Kisalföld logö

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 9°C Még több cikk.

Nagycenkre került a vándordíj

Négy különbözőnek mondható szakág munkáját elemezték a megyei lovasszövetség idei évadzáró közgyűlésén, de a mérlegre került tevékenységet az összefogás, s az egységes akciókészség jellemezte.
A megyei díjazottak népes csapata. Horváth Ágnes, a megye legeredményesebb díjlovasa.
A sportágban országos szinten második legnagyobbnak számító megyei szövetség – a Magyar Lovas Szövetség 308 egyesülete közül 39 a megyénkben szerepel nyilvántartásban – valamennyi tervbe vett versenyét meg tudta rendezni. Biztató, hogy egyre több fiatal versenyző kapcsolódik be a sportágba. A szakágak vezetőinek beszámolói alapján kirajzolódott, hogy a díjlovaglásban, a díjugratásban, a lovas tusában és a fogathajtásban az idén összesen 24 versenyt rendeztek a megyében, közel 350 indulóval.
A jövő is biztató, hiszen a 2003-as évre, s a távolabbi jövőre vonatkozó tervek a versenyrendezés színvonalának további emelését, számítógépekkel, hangosítóberendezésekkel ellátott mobil versenyiroda létesítését tartalmazzák. A versenybírók, pályaépítők és az edzők továbbképzéséről sem feledkeznek meg, bár a versenybírói tevékenység színvonalára jellemző, hogy főleg az időmérőket a szomszédos és távoli megyékbe, sőt, külföldi versenyekre is rendszeresen hívják.
A megyei közgyűlés fénypontja volt, amikor Orcifalvi István elnök Egervári Attila megyei titkárral, valamint a szakágak vezetőivel az idei év legjobbjainak járó díjakat adta át. A díjugratók idei megyei felnőtt bajnoka Pirik József (Sent Juan LK), a kezdő lovasoknál Bertók Ferenc (Hubertus LK), az ifjúságiaknál pedig Orcifalvi Borbála (Integrál LK) lett. A megyei bajnokság legjobb kezdő lovának járó díjat Egervári Attila vehette át Judás nevű lova részére, a bajnokság legjobb lova Cortezan lett (tulajdonos Pirik József), a megye legjobb lova pedig Lucnaor (Grundtner Gábor, Lajta–Hanság).
Lovas tusában a nyitott kategóriában Magasházy János (Hubertus LK) szerezte meg a megyei bajnoki címet, az A0-ás kategóriában pedig Janszky Gábor (Szigetköz LK) lett a bajnok.
A fogathajtás legjobbjainak sorrendben Oross Zoltán (Nagybajcsi LK), Ábrahám Attila (Kattila Lovas SE), valamint Varga Zoltán (Abdai SC) bizonyult.
Díjlovaglásban a megyei bajnoki címet Németh Gergely (Nagycenki SE) nyerte el, a legjobb ifjúságinak Horváth Ágnes (Horváth–Lukács LK) bizonyult, s ugyancsak ő kapta a megye legeredményesebb díjlovasa címet, s a legeredményesebb díjló is az általa lovagolt Diamand lett. Szép különdíjat vehetett át Horváth László a megye legeredményesebb díjlovaglóklubja nevében. A megyei vándordíj, amelyet a megye egyesületei közül az érdemel ki, amelyik adott évben a legtöbbet tett a sport-

ágért, ugyancsak Nagycenkre került, a Horváth–Lukács LK megőrzésébe.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Helycserés támadás centerposzton

Egymásnak adják a kilincset a világnagyságok a GySEV-Orsi női kosárlabdacsapatának öltözőjében.… Tovább olvasom