Kisalföld logö

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -2°C | 11°C Még több cikk.

MTK-verés: Nyert a Sopron

Legyőzte az éllovast a Borsodi Liga legutóbbi fordulójában a Matáv Sopron labdarúgócsapata. A bordó-szürkék remek játékkal fektették két vállra az MTK-t (3–2), pedig a szünetben még a fővárosiak vezettek 2–1-re.

Pintér hatalmas góljával a hazaiak szereztek vezetést, Ferenczi két találatával azonban az MTK fordított. Fordulás után aztán a hatalmas lelkesedéssel játszó Matáv a hazai pályán megint gólt szerző Tóth Mihály és Horváth Róbert eredményességével megnyerte az összecsapást. A Győri ETO sokáig vezetett Hucika góljával Siófokon, ám az utolsó percben Filipovic egyenlített és ezzel megmentett egy pontot a kék-sárgáknak.

Remeklő bordó-szürkék

Matáv Sopron–MTK 3–2 (1–2)

Sopron, Borsodi Liga labdarúgó-mérkőzés, 2800 néző. V.: Szarka (Vá mos, Kovács Z.).

Matáv: Farkas 3,5 – Horváth R. 3, Csiszár 3,5, Tóth A 3. (Javrujan, 74. p) – Perger 3, Fehér 3 (Majoros, 3,5 a szü netben), Somogyi, 3,5 Pintér, 4 Tóth I. 3 – Sira 3,5 (Orabi nec, 91. p), Tóth M 4.

Edző: Komjáti András.

MTK: Hajdu – Molnár, Komlósi, Szmiljanic (Elek, 62. p), dr. Füzi – Czvitkovics (Némethy, a szünetben), Zavadszky, Andronic (Madar, 72. p), Rednic – Dragan, Ferenczi. Edző: Egervári Sándor.

Gólszerző: Pintér, Tóth M., Horváth R., ill. Ferenczi (2).

Sárga lap: Csiszár 34. p, Fehér 45. p, Majoros 91. p.

Szögletarány: 7:4 (1:2).

6. p: Pintér szép csellel játszotta magát tisztára az MTK 16-osának jobb oldalánál, majd óriási gólt ragasztott a hosszú felső sarokba. 1–0.
8. p: Horváth R. passzolt keresztbe a soproni 16-os előterében, Ferenczi elcsípte a labdát, majd a kapujából kilépő Farkas mellett a jobb sarokba helyezett. 1–1.
9. p: Zavadszky lépett ki középen Rednic jó ütemű átadásával és a középpályás 14 méteres, ballábas, a jobb alsó sarokra tartó lövését Farkas bravúros vetődéssel ütötte szögletre.
15. p: Rednic és Czvitkovics kényszerítőztek a soproni 16-os előterében, a légiósnak vissza adott labdát Ferenczi ügyesen átlépte, és ezzel több soproni játékost becsapott, Rednic 12 méteres, tiszta helyzetből le adott lövését Farkas remek reflexmozdulattal hárította.
27. p: Czvitkovics bal oldali beadását a berobbanó Ferenczi fejelte a jobb alsó sarokba. 1–2.
57. p: Majoros játszott át két MTK-játékost a jobbösszekötő helyén, majd egy laza bokamozdulattal Tóth Mihály elé tálalt, akinek beadása túljutott Hajdu kapuson, ám a gólra éhesen berobbanó Sira elől Molnár az utolsó pillanatban a kapu torkából szögletre fejelte a labdát.
59. p: Sira a jobbszélen a Majorostól kapott labdával le futotta Szmiljanicot, majd középre adott. Tóth M. a kaputól 12 méterre úgy vette át a labdát mellel, hogy e mozdulatal egyben tisztára játszotta magát, és félmagasan a kapu bal oldalába bombázott. 2–2.
69. p: Somogyi ível be balról, a 16-os vonalával egy magasság ból szabadrúgást, és a védők között a földre pattanó labdát a hosszú oldalról berobbanó Hor váth R. a kapuba fejelte. 3–2.
84. p: Somogyi végzett el szabadrúgást, kissé balról, mint egy 22 méterről, és a sorfal mel lett ügyesen elcsavart, a jobb al só sarokba tartó lövését Hajdu nagy bravúral hárította.
85. p: Középről, 18 méterről végezhetett el szabadrúgást Somogyi. A labda ezúttal a bal felső sarokba tartott, ám Hajdu parádés vetődéssel védte.

Bátran kezdett és egy gyönyörű góllal hamar vezetést is szerzett a Matáv. Az MTK egy nagy egyéni hibát követően egyenlített. Ezt követően pár percig egy teljesen megzavaro dott soproni együttest láthattak a szurkolók, a Ferenczi első gól ját követő percekben bizony csak Farkas kapus bravúrjainak volt köszönhető, hogy nem for dított az MTK. A vendégek az tán akkor szerezték meg a veze tést, amikor a soproni együttes kezdett magára találni.
Szünet után Majoros pályára lépésével színesebb lett a Matáv támadójátéka. A Matáv meg érezte, hogy „el lehet kapni" a listavezetőt, és egy pontrúgást követően újra megszerezte a ve zetést. A sors igazságot szolgál tatott Horváth Róbertnek, az MTK egyenlítő gólja előtt óriásit hibázó védő fejesével fordított, sőt, mint később kiderült, nyerte meg a meccset a Matáv. A hajrában kiegyenlített játék folyt, a hátrányban lévő MTK nem tudott mezőnyfölényt ki harcolni a szurkolók által űzött-hajtott soproni együttessel szemben, sőt, Somogyi két remek szabadrúgásánál Hajdu kapus bravúrjai kellettek ahhoz, hogy ne növekedjen a különbség.

Remek iramú, izgalmas és fordulatos mérkőzésen szünet utáni lelkes és helyenként jó játékával a Matáv rászolgált a három pontra és persze a szurkolók vastapsára. Az MTK elszenvedte második vereségét a bajnokságban és Győr-Moson-Sopron megyében, hiszen ezt megelőzően csupán Győrben kapott ki.

Komjáti András: – Bátran kezdtünk és egy szép átlövésgóllal hamar vezetést is szereztünk, de egy nagy egyéni hiba után egyenlített az MTK. Ez nagyon megzavarta a csapatot, szétesett a játék, felborult az előzetesen tervezett taktika. A szünet után a fiúk önmagukat le győzve elhitték, hogy fordíthatnak, és ez helyenként jól játszva sikerült is nekik.
Egervári Sándor: – Gratulálok a Sopronnak, amely a második félidőben remekül használta ki védelmünk hibáit és így fordítani tudott.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hengerelt a Milan, megizzadt a Juventus

Az AC Milan kiütéses győzelmet aratott a vendég Torino felett az olasz labdarúgó-bajnokság 4.… Tovább olvasom