Kisalföld logö

2018. 12. 19. szerda - Viola -5°C | 3°C Még több cikk.

Mracskó beleunt az élvonalba

Mracskó Mihály az NB III-as Gyirmótban folytatja pályafutását. A huszonötszörös válogatott labdarúgó belefásult a profi futballba.

Nem éppen a legdicsőségesebb véget ért Mracskó Mihály karrierje a profi labdarúgásban. Merthogy a harmincöt esztendős győri játékos befejezte a professzionális focit, az már biztos. Az utolsó félévet Kispesten töltötte a labdarúgó, így részese volt – még ha csak epizodistaként is – a nagy múltú klub kiesésének. A legnagyobb csalódást mégsem ez, sokkal inkább a körülmények jelentették az egykori válogatott Mracskó Mihály számára.

– Bevallom, elegem lett abból, ami az első osztályt körülveszi – mondta kissé csalódott hangon Mracskó Mihály.

– Meguntam az állandó ígérgetést, hogy ekkor kapunk pénzt, meg ennyit kapunk. Ráadásul Kispesten még azt is nyilvánosságra hozták, hogy papíron mennyi a bérünk. Ezzel még nem is lett volna baj, de azt már nem tették közzé a vezetők, hogy ebből mennyit is kaptunk meg.

– Miért, mennyit kaptak kézhez?

– Én mindössze a pénzem egyharmadát. Perelhetném a többi pénzt is, de nem sok remény van arra, hogy megkapjam. Örültem, ha azt kifizetik, s szépen csendben eljöhetek.

– Aztán meg sem állt Gyirmótig. Miért pont az NB III-at választotta?

– Még a télen felmerült, ha nem jön össze az NB I, akkor Gyirmótra szerződöm. Most viszont már én nem akartam máshova menni. Egyrészt megígértem a gyirmóti vezetőknek, másrészt pedig a már említett csalódottság miatt is döntöttem így.

– Egy osztrák kiscsapat sem tűnt vonzónak?

– Az állandó ígérgetés mellett az utazgatás az, amit már nagyon unok. Éppen ezért mindenképpen itt helyben akartam maradni. Ráadásul van egy fémiparral kapcsolatos üzletem, ez is nagyobb odafigyelést igényel. Távolról nem lehet igazán sikeresen irányítani egy ilyen vállalkozást.

– Milyennek látja új csapata esélyeit?

– Véleményem szerint megismételhető a tavalyi eredmény, vagyis bízom abban, hogy megnyerjük a bajnokságot. Pályafutásom vége felé talán összejön egy bajnoki aranyérem.

– Jövő héten érdekes párharcra kerül sor Gyirmóton...

– A Magyar Kupa-meccsre gondol? Valóban érdekes lesz a Honvéd ellen játszani. Remélem, meg tudjuk lepni Molnár Levi barátomékat, s továbbjutunk. Ez azért jelentene némi gyógyírt a számomra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar volt a Manchester legjobbja New Yersey-ben

Manchesterben eddig három kapus, Fabien Barthez, Roy Carroll és Ricardo López versengett az egyes… Tovább olvasom