Kisalföld logö

2019. 04. 23. kedd - Béla Még több cikk.

Most kezdődik, most kezdődik...

Egy hatodik és egy hetedik hely után bizonyosan jobb jön ma: Cseh a legjobb, Kovács Ági és Kerékjártó Tamás pedig a negyedik idővel jutott a finálékba.

Győrben már órák óta ázott a város, amikor Budapesten, s azon belül is a Margitszigeten hitték is, meg nem is a nézők, hogy odaér az eső még a döntők vége előtt. Az biztos, fél szemmel a délután ötre már jól beborult eget, féllel pedig a kivetítőt nézte majd mindenki, kivéve akkor, amikor a magyarok úsztak. Cseh László kezdte a sort – a 100 hát döntőjében. Hatodik lett, ami – kár ragozni – csalódás. Annak ellenére is igaz ez, hogy a 100 méter minden úszásnemben lutri, de ne feledjük, Cseh címvédőként indult.

Bodor: hatról a hétre

Sok idő nem maradt az elemezgetésre, a magyar csapatot a sajtó számára képviselő Güttler Károly is mindössze annyit mondott: „Látszott, nagyjából ennyire képes most Cseh, akitől ne várjunk minden számban aranyat, majd 200 vegyesen úgyis hozza..." Erről mindjárt, előtte ugyanis a 100 mell döntője jött, ahová Bodor Richárd – Csehhez hasonlóan – a hatodik helyen jutott be. Úgy tűnik, nem jó ómen ez a hatodik hely, Bodornak sem sikerült ugyanis a meglepetés, bár 75 méterig a második volt, a végén mégis csak a hetedik lett. „Mindent feltettünk egy lapra, nyolcvannál éreztem, ez a történet kicsit megbicsaklott..."

Kovács: visszatért

Kovács Ági fél éve mondja: számára az EB-n már minden szám és minden eredmény ajándék. Nekünk is az, főleg, mert a mai döntőben is látni fogjuk Kovácsot: a középdöntőkből a negyedik helyen jutott a fináléba. S itt kezdett el esni az eső a Margitszigeten. Nem túlzás azt mondani, innentől mindenki azért szurkolt, hogy a 200 vegyes középfutama még beleférjen: Cseh Lászlóval és Kerékjártó Tamással.

Cseh eddig az első

Végre nem úgy kell kezdeni a mondatot, hogy jól indult, de... Cseh alig fél órával a 100 hát döntője után 200 vegyesen a legjobb időt úszta (rosszabbat ugyan, mint délelőtt, de ez nem számít), Kerékjártó pedig futamában a második, összesítésben a negyedik idővel jutott a mai fináléba. Eddig tartott az úszó EB tegnapi döntője, a vihar ugyanis odaért a Margitszigetre. Szebb folytatás holnap.

Vitray: beszél, még szép

Fura párhuzamban zajlottak a keddi küzdelmek: a tévétudósításokból nyilván nem jöhet át, de miközben a 25x25 méteres kismedencében az 1 méteres versenyeiket kezdték meg a műugrók, addig a tőszomszédságukban, az 50x25-ös  nagymedencében az úszók vágtak neki a selejtezőknek. Így időnként sajátos szópárbajnak is fültanúi lehettek a nézők: míg az egyik színhelyen az aktuális pontszámokat sorolta a bemondó, addig a másikon a rajtkőre álló magyarok névsorolvasása vagy éppen a futameredmények, különféle információk közlése jelentette az ellenhangot. Ráadásul Vitray Tamás orgánumával. Vitray egyébként tartja magát ígéretéhez: hiába a protokoll és a másodpercre kiszámított versenyidő, csak bemondja, ha magyar indul az adott futamban. Igaza is van. 

Műugrók: jól indult, nagy csobbanás lett a vége

A műugrók pechje, hogy az úszódöntők mellett örülhetnek, ha a késő esti hírek után bekerülnek a tudósításokba. Pedig az  1 méteres számban Barta Nóra a selejtezőből még bejutott  az elődöntőbe, s ott a negyedik ugrásig nagyon jól is állt (volt, amikor ő vezetett), egy kapitális hiba után azonban a csoportjában csak a negyedik lett, így a hatos fináléról lemaradt. Mindez azt jelentette, hogy a hetedik helyen végzett.
A végére a tegnapi úszóeredmények:  a 100 hát döntőjét Arkagyij Vjacsanyin (orosz) nyerte, ideje: 53.50 mp. 100 mellen Roman Szludnov (orosz) 1:00.61 perccel diadalmaskodott. Férfi 50 pillangón első Szerhij Breusz (ukrán) 23.41 mp, női 50 méteren Therese Alshammar (svéd) 26.06 mp-cel nyert.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dicséretes eredmények

A „Hosszú vágta" elnevezésű fedett pályás versenyen a férfiak 100 méteres síkfutását Németh… Tovább olvasom