Kisalföld logö

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -6°C | 2°C Még több cikk.

Nagy árat fizetett az ETO a Kiss-hibáért

A találkozót eredetileg Megyebíró János vezette volna. A játékvezető azonban egy pénteki teremfocizás közben megsérült, így helyére Kiss Béla került. Mint utóbb kiderült, a győriek legnagyobb bánatára...
Németh és Pest K. látványos csatája.
20. p: Márton lőtt 18 méterről, Sebők ujjheggyel piszkálta ki a labdát a jobb alsó sarok elől.

23. p: Sipos tesztelte újból a fiatal győri hálóőrt. Félmagas, a kapu jobb oldalába tartó lövését Sebők csak nagy bravúr árán tudta hárítani.
35. p: Ismét a győri Németh pillanata következett, a középpályás a pécsi 16-os bal sarkáról kapásból kilőtte a hosszú sarkot, ám a partjelző intésére Kiss Béla játékvezető nem adta meg a szabályosnak tűnő találatot.

38. p: Sebők Gaál 17 méteres lövését ütötte ki a léc alól, a szögletből ismét a pécsi középpályás próbálkozhatott, de kapásból kevéssel a bal alsó sarok mellé belsőzött.

53. p: Miriuta 18 méteres szabadrúgását Németh a léc alól tenyerelte szögletre.

63. p: Ezúttal a remeklő győri hálóőr sem tudott segíteni, a Győrött is megfordult Dienes vezethette fel szabadon a labdát, majd gondolt egyet, s 23 méterről lőtt, a labda védhetetlenül vágódott a jobb alsó sarokba. 1–0.

89. p: Ismét Miriutától, a kopasz karmestertől indult a győri támadás, a lengyelek ellen készülő sorsdöntő válogatott mérkőzésre meghívót kapott középpályás beadását Oross csúsztatta Nicsenko elé, aki mellel átvette a labdát, majd egy igazítás után nagy helyzetből csúnyán fölélőtt.

A pécsi játékosok aligha az egy pont reményében futottak ki a pályára, hiszen óriási lendülettel kezdtek, bár ezen a téren a vendég győriek sem maradtak el. Az első negyedóra nagy küzdelmet, de helyzetek nélküli játékot hozott. Az otthonában még veretlen Pécs elsősorban távoli lövésekkel kísérletezett, s bár ezek a kísérletek többször is célt tévesztettek, azért Sebőknek is a helyén kellett lennie, hogy ne szerezzenek vezetést Mártonék.

Az ETO masszív védekezésének egyébként nem kis szerepe volt abban, hogy a hazai játékosok kénytelenek voltak távolról tüzelni. Fájó, hogy a támadások szervezésében már nem volt ennyire hatékony a zöld-fehér gárda. Szinte minden labdával Miriutát keresték a társak, aki rendre felívelésekkel próbálkozott. A két ék azonban „elveszett" a pécsi védők gyűrűjében. Ettől függetlenül a győriek mind jobban előremerészkedtek, s ennek eredménye volt, hogy Németh Norbert gyönyörű gólt lőtt, amit érthetetlen okokból a játékvezető érvénytelenített. Alighanem Nicsenko volt a „bűnös", őt látta lesen a lövés pillanatában az asszisztens.

Szünet után nem sokat változott a játék képe. A futballisták becsülettel mentek előre, ha kellett, csúsztak-másztak a labdákért. Így ha az irammal és a küzdőszellemmel nem is volt gond, azért a látványosságot joggal lehetett volna számon kérni a játékosoktól.

Bő egy óra elteltével aztán már ebben sem volt hiány, mert Dienes gólja kétségtelenül ebbe a kategóriába tartozik. Más kérdés, hogy a győrieknek aligha volt okuk örömködésre a bombagól láttán. Kiprich József mindent megpróbált, hogy lendítsen a csapat gyér támadójátékán. Herczeg, Nagy, Oross és Nicsenko személyében négy klasszikus értelemben vett támadó rohamozta a pécsi kaput, s ha az ukrán csatár az utolsó előtti percben higgadtabb, akkor megőrizte volna az új szakvezetővel veretlenségét a csapat. Az egyenlítés azonban elmaradt, így igencsak felértékelődött Kiss Béla tévesnek tűnő ítélete.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Súlyos vereség

Az első percekben nem nagyon védekeztek a csapatok, nem egész kettő perc elteltével 7–5-re… Tovább olvasom