Kisalföld logö

2019. 05. 24. péntek - Eszter, Eliza Még több cikk.

MLSZ: Csányi előtt szabad az út, Tarsolyt jelölik az elnökségbe

Minden akadály elhárult Csányi Sándor elől, hogy július 6-án megválasszák MLSZ-elnöknek, ugyanis a küldöttek elfogadták az új alapszabályt.
A küldöttek elfogadták a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) új alapszabályát a Telkiben tartott rendkívüli közgyűlésen, ezzel teljesült a feltétele, hogy Csányi Sándort, az OTP elnök-vezérigazgatóját július 6-án megválasszák elnöknek.
Ezután a jelen lévő nyolc elnökségi tag feloszlatta a vezető testületet, majd az MLSZ-t a július 6-i tisztújító közgyűlésig irányító ad hoc bizottság tagjai nak a küldöttek Dunai Antalt, Nemes Ferencet és Helmeczy Lászlót választották meg, elnöke pedig Nemes lett. Ezt követően még a 2010-es pénzügyi tervezetet fogadták el a küldöttek.

„Az új alapszabály mindenkitől lemondást követel, de összességében ebből profitál a labdarúgás – jelentette ki Nemes, aki hozzátette, már nagyon várja, hogy legyen legitim elnöke az MLSZ-nek, mert nagyon fáradt. – A Borsodi Sörgyárral kötött főszponzori, 100 millió forintos szerződés június végén lejár. Az MLSZ új ajánlatot tett a folytatásra, ám a cég mindaddig nem válaszolt, amíg nem derült ki, hogy Csányi lehet az új elnök."
Bevezetőjében arról is említést tett, hogy szponzori pénzek kiesése miatt jelenleg 300–400 millió forint hiányzik az MLSZ 2010-es költségvetéséből. Hozzátette, mivel a nemzetközi szövetség (FIFA) rekordnyereséggel zárta az előző évet, így valamennyi tagszervezete 250 ezer dollárt kap majd a FIFA-tól.
Az új alapszabály a megyei amatőrszövetségek hatáskörét megváltoztatta, ugyanis az eddig önálló megyei szövetségek 2011. január 1-jétől szervezeti egységekként működnek tovább, munkájukat igazgatók irányítják, a rendszer működését pedig a főtitkár felügyeli majd. A határozatok értelmében 2011. január elsejével megszűnik a Magyar Gyermek Labdarúgó Szövetség, így akkortól 100 küldöttje lesz az MLSZ közgyűlésének. Az elnökség létszáma az eddigi 15-ről 9-re módosul, s egy-egy vezetőt delegálnak majd az amatőrök és a profik.
Az új alapszabály szerint bővült az MLSZ elnökségének hatásköre, a testület dönt a jövőben a szövetségi kapitány, a sportigazgató és a nemzetközi igazgató mellett a megyei szövetségek elnökeinek és elnökségeinek kinevezéséről, valamint visszahívásáról.
Nemes zárásként felhívta a küldöttek figyelmét, hogy Csányi kifejezett kérése, a július 6-i közgyűlésen csak nyolc jelölt legyen elnökségi tagnak, azaz éppen annyi, amennyit meg kell választani.
A közgyűlés után tartott sajtótájékoztatón Nemes elmondta, számított rá, hogy ennyire sima lesz az ülés, mert a korábbi egyeztetések során az amatőrök megértették, az ő érdekeiket is szolgálja, ha Csányi kerül az MLSZ élére. Elárulta, hogy az üzletembert még nem értesítették a sikeres alapszabály-módosításról, mert külföldön tartózkodik.
„A profik jelöltje Tarsoly Csaba, míg az amatőröké én leszek az MLSZ elnökségi tagságra – mondta Nemes, aki hozzátette, a profik és amatőrök egy-egy jelöltjét nem Csányi nevezte meg. Megjegyezte még, hogy a jelölés határideje vasárnap, s azt nem tudja, ki lesz Csányi hat jelöltje az elnökségbe.
A profik Tarsoly Csabát, az ETO FC tulajdonosát jelölik az elnökségbe.

Olvasóink írták

 • 9. passuth 2010. július 04. 21:05
  „Ha a Siófok tulajdonosa ad hoc elnök lett,akkor az ETO Tarsoly elnökségi tagsága miatt bajnok is lehet ? Vagy ez nem így működik ? Csak mert a Siófok is bajnok lett”
 • 8. passuth 2010. június 16. 19:02
  „Hát idén elég sokszor kilakoltathatta volna őket,csoda ez a 3.hely,ez a magyar bajnokság színvonala,nem az ETO erejét mutatja,sajnos,bár tévednék.”
 • 7. fióka 2010. június 16. 13:17
  „ismerve az üzlei életben alkalmazott stílusát egyszerűen megoldja ha nem nyer a csapat kilakoltatja őket a házból.”
 • 6. lacim6 2010. június 16. 12:20
  „5. hozzászólás lászló8 Mi van :DD igazán vicces, kiktől is kapott ki ez a csoda csapat? HÁ :DD Idén volt reális esélyük feljutni, 7 ponttal is vezettek miről beszélsz:D”
 • 5. lászló8 2010. június 16. 11:50
  „De akkor legalább ne az eto vett volna el tőlük 5 pontot,és akkor most nem találgatna senki!”
 • 4. lacim6 2010. június 16. 10:18
  „3. hozzászólás lászló8 Mert nem is akar, most is csak rajtuk múlott.”
 • 3. lászló8 2010. június 16. 09:43
  „Akkor a Gyirmót sajnos nem mostanában lesz NB 1-es!”
 • 2. Reális 2010. június 16. 08:37
  „Na akkor megint az etonak fújnak évekig a játékvezetők!”
 • 1. Igazamvan 2010. június 15. 16:54
  „"A profik Tarsoly Csabát, az ETO FC tulajdonosát jelölik az elnökségbe."
  Don tarsoly és rokonsága nem enged semmi változást.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Negyedik a győri Tárogató óvoda

A Magyar Gyermek Labdarúgó Szövetség által rendezett országos tanévzáró gyermeklabdarúgó-fesztiválon… Tovább olvasom