Kisalföld logö

2019. 04. 18. csütörtök - Andrea, Ilma Még több cikk.

MKB SOPRON EUROLEASING - JEKATYERINBURG 80-70

Székely Norbert ott ült a soproni kispadon. Nem utazott el viszont Sopronba a vendégek egyik legnevesebb játékosa, a francia Sauret .
Az összecsapás előtt vette át Honti Kata lapunk sportrovatának vezetőjétől, Pa p p Győzőtől a tavalyi év legjobb utánpótláskorú női versenyző címéért járó díjat. A mérkőzés az ő találatával kezdődött, ám a Jekatyerinburg az első négy támadását kosárral fejezte be. Hamar letette névjegyét Ford. A hazaiaknak megvoltak ugyan a helyzeteik, ám a játékosokon érződött, hogy nyomja őket a tét. A dobások rendre pontatlanok voltak, és ráadásul több labdát el is adtak a hazaiak. Óriási fordulatot hozott Gorbunova és Branzova pályára lépése. Összeállt a Sopron védekezése, és elsősorban az ifjú ukrán kosaras pazar megoldásaival egy 14–2-es rohamot „vágott ki" a Sopron,amely ezzel nemcsak fordított,hanem el is húzott.

A vendégek mestere időkéréssel próbálta megtörni a soproniak lendületét,ám a szakasz végén Károlyi triplája, majd Branzova büntetői után 10 pontra nőtt a soproni előny. Károlyi hármasával indult a második negyed, majd magukra találtak és vezettek néhány ügyes akciót a vendégek. Mielőtt azonban igazán vérszemet kaphattak volna, Gorbunova dobott egy ügyes kosarat, Károlyi pedig a levegőben úszva pöccintett a palánkra, amely onnan a kosárba pattant. A negyed közepén tartotta 10 pont körüli fölényét a Sopron, ám elég volt 3–3 eladott labda és azonnal felzárkózott a Jekatyerinburg. A vendégek vezettek néhány gyors akciót,és Batkovic vezérletével három pontra feljöttek. Ekkor Honti Kata bedobott büntetőivel, majd indítás után szerzett kosárral adott lendületet. Cserny kihagyott ziccerére Zakaluzsnaja bedobottal talált. Élesedett, keményedett a csata, kezdett valóban szinte „háborús jelleget" ölteni a találkozó. Sajnos ahogy pár napja, most is bénultan kezdte a második félidőt az MKB. A Jekatyerinburg pedig Sauret hiánya mellett azt is elbírta, hogy Ford négy személyivel a kispadon üljön.

A „Jeka" egész pályás, de a játékot lasssító letámadása nagyon megzavarta a Sopront, amely több labdát eladott. Batkovic büntetőivel a 27. percben fordítani tudott a Jekatyerinburg, ám Matovic szintén a vonalról tett róla, hogy ez az áldatlan állapot ne tartson sokáig. Matovicot eközben nem lehetett tartani, amikor pedig a vendégek figyelme egyértelműen rá összpontosult, Branzova villant meg. A zárószakaszra egyetlen triplányi előnnyel fordult a Sopron. Batkovic megkapta negyedik személyijét, majd Branzova kapart össze egy lepattanót s talált a gyűrűbe. Visszatért Ford, ám ennek „örömére" Wahlen ziccert hibázott. A túloldalon szerencsére Branzovának nem remegett a keze, így 6 pontra nőtt a hazai előny.

A negyed közepe táján 66–60-nál szinte „kőbe véste" az eredményjelzőt, jó ideig ez az eredmény állt a táblán. A holtpontról ugyan Gorbunova a hazaiakat mozdította el egy duplával, ám Szitnyak válaszként érkező triplája nem tett jót a hazai szurkolók idegeinek. Ezt követően Cserny használta ki,hogy Batkovic négy személyivel védekezik vele szemben,a következő hazai akciónál pedig Németh betörésénél Ford „gázolt", ezek után megvillant az ötödik,a személyi hibákat jelző lámpa a neve mellett. Az utolsó percben aztán szabálytalankodásokkal próbálták a játékidő múlását megakadályozni a vendégek. Előbb Matovic, majd Honti, végül Németh is „büntetett",miközben a vendégek eredménytelenek maradtak.

A tortán a hab pedig Gorbunova utolsó másodpercben dobott kosara volt, amellyel kialakult a végeredmény, a kerek 10 pontos soproni siker,amely a közönségtől perceken át zúgó vastapsot,az Euroligában pedig nyolc közé jutást ért. Székely Norbert: – Szeretném megköszönni a segítséget Srdjan Radulovic és Stevan Karadzic kol - légáimnak, ők erre a mérkőzésre készítették fel a csapatot – tökéletesen. Az ő és szurkolóink segítségével sikerült kivívni a továbbjutást, ilyen légkörben egyszerűen győzelemre voltunk ítélve. Milan Veverka: – A hazai pálya előnye döntött, a végjátékban kritikus helyzetekben néhány dobást elrontottunk,a hazaiak viszont biztos kézzel értékesítették a büntetőket.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Olasz meccsek nélkül

Aktuális szelvényünkről sajnos két mérkőzést az olaszországi futballbotrány miatt törölnünk kellett.… Tovább olvasom