Kisalföld logö

2018. 12. 12. szerda - Gabriella -4°C | 4°C Még több cikk.

Mozgalmas évet zártak a győri kung-fusok

Kung-fu - Az elmúlt fél év elég mozgalmasra sikeredett a Magyar Wing Tsun Egyesület és a megyei klubok életében is.
Tavasszal Győrben járt Si-Fu Máday Norbert, a kelet-európai szövetség vezetője és vizsgával zárult továbbképzést tartott a tanítványoknak. Jó hír, hogy mindenkinek sikerült teljesítenie a következő fokozat elvárásait, sőt, néhányan még egy fokozatot léphettek előre.

Nyáron három edzőtábor közül is választhattak a Wing Tsun Kung Fu szerelmesei: Debrecen, Siófok és Kecskemét. A távolság miatt többen a siófokit választották a győri klubból. Az augusztusban megrendezett edzőtábort egy teremavatóval kötötték egybe, hiszen a Kelet-európai Wing Tsun Egyesület központja új, tágasabb helyet kapott, ahol minden hétvégén együtt edzenek az ország oktatói a szövetség vezető mestereinek irányítása alatt.

Ősszel következett a nagymesteri szeminárium. A világszövetség vezetője, Leung Ting nagymester látogatott Magyarországra október végén. Győrből is többen vettek részt ezen a rendezvényen, ami örök emlék lehet a számukra, hiszen a Wing Tsun nagymesterével találkozhattak.

Novemberben a megyeszékhelyen ismét szeminárium volt, melyen többségében a győri és a soproni klub diákjai vettek részt. Harmincan gyakorolták a különböző készségfejlesztő feladatokat, a földharc elemeit, valamint a haladó rúgásokat.

November közepén Gausz Tamás, a Zala megyei ágazat vezetője, aki heti két alkalommal Győrött tart edzéseket, egy meghívásnak tett eleget a Baltikumban.

„Mivel Magyarország a kelet-európai szövetség vezető országa, így mestereink tartják a litván, lett, észt és lengyel oktatóknak a továbbképzést. Mindig Máday Norbert utazik ezekbe az országokba és általában engem visz magával mint segédoktatót. Ez nagy megtiszteltetés, mert nemcsak technikailag, hanem emberileg is alkalmasnak kell lenni erre a feladatra, és nem árt az angol nyelv ismerete sem" – mondta Gausz Tamás, aki hozzátette: idén februárban Zala megyében lesz szeminárium, amelyen a tavalyihoz hasonlóan több győri tanítvány is részt vesz, hogy Si-Fu Máday Norbert irányítása mellett gyakorolhassa a harcművészetet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyíregyházi, szolnoki és fővárosi ellenfél

Kosárlabda - A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége elkészítette a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének… Tovább olvasom