Kisalföld logö

2019. 01. 18. péntek - Piroska -2°C | 8°C Még több cikk.

Nagy élmények után csendes búcsú

Labdarúgás - Két évtizedes sikeres működés után, folyamatos sérülései miatt befejezi a játékvezetést a győri Nagy Imre Attila. Az élvonalbeli asszisztens nem szeretne teljese elszakadni a sportágtól, ellenőrként szívesen tevékenykedne a jövőben.

Bizonyára több olvasónk is emlékszik a győri Nagy Imre Attilára, akiről korábban akkor írtunk, amikor egy román élvonalbeli rangadón működött közre asszisztensként.

Nos, a sikeres játékvezető sérülése miatt, 31 évesen kénytelen befejezni karrierjét.
„Két évvel ezelőtt egy kispályás futballmérkőzésen leszakadt egy porc és részlegesen elszakadt egy szalag a térdemben. Operálni kellett, azóta pedig mindkét combhajlító izmom megsérült, s a másik térdem is folyamatosan fáj. Ezen a szinten évente négy-hat alkalommal komoly fizikai teszten kell részt vennünk, így még időm sem volt regenerálódni. Ezért döntöttem úgy, hogy inkább befejezem a játékvezetést" – mondta a futballbíró.

Nagy Imre Attila 1992-ben vizsgázott, 2001-ben az NB II-es, 2002-ben már az NB I-es keret tagja volt. Kimondottan csak asszisztensként, vagy ahogy régebben hívták, partjelzőként tevékenykedett. A majd két méter magas bíró egyébként nemcsak termete miatt emelkedett ki a játékvezetők mezőnyéből.

„A majdnem száz élvonalbeli működés mellett szerencsére több nemzetközi találkozón is részt vehettem, a legnagyobb külföldi élményt a Dinamo és Rapid bukaresti rangadója jelentette. Óriási dolog volt ezen a meccsen lengetni, a győztes automatikusan a Bajnokok Ligája főtáblájára kvalifikálta magát. Kassai Viktor barátom volt a játékvezető, a két csapat találkozója Romániában olyan, mint nálunk egy Ferencváros–Újpest rangadó."

Nos, utóbbiból is kijutott egy a győri asszisztensnek: „Hazai pályán egyértelműen az Újpest egyik ferencvárosi vendégszereplése jelentett számomra felejthetetlen élményt. Telt házas, villanyfényes mérkőzés volt, ami előtt két órával a rendőrség már szinte hermetikusan lezárta az Üllői utat."

Természetesen voltak kellemetlen emlékei is a győri bírónak.
„Alaposan meglepődtem, amikor egy Honvéd–Nyíregyháza mérkőzés után Détári Lajos azzal vádolt meg: mutogattam neki. Ekkor találkoztam először azzal a mentalitással, hogy egy edző szinte bármire képes azért, hogy megmagyarázza a sikertelenséget, elterelje a figyelmet a kudarcról."

Mindent egy lapra téve Nagy Imre Attila nem bánta meg, hogy játékvezető lett és nem is szeretne elszakadni a sportágtól.

„Rengeteg helyre eljuthattam, nagyon sok embert megismerhettem. Csak bátorítani tudom azokat, akiknek megfordult a fejében, hogy játékvezetők legyenek, jelentkezzenek valamelyik tanfolyamra. A megyében egyébként három éve én vezetem a szövetség által meghirdetett oktatásokat – jelenleg mintegy ötven leendő futballbíró jár tanfolyamra –, illetve a működő játékvezetők felkészítését, továbbképzését vizsgáztatását. A játékvezetéstől nem akarok teljesen elszakadni. A bíráskodás ugyan sok lemondással s hétvégi elfoglaltsággal jár – köszönöm is családomnak, páromnak a folyamatos kitartást, illetve köszönöm a megyei szövetség vezetőinek az elengedhetetlen háttértámogatást –, szeretnék ellenőrként tovább tevékenykedni és a megszerzett tapasztalatokat fiatal, nyitott, sikerre éhes kollégáknak továbbadni" – tette hozzá a volt asszisztens.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

ETO: döntetlen a zárómeccsen

Labdarúgás - Kedden lejátszotta utolsó mérkőzését Törökországban a Győri ETO FC. A zöld-fehérek… Tovább olvasom