Kisalföld logö

2019. 02. 23. szombat - Alfréd -6°C | 1°C Még több cikk.

Nagy csata gól nélkül

Gól nélküli döntetlent játszott a télies időben rendezett tavaszi szezonnyitón a Matáv Sopron futballcsapata a bajnokaspiráns Ferencváros ellen.
Az első félidő nagy részében a középpályán folyt a játéknak nehezen nevezhető óriási küzdelem. Az első játékrész egyetlen gólhelyzetét a Fradi dolgozta és hagyta ki, Tököli lövését bravúrosan hárította a hosszú idő után újra védő Hajdu Attila. A hajrában nagyon beszorult a Matáv, de a védők jól romboltak. Amikor pedig már rajtuk is túljutottak a ferencvárosiak, Hajdu mindig a helyén volt.
MATÁV SOPRON

Hajdu 3,5
Grósz 3
Lambulic 2,5
Pető 3,5
Vasas 3

Lazic 2,5
Pintér 3
Fehér 3,5
Huszti 3,5
Baumgartner 2,5
Tóth M. 2,5

Baumgartner h. Sira 3, a szünetben, Lazic h. Muzslay, 88. p, Huszti h. Balaskó, 89. p

Edző: Dajka László

Sárga lap: Vasas (1.),
Fehér (26.), Sira (47.)
 FTC
Szücs
Bognár
Dragóner
Vukmir
Kiss
Rósa
Lipcsei
Kapic
Leandro
Gera
Tököli

Leandro h. Penksa 60. p, Lipcsei h. Somorjai 73. p, Tököli h. Sasu 89. p

Edző: Pintér Attila

Sárga lap: Rósa (1.), Kapic (13.), Lipcsei (20.) Tököli (55.), Dragóner (88.)

25. p: Kiss Gy. ívelt középre a bal oldalról és Gera a 11-es pont környékéről megpróbált ballal egyből kapura lőni, Fehér azonban remek ütemben belelépett a lövésbe.

45. p: Tököli kapott remek ütemben labdát Kisstől, egyedül lépett ki a balösszekötő helyén, ám 12 méteres ballábas lövését a szöget kitűnően záró Hajdu remekül védte.

51. p: Egy bal oldali szabadrúgást követően Fehér 18 méterről kapásból kapura bombázott, ám Dragóner önfeláldozóan beletette a fejét a labda útjába, így szögletre mentett.

81. p: A Pető „kezezése" miatt – sokak szerint túl szigorúan – megítélt közvetett szabadrúgást végezhetett el a Ferencváros. A legurított labdát Gera a Matáv sorfalába bombázta, amelyről veszedelmesen vágódott a labda a léc alá, Hajdu azonban szögletre tenyerelte azt.

A hideg, a vasárnap déli kezdés és a tévéközvetítés miatt bizony foghíjasak voltak a soproni stadion lelátói.

Az első percekben még igen keményre fagyott játéktéren nem nagyon tartották földön a labdát a játékosok, inkább hosszú indításokkal operáltak. A védelmek azonban jól zártak és kifejelték ezeket az íveléseket. Bő tíz perc elteltével a Matáv áttért a lapos játékra, a mezőnyben bemutatott egy-két ügyes kombinációt a csapat. Enyhe mezőnyfölénybe is kerültek, a vendégek taktikai szabálytalanságokkal akadályozták meg a Matáv akcióinak kibontakozását.

A félidő közepén nem kis (kár)örömöt szerzett a soproni szurkolóknak Lipcsei azzal, hogy egy szabadrúgás pillanatában elcsúszott, és bedobásra küldte a labdát. Valamirevaló gólhelyzetet egyik csapat sem tudott kialakítani egészen a félidő utolsó percéig. Ekkor Tököli előtt adódott lehetőség, ám az addig gyakorlatilag teljes „munkanélküliségre" kárhoztatott Hajdu bravúrral védett.

A tévé nagy úr! A labdarúgók hosszú percekig fagyoskodtak kint a pályán, amíg „lement" a találkozót sugárzó kereskedelmi csatornán a szünetre elrendelt reklámprogram... Enyhe ferencvárosi mezőnyfölényt láthatott a publikum a 60. perctől, ám ez nem tartott túl sokáig. A két szélen Sira és Huszti igen aktívan futballozott, így újra kiegyenlítetté tudta tenni a mérkőzést a Matáv. Az utolsó tíz percben azonban beszorította a Fradi a soproni csapatot, gyakran pattogott a labda a Matáv 16-osán belül, ám hol a védők voltak a helyükön, hol Hajdu hárított biztosan.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három világcsúcs az atlétikai vb második napján

Az első világcsúcs-beállítás a budapesti fedett pályás atlétikai világbajnokságon Tatjana Lebegyeva… Tovább olvasom