Kisalföld logö

2019. 07. 23. kedd - Lenke 19°C | 31°C Még több cikk.

MKB-Sopron: a város hírnevét öregbítik

Sopronban a mindennapok részévé vált az MKB-Eurolasing Sopron csapata. A megkérdezett közéleti emberek szerint ezt az értéket meg kell becsülni.
Honti Kata, az MKB-Euroleasing Sopron csapatkapitánya a vasárnapi Magyar Kupa-győzelem után nem tud úgy végigmenni az utcán, hogy ne állítanák meg a szurkolók vagy csak egy-egy mosolyt ne küldenének felé, ezzel is gratulálva a klub történetének harmadik MK-sikeréhez.

„Sopron nem nagy város, nehéz elvegyülni a tömegben. Persze nem is ez a cél, sőt, jóleső érzés, hogy ilyen hatással vagyunk az emberek életére. Többen is megállítottak, mikor vásárolni mentem, s mindenkinek volt egy-egy gratuláló és biztató szava hozzám. Egyértelmű, hogy a középpontban vagyunk, példaképnek számítunk sokak számára, s itt most nem elsősorban az utánpótlásjátékosokra gondolok, akik mindig, még a vereségek után is csillogó szemekkel néznek ránk, mikor megérkezünk az arénába. A sport iránt kevésbé érdeklődők is jobban odafigyelnek ránk, s éppen ezért felelősséggel tartozunk a pályán és azon kívül is. Egy biztos, Sopronban játszani nagy öröm és egyben elkötelezettséggel is jár. Ez azonban egyáltalán nem teher, sőt, ez motiváló erő is. A csapattal egyetemben azért dolgozunk, hogy pár hét múlva a bajnoki döntőben is mi győzzünk, s akkor ismét csupa mosolygós arccal találkozhatunk városszerte" – mondta a csapatkapitány.
Dr. Szilágyi László, a Pannónia Med Hotel igazgatója szerint a női kosárcsapat Sopron egyik jelképe, s olyan érték, melyet meg kell becsülni.

„Úgy gondolom, a klub anyagi lehetőségeihez képest fantasztikus eredmény volt a hétvégi is, s az is nagy dolog, hogy a klub most már hosszú ideje Magyarország egyik legjobbja, s Európa női kosárlabdatérképén is rendre ott található a csapat és a város neve. Ez pedig nagyban köszönhető Török Zoltán küldetéstudatának, fanatizmusának, de természetesen nem szabad elfeledkezni a szakmai stábról sem, akik hasonlót képviselnek. Ezt a morális, szellemi építményt, mely a város jelképe, meg kell őrizni, nagy kár lenne, ha veszendőbe mennének az eddigi erőfeszítések. Ehhez továbbra is komoly héttérmunkára van szükség, kérdés, meddig lehet ezt a nyomást bírni" – fogalmazott a fogorvosként is dolgozó szállodaigazgató.
Tölli Balázs, a Berzsenyi-líceum igazgatója szerint az iskolának is jó, ha a kosarasok eredményesek.

„Hozzánk értelemszerűen az utánpótlás-korosztály tagjai járnak, de nyilván itt is örülünk, ha fontos csatákat nyer a csapat. Nálunk egyébként a tanulás is nagyon fontos, szó sem lehet könnyítésről, csak azért, mert valaki mondjuk kosárlabdázik. Nyilván össze kell hangolni a feladatokat, de véleményünk szerint az igazi tehetség a valódi diákközösségben mutatkozik meg, s fontos, hogy a sportoló kapcsolatrendszere ne szűküljön be. Éppen ezért csak indokolt esetben támogatjuk a magántanulói státust" – mondta az iskolaigazgató.

Dr. Magas László képviselő, a pénzügyi bizottság elnöke, a kosárlabdaklubot működtető Raabersport Kft. felügyelőbizottságának elnöke szerint mindenképpen érzelmi kérdés a csapat szereplése.

„Az MKB-Euroleasing, kijelenthető, hogy Európa-hírű csapat, mely Sopron hírnevét öregbíti. Azt tapasztalom, hogy a sportot szeretők, de még a figyelők között is rendre beszédtéma a csapat szereplése. Különösen egy ilyen sikert követően. Remélhetőleg a bajnoki döntő után is a mi lányaink örülhetnek, az alapszakasz ilyen szempontból nem számít, volt már rá példa – éppen tavaly –, hogy a második lett végül az aranyérmes. A klub sikere a városnak is érdeke, s az önkormányzat a lehetőségeihez képest a csapat mellett áll, de szükség van a vállalkozások, a cégek segítségére is, hiszen mindenki láthatja, komoly reklámérték rejlik a kosarasokban" – mondta Magas László.

Olvasóink írták

  • 1. Kovika 2011. március 23. 19:26
    „Győzött a jobbik!
    Szép volt SZÉP LÁNYOK!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Petróczi Kolozsváron is az ETO-nak szurkol

Petróczi Viktória, az ETO női csapatának egykori kapusa második szezonját tölti Kolozsváron. Tavaly… Tovább olvasom