdődött.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megszületett Bradeanu fia - Új tag az Audi-ETO családban

Kézilabda - Vasárnap hajnalban megszületett Aurelia Bradeanu, győri női kézilabdacsapat, az Audi-ETO… Tovább olvasom