Kisalföld logö

2019. 01. 18. péntek - Piroska -1°C | 8°C Még több cikk.

MOB-ülés Győrben: Több pénz, nagyobb felelősség

- A Magyar Olimpiai Bizottság a tavalyihoz képest tizenkétszeres költségvetéssel gazdálkodhat, a pénzek mögött feladatok, kötelességek és felelősség van - mondta Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke a MOB Győrött tartott kihelyezett elnökségi ülése után tartott sajtótájékoztatóján.


A MOB idei költségvetéséről tárgyalt az elnökség pénteken Győrött, az itt elfogadott javaslatot terjesztik majd a március végén esedékes közgyűlés elé. A bizottság az egy csatornás sportfinanszírozási koncepciónak köszönhetően több mint 6 milliárd forinttal gazdálkodhat 2011-ben, ez tizenkétszerese a tavalyinak.A köztestületek és a sportági szakszövetségek a MOB-on keresztül nem automatikusan kapják meg a pénzeket, azokat csak a beadott szakmai tervek alapján fizetik ki.Borkai Zsolt elmondta, javasolta, hogy a látványsportágak melletta MOB is kerüljön be a kedvezményezettek körébe. Ehhez az országgyűlés jóváhagyása szükséges. Úgy tudja, hogy az Európai Unió Brüsszelben még ebben a fél évben foglalkozik a magyar törvényjavaslattal. Amennyiben elfogadják, a hazai önkormányzatoknak is át kell gondolniuk a sporttámogatási rendszerüket, hiszen eddig nagyrészt ugyanezeket a sportágakat segítik.

Fotók: Cseh Róbert


Az elnökség döntött a MOB Érdemrendek és a MOB-díjak idei kitüntetettjeiről is.

Olvasóink írták

 • 10. apex 2011. március 07. 16:35
  „Az olimpia Atlanta óta már nem érdekel, mert már csak a pénzről szól. Más sem hallani, mibe kerül a rendezőnek, mennyi a nyeresége vagy vesztesége ezen, ki kit vesztegetett meg, hogy megrendezhesse, mennyi lét kap a győztes, ki doppingol, azért, hogy ezt elérje, mennyi politikus kerül a kiutazó csapatba, miért nem utazhat ezért a csapattal az orvosa vagy az edzője, melyik külföldit sikerül honosítanunk, hogy megerősítsük magunkat, mennyi jut a külföldi edzőtáborra stb.... Rothad az egész, büdös, és nem izzadságszaga van, annál sokkal undorítóbb. Talán egy igazi amatőr olimliát kellene szervezni, ahol a versenyzők munka mellett sportolnak, az un. tömegsportból kerülnének ki az olimpiára. Tudom, hogy ez álom, ideje felébrednem.”
 • 9. Madarász 2011. március 07. 11:12
  „ACSA!

  Szerintem meg aszerint hozzák a döntéseket, hogy melyik sportágban vannak narancssárga érdekeltségek. lásd Győr és Szíjjártó csapata.”
 • 8. mikvannak 2011. március 07. 07:56
  „12 szerese !!! Hurrá!!! Én meg úgy értettem ,hogy sz.arba van az ORSZÁG ! Hát megint csak ÉN vagyok szarba?”
 • 7. load 2011. március 06. 19:15
  „Innye de gazdagok vagyunk!”
 • 6. ACSA 2011. március 05. 15:23
  „Akárhogy is nézzük,azért itt sportot értő és érző emberek hozzák a döntéseket!
  Madarász!-Jelöltesd magad!-majd szavazok rád legközelebb!:-)))”
 • 5. Madarász 2011. március 04. 23:04
  „Mi a frászt keresünk mi az olimpián? Azokat a sportágakat kéne támogatni, ahol ténylegesen éremesély van, ahol meg azért vannak ott a magyarok, hogy valaki utolsó is legyen, ott kár szórni a pénzt.
  Szerintem a Borkai simán nem alkalmas sem polgármesternek, sem ogy. képviselőnek, sem a MOB elnökének. Mindenhová benyomták, mert narancssárga és persze kellett a jó nevű báb.”
 • 4. háté 2011. március 04. 20:35
  „Álláshalmozó megélhetési politikusok, kik a sportot tönkretették,--elsorvasztják.”
 • 3. apex 2011. március 04. 19:59
  „eeeeee, öööő, eeeee ööö, polgármesteri és MOB elnöki posztra történő felvételi beszélgetésnél nem derülnek ki a jelölt hiányosságai? Ezen posztok betöltésének egyik alapfeltétele lehetne, hogy az illető tudjon folyékonyan magyarul beszélni. Egy szupermentől ez elvárható, vagy nem? A beszéd tartalmi részéhez egy megjegyzés: a tömegsportág nem olimpiai sportág, így annak még morzsákat sem juttatnak az elvtársak. A magyar ember katasztrofális egészségi állapota miatt erre kellene a milliárdokat költeni!”
 • 2. annobon 2011. március 04. 17:48
  „És Kokót. :-)”
 • 1. enéh 2011. március 04. 16:53
  „Azért jó így együtt látni Borkait és Gyuzsót.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átalakulóban a csornai csapat

Az NB III Bakony-csoportjának 12. helyéről várja a tavaszt a csornai csapat, amely komoly… Tovább olvasom