Kisalföld logö

2019. 04. 20. szombat - Tivadar Még több cikk.

Nagy álma az olimpia

Lovaglás - Az ágfalvi Vadon Sára bár még csak egy évvel ezelőtt kezdte el a díjlovaglást, máris szép eredményeket ért el.
A tizenhárom éves lány szeme előtt már újabb tervek lebegnek: az országos bajnoki cím és az olimpiai részvétel.

Vadon Sára a közelmúltban Hegykőn megrendezett megyei díjlovagló-bajnokságon ifjúsági kategóriában a második helyen végzett. Ami számára talán ennél is fontosabb, hogy kezdő lovasként a megyében ő volt a legeredményesebb. Olyan indulókat is maga mögé utasított, akik már három-négy éve lovagolnak.

A tizenhárom éves lány hároméves kora óta lovagol. Eme sportág választása nem is meglepő, ha hozzátesszük, hogy ebben nőtt fel. Hiszen odahaza, Ágfalván szülei egy lovasklubot üzemeltetnek.

Sára tehetségét Horváth Ágnes díjlovagló fedezte fel. Azt mondta, érdemes komolyabban odafigyelni Sárára. Az elkezdett munka mostanra kezd beérni. Ám sokat kell még edzeni lónak és lovasának egyaránt.

– A következő szezonban szeretnék elindulni az országos bajnokságon – mondja Sára. – Tudom, mindez sok utazással és energiával jár, de szeretnék minél jobb lovas lenni. A nagy álmom az olimpiai szereplés. Igaz, a versenyek előtt még mindig ideges vagyok. Amint felülök a nyeregbe, már csak egyre figyelek: minél nagyobb összhangban lenni a lóval. A bírók ugyanis nem csupán a hibákat nézik, hanem az összképet is.

Vadon Sára jelenleg egy tízéves lóval készül és jár a versenyekre. Tervben van egy második ló beszerzése is, hiszen egy-egy megmérettetésre két lóval is be lehet nevezni. Ennek köszönhetően további pontokat lehet szerezni.

A sportolás mellett azonban a tanulásról sem lehet megfeledkezni. Sára a soproni Fenyő téri nemzetiségi általános iskola hetedik osztályába jár. A lovaglás feltétele az volt, hogy nem romolhat a tanulmányi átlaga. A jövőről megtudtuk, a fiatal versenyző mindenképpen olyan iskolában szeretne tovább tanulni, ahová a lovát is magával viheti. Ilyen bentlakásos intézmények már Magyarországon is működnek, de az sem elképzelhetetlen, hogy külföldön folytatja majd tanulmányait.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Varga Zsófia: a szimpátia döntött

Kosárlabda - Az MKB-Euroleasing csapatánál nem volt nagy játékosmozgás a nyári átigazolási… Tovább olvasom