Kisalföld logö

2019. 04. 18. csütörtök - Andrea, Ilma Még több cikk.

MKB: búcsú az álmoktól

Belelendültek a zöld-sárgák: Cserny talált be középtávolról, majd Matovic is villant.
Idegesen kezdett a Sopron. Matovic görcsoldó büntetőit aztán Teasley triplája követte, s máris fordított a Sopron. Belelendültek a zöld-sárgák: Cserny talált be középtávolról, majd Matovic is villant. A negyed közepén azonban túlpörgött támadásban az MKB, és ezt a már az első meccsen is remeklő Harrower vezérletével kíméletlenül kihasználta a Valenciennes. Meg is ugrottak a vendégek, ám a negyed vége a Soproné volt. Teasley két triplájával soproni előnnyel zárult a negyed.

A második szakasz elején a védekezés került előtérbe. Két percig Horváth Zsuzsa kosara volt az egyetlen, ami „megdolgoztatta" a jegyzőkönyv vezetőjét, Gorbunova törte meg a kosárcsendet, de újra elsietett néhány akciót az MKB, amit a Valenciennes kihasznált: egy 9–0-ás rohammal fordítottak a franciák. A második negyed végén Honti Kata parádézott. Két parádés hárompontos kosara közé egy duplát „ékelt", így a szünetre hatpontos előnyt szerzett az MKB.

A második félidő úgy kezdődött, ahogy a kinti mérkőzés: a vendégek állva hagyták a Sopront. Két perc alatt hárompontos hátrány lett a hatpontos előnyből. Több mint három perc telt el, hogy első akció kosarát megszerezte a negyedben a Sopron, ám a vendégek sokkal nyugodtabban és türelmesebben játszottak. A negyed közepén volt egy fellángolása a Sopronnak, ám a szakasz végén újra jöttek az eladott labdák és a könnyű vendégkosarak.

A zárószakasz elején támadásban tanácstalan volt az MKB. Ezúttal közel négy percet kellett várni az első soproni kosárra, ekkor Cserny triplát dobott. A türelmesen játszó franciák Tuvic vezérletével  gond nélkül tartották előnyüket. A végén amolyan minden mindegy alapon Cserny dobott újabb triplát, amitől a franciák egy kicsit megzavarodtak. Teasley két betörése után szinte a semmiből két pontra felzárkózott az MKB, ám a végén a hazaiak a vendégcsapat legrutinosabb játékosával, Harrowerrel szemben szabálytalankodtak, aki biztos kézzel értékesítette a büntetőket.
Bár mindent megpróbált a soproni együttes, ezúttal egy egységesebb, jobb csapattal találta magát szemben, amely Sopronban is győzni tudott, s bejutott a Final Fourba.

Natalia Hejková: – Hazai pályán az első félidőben jól játszottunk. Sajnos szünet után elveszítettük a ritmust és ezt a franciák könyörtelenül kihasználták.

Laurent Buffard: – A Sopron várakozáson felül jól játszott, nagyobb tapasztalatunknak köszönhetően sikerült nyerni.
Cserny, Gorbunova és a többi soproni küzdött, harcolt, de ez is kevés volt a sikerhez.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálos fenyegetéseket kapott a Chelsea-Barcelona bírója

Halálos fenyegetéseket kapott Terje Hauge, a szerdai Chelsea-Barcelona BL-nyolcaddöntő bírója. A… Tovább olvasom